Skip to Content

Wat te doen Februari agenda; uitjes, evenementen en activiteiten

Wat te doen Februari agenda; uitjes, evenementen en activiteiten

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er weer op. We zitten weer in februari. De maand van Valentijnsdag en ook de voorjaarsvakantie komt eraan! Tijd dus om leuke dingen in te plannen! Hieronder vind je een overzichtje met de leukste uitjes en activiteiten die je kunt doen in de maand februari. Veel plezier!

Carnaval

Van 26 februari tot en met 1 maart is het carnaval! Tijd om je even lekker uit te leven! Tijdens carnaval is het de bedoeling dat je je verkleedt. Laat je fantasie de vrije loop! Heb je ooit wel eens dokter willen zijn? Of clown? Vandaag is de dag dat het allemaal kan. Vooral in Brabant wordt carnaval altijd groots gevierd. Je vindt er feesten en optochten met praalwagens. Met de huidige coronamaatregelen is het nog maar de vraag of de jaarlijkse feesten en optochten door kunnen gaan, houd het dus even in de gaten.

Maar ook thuis met je gezin kun je je natuurlijk prima vermaken, maak er je eigen carnavalsfeestje van! Schmink bijvoorbeeld je vader als een mooie prinses!

Lees ook: Carnaval steden & optochten Nederland

Chinees Nieuwjaar Rotterdam

Elk jaar vindt ergens tussen 21 januari en 20 februari het Chinees Nieuwjaar plaats. De exacte datum wordt bepaald aan de hand van de stand van de maan. Dit jaar vindt het plaats van 1 tot en met 13 februari. In Rotterdam vindt het grootste Chinees Nieuwjaarsfeest van ons land plaats. Straten zijn versierd met lampionnen, er is een vlaggenparade en een traditionele Leeuwendans. Ook wordt de RotterTram van 8 tot en met 11 februari omgetoverd tot Peking Express waar je heerlijk kunt genieten van een 8-gangen diner.

Lijkt het jou leuk om meer te weten te komen over dit feest, klik dan hier.

Valentijnsdag

14 februari staat in het teken van Valentijnsdag. De dag van de liefde! Tijd dus om vandaag iemand waar je veel van houd in het zonnetje te zetten en degene te laten weten wat hij of zij voor jou betekent. De perfecte manier om dat te doen is om lekker samen weg te gaan.
Hier vind je de leukste romantische uitjes op Valentijnsdag.

Lichtkunstfestivals

Heb je in januari het lichtkunstfestival in Amsterdam gemist? Ook deze maand worden nog op verschillende plekken lichtkunstfestivals georganiseerd. Zo staan er bij Vliegveld Twenthe tot en met 27 februari honderden Chinese lichtsculpturen opgesteld die je meenemen in het verhaal van Sarah en haar opa, wat gaat over de oorlog.

Meer informatie vind je hier. https://www.youtube.com/embed/RosTsp9qBIk

Daarnaast kun je bij Ouwehands Dierenpark de hele maand terecht voor de Light Nights. Een prachtig lichtspektakel waarbij dieren de hoofdrol spelen. Het neemt je mee door het hele park en er is ook een magische familietheatershow. Echt een bezoekje waard!

Meer informatie vind je hier.

Winterkasteel Muiderslot

Veel kastelen in Nederland zijn deze tijd van het jaar ondergedompeld in de wintersfeer. Je kunt een rondleiding krijgen door het kasteel, er is warme chocolademelk en er branden overal prachtige lichtjes. Soms worden er ook verhalen verteld, kun je er ouderwetse spelletjes spelen en is er zelfs een ijsbaan, zoals bij het Muiderslot.

Meer informatie vind je hier.

Slot Loevestein

Elke voorjaarsvakantie is er van alles te beleven bij Slot Loevestein. Heb je altijd al willen weten hoe ridders leefden? Houd je van spannende verhalen? Of heb je wel eens buskruit willen maken? Dan is dit je kans! Doe mee aan workshops of eet een hapje in de taveerne. Op 19 en 20 februari wordt er zelfs een echte veldslag nagespeeld.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Slot Loevestein

Knotsgekke hobby- en kaartendagen

Van 17 tot en met 19 februari vinden in de Brabanthallen in Den Bosch de Knotsgekke hobby- en kaartdagen plaats. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan vind je op deze beurs alles wat je zoekt. Je vindt er onder andere inspiratie voor jouw hobby, nieuwe hobby’s, je kunt er workshops volgen en je knutselvoorraad aanvullen met de leukste spulletjes. En bovendien een gezellig dagje uit!

Meer informatie vind je hier.

Bluesfestival

Kun jij helemaal genieten van bluesmuziek? Dan moet je van 18 tot en met 20 februari in Delft zijn. De beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland zijn dan te vinden in ongeveer 30 verschillende horecagelegenheden in Delft. Natuurlijk vind je er veel optredens, maar ook theatervoorstellingen, een gospeloptreden, een mondharmonicaworkshop en een filmvoorstelling. Toegang is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Utrecht International Comedy Festival

Van 23 febrauri tot en met 5 maart vindt in Utrecht het International Comedy Festival plaats, het grootste comedyfestival van de Benelux. Je vindt er allerlei soorten stand-upcomedyshows, van bekende internationale comedysterren tot nieuwe comedians. Dus houd je van lachen, dan moet je hier echt zijn!

Meer informatie vind je hier.

Natuurmonumenten/OERRR

Trek je toch liever de natuur in? Ook deze maand hebben Natuurmonumenten en OERRR weer verschillende workshops voor je klaar staan. Heb je altijd al vogelaar willen zijn, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Doe dan mee met de workshop ‘Vogels kijken voor beginners’. Maak een sterrenwandeling op Schiermonnikoog of ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve in Sint-Pietersberg.

Meer informatie vind je hier.

Ben je op zoek naar meer uitjes voor in de Voorjaarsvakantie? Wij hebben al een mooi overzichtje voor je gemaakt! Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuni
JuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Heb je een tip voor de redactie of wil je een activiteit aanmelden voor de agenda stuur dan een mailtje!

Tessa

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.