Skip to Content

Drekkies in de bioscoop

Drekkies in de bioscoop

Welkom in Stinkiestad! Op 16 maart nemen de Drekkies, gebaseerd op de populaire boekenreeks De Smoezels van Erhard Dietl, de bioscopen over. De schattige Drekkies zijn gek op vuilnis, dit eten ze zelfs! Hoe viezer, des te lekkerder het smaakt.

Daarom is een vuilnisbelt in Stinkiestad de perfecte plaats om een nieuw thuis te maken. De vrouw van de burgemeester denkt hier anders over, dus moeten de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta hun nieuwe onderkomen redden van de ondergang.

Drekkies in Stinkiestad

Stinkiestad heeft last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden! Max, zoon van de burgemeester, is een geboren knutseltalent. Hij hoopt dat hij het stankprobleem kan oplossen met een machine die hij bouwt met Professor Schuimkop en diens nichtje Lotta. Tegelijkertijd zoeken De Drekkies een nieuwe plek om te wonen.

Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkiestad kunnen betekenen: ze eten vuilnis! En voor de Drekkies is de vuilnisbelt van Stinkiestad het thuis dat ze al die tijd zochten. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden?

Stemmencast

De stemmen van Max en Lotta worden ingesproken door Matheu Hinzen (Junior Songfestival, Ciske de Rat musical) en Stefania (deelnemer Eurovisie Songfestival 2021, Brugklas de serie). Deze gloednieuwe animatiefilm voor de hele familie is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

Releasedatum: 15 december 2021
Leeftijd: Alle leeftijden
Speelduur: 85 minuten

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.