Skip to Content

Winter Wonder Show bij De Drentse Koe in Ruinerwold

Deze winter is er van alles te beleven bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Afgelopen weekend is een spiksplinternieuwe show in première gegaan. In nauwe samenwerking met Van ’t Ende producties is de Winter Wonder Show geproduceerd waarin de parkmascottes Lisa en Loetje een hoofdrol spelen. De interactieve show is tot en met eind maart iedere zaterdag en zondag te zien en te beleven. In de kerst- en voorjaarsvakantie iedere dag.

Rodelen in de kerstvakantie

Als extra attractie kunnen kinderen in de kerstvakantie, van 27 december tot en met 8 januari, rodelen op een megagrote rodelbaan. ‘Deze vakantie hoeft niemand naar Oostenrijk op wintersport, er kan gewoon in Ruinerwold gegleden worden’, zegt Lydia van der Linde enthousiast. ‘We verheugen ons er nu al op om de kids te zien spelen en ravotten.’

Miniatuurtreinen in een winters decor

Afgelopen twee winters moest De Drentse Koe noodgedwongen haar deuren sluiten door de coronamaatregelen. Daarom is er dit jaar extra uitgepakt. ‘We zijn heel blij dat het weer een “gewone” winter is’, vervolgt de eigenaresse.

Ook binnen is er voor extra vermaak gezorgd. ‘Hier kun je treintjes bewonderen.’ In de speelschuur rijden verschillende locomotieven en wagons in een gezellig winterdecor. ‘En dat zullen niet alleen de kinderen leuk vinden’, zegt Van der Linde met een grote glimlach.

Oliebollenbingo op 30 december

Traditioneel wordt aan het eind van het jaar de Oliebollenbingo georganiseerd. 30 december kan iedereen, die een bezoekje brengt aan de speelboerderij, meedoen. ‘We spelen van 14.00 tot 15.00 verschillende rondes en per ronde zijn er leuke prijzen te winnen’, kondigt Van der Linde aan. ‘En natuurlijk zijn er heerlijke oliebollen om lekker van te smullen.’

De Drentse Koe won afgelopen jaren verschillende keren de titel ‘Het leukste uitje van Drenthe’, het is niet voor niets dat de speel- en ijsboerderij voor komend seizoen opnieuw genomineerd is.

Meer en actuele informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.