Skip to Content

Een Ruimtereis familievoorstelling theatergezelschap Het Laagland

Een Ruimtereis familievoorstelling theatergezelschap Het Laagland

‘2021: Een Ruimtereis’ is de nieuwste familievoorstelling (4+) van theatergezelschap Het Laagland. Dit ‘muzikale sciencefiction avontuur’ beleefde haar premièreweekend in Schouwburg De Domijnen, de thuisbasis van Het Laagland. Het gezelschap is verheugd om, volgens de geldende regels, weer voor volle zalen te mogen spelen, mét een uitgebreide tournee door Nederland en België in het vooruitzicht.

Ode aan 2001: A Space Odyssey

Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Komen ze daar wel en hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één … Daar gaan ze!

Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.

Durf en moed

Met een tekst van Sanne Schuhmacher maakt regisseur Lennart Monaster (maker van o.a. de kleutervoorstellingen ‘Bezoek voor Beer’ en ‘De Kleine Cowboy’) een verbluffende ‘houtje-touwtje kleutersciencefiction’ waarin dapper het avontuur van de nacht wordt aangegaan.
Monaster vertelt: “Ik ben op m’n gelukkigst als ik dingen doe die ik eigenlijk niet durf.

Bij mijn eigen jonge kinderen zie ik hoe ze leren durven. Soms durf je iets niet en doe je het toch. Soms durf je wel, maar doe je het nog maar even niet. Ik vind het fascinerend hoe dat werkt: waar komt moed vandaan? Hoe leer je jezelf onder de arm te nemen en het vertrouwen uit jezelf te halen om de sprong te wagen? Daar wil ik induiken met de buitenaards muzikale Kyra Bouourgane en Joris Erwich. Joris kan muziek maken met alles wat los en vast zit en Kyra heeft een sterrenstem.”

Leeftijdsadvies

De voorstelling voor iedereen van 4 tot 104 jaar is tot en met eind november nog ruim 50 keer te zien in het theater. Behalve voor regulier publiek speelt Het Laagland ook regelmatig voor schoolklassen tijdens besloten voorstellingen, waarbij het voor veel kinderen een eerste kennismaking is met een voorstelling in het theater.

Coronarichtlijnen

Het Laagland speelt de voorstellingen volgens de op dat moment geldende richtlijnen rondom toegangsbewijzen en raadt aan om altijd de website van het theater te bekijken waar publiek de voorstelling bezoekt.

Meer informatie over de voorstelling vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.