Skip to Content

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer

In Kaatsheuvel, Brabant vind je het bekendste en populairste pretpark van Nederland; de Efteling. Een dagje hier doorbrengen is pure magie voor jong en oud. Nog leuker wordt het als je hier ook kan overnachten. Dit kan in één van de twee vakantieparken; Bosrijk en Loonsche Land of in het Efteling hotel. Als je aan komt rijden zie je dit hotel met de kenmerkende torentjes al van ver. Dan weet je dat je er bijna bent! Als je hier overnacht kun je via een speciale ingang het park binnen en slaap je in één van de imposante familiekamers.

Lees ook: Overzicht sprookjesachtige uitjes Nederland

Aftellen

Nog 7 nachtjes slapen…
Nog 6 nachtjes slapen…
……
Nog 1 nachtje slapen…

Voorpret! Er is niets mooiers dan voorpret hebben. En daar weten ze bij de Efteling van alles van. Een week voordat wij onze intrek mochten nemen in het hotel, kreeg ik elke dag een e-mail. Aftellen maar! En in die e-mailberichten stond allerlei informatie. Van de Efteling-app tot aan het reserveren van een restaurant.

En dan is het zover! De dag waar we allemaal al lang naar uitkijken is aangebroken. Op naar de Efteling. Onze koffers zijn gepakt en de rugtas zit vol met gesmeerde boterhammen (we blijven wel Hollanders 😊). We komen het parkeerterrein voor de hotelgasten opgereden en er is plek zat. We mogen op de dag van aankomst en vertrek hier gratis parkeren (uiteraard zit dit bedrag gewoon bij je overnachting in, maar toch. Gratis klinkt lekkerder).

Entreetijden

We mogen op de dag van aankomst al om 10:00 uur het park op. Je kunt dan nog niet het hotel binnen, maar al wel genieten van het pretpark. De koffers laten we in de auto liggen en de rugtas nemen we mee. Wij verblijven één nachtje in het hotel en je hebt dan twee volle dagen toegang tot het park. We hebben een eigen ingang, speciaal voor de hotelgasten. Zonder wachtrij op enkele minuten van het hotel. We genieten in het park. Van de droomvlucht naar het sprookjesbos. Het is echt magisch.

Inchecken bij het Efteling hotel

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde

Tegen 15:00 uur worden de 10 beentjes moe en besluiten we naar ons hotel te gaan. Je mag vanaf 15:00 uur inchecken. We pakken de koffers uit de auto en lopen naar de receptie. De lobby ademt één en al kinderen. Er is een televisie met een bankje ervoor. En bij de balie is er een speciaal trapje voor kinderen, zodat zij mee kunnen kijken. “We hebben ook wat voor de kinderen. Ze mogen een washandje uitkiezen.”

Onze kinderen komen aanrennen en kiezen: een draak, prinses en Roodkapje. Hun eigen washandje die ze ook mee naar huis mogen nemen. Een leuk cadeau waar je thuis ook nog wat aan hebt en een mooie herinnering.

Overnachten in familiekamer Efteling

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde
Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde
Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde
Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde

Als ik dan toch een hotelkamer neem, dan wil ik het ook goed doen. Wat betekent dat we een ‘themasuite’ hebben gekozen. Zo kun je als Sneeuwwitje slapen of genieten in de (W)onderwaterwereld. Wij hebben gekozen voor de themakamer Raveleijn. Deze kamers vind je op de hoogste verdieping #8. We komen onze kamer binnenlopen en op het grote bed ligt allerlei snoepgoed klaar; lolly’s, zuurstokken en spek.

De kamer kan niet meer stuk in de ogen van onze kinderen. Of toch wel? Want er staat maar één grote mensenbed. “Waar moeten wij slapen, mama!?”, vraagt onze dochter. “Ik heb geen idee, meid”, zeg ik. En ik lach in mijn vuistje. Want deze kamer bevat nog meer magie. Want hoe onze kinderen nou moeten slapen? Dat verklap ik natuurlijk niet. Wat ik je wel kan vertellen is dat het met een hoop spannende muziek samengaat.

Deze kamer bevat twee heerlijke regendouches. Makkelijk om de kinderen te douchen en heerlijk verfrissend voor ons als ouders ’s avonds om bij te komen na die 14 kilometer die we hebben afgelegd die dag.

De donkere Efteling

Het voordeel van een overnachting, is dat je geen lange reis naar huis hoeft te maken. Wat betekent dat je de hele dag kan struinen. En nadat we om 15:00 uur even tot rust zijn gekomen (Lees: even wat koekjes eten, kleuren en TV kijken) konden we er weer tegenaan. Zo rond 18:00 uur merk je al dat het rustiger wordt. En omdat onze kinderen in de middag in het hotel weer waren opgeladen hadden we het nog gezellig met elkaar, zonder jengelende peuter. Waardoor we konden genieten van de donkere Efteling.

Ik vertel je: dat is een heel andere bijzondere ervaring. We hebben genoten van het waterspektakel. “Wauw, mooi mama! Wat mooi! Wat mooi!”, onze 8-jarige dochter kon haar ogen niet geloven. Om 19:30 uur lopen we naar het station en maken we een ritje met de trein die prachtig verlicht is. We kijken om ons heen naar het bijna verlaten park. En dat zie je niet vaak.

Ontbijt

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde

Een goed hotel, kan niet zonder goed ontbijt. En de Efteling heeft dat begrepen. Want de keuze is ontzettend reuze reuze! Vers brood wat je zelf mag snijden, cupcakes, paddenstoelen cakejes, brie, vers fruit, eieren met spek. En dat is nog maar het begin. Geloof me. En als je geluk hebt, brengen de sprookjesfiguren ook nog een bezoek in de ontbijtzaal. Zijn de buikjes van de kleintjes vol? Dan kunnen papa en mama nog heerlijk verder gaan met ontbijten totdat hun buikjes vol zitten. Want nabij de ontbijtzaal vind je een indoorspeelparadijsje.

Zwembad

Wanneer je in het hotel overnacht, heb je ook toegang tot het zwembad wat op het vakantiepark Bosrijk ligt. Het is een mooi zwembad met stroomversnelling, peuterbad, zwembad en bubbelbad. We hebben er zelf geen gebruik van gemaakt, maar het is een mooie toevlucht wanneer het veel regent. En open tot wel 22:00 uur voor als je hotelkamer niet beschikt over een groot bad of regendouche.

De kosten

Het is duur. Ik kan er lang omheen draaien, maar het is niet heel goedkoop. Maar… uiteindelijk valt het mee als je het uit gaat rekenen. Let maar eens op.

Prijs van onze kamer Raveleijn voor 5 personen, inclusief:

 • Twee dagen toegang tot het pretpark
 • Parkeerplaats
 • Hotelovernachting
 • Ontbijt
 • Totaal: € 529,95

Wat ben je normaal gesproken kwijt als je twee dagen zou gaan:

 • Toegang pretpark voor twee dagen 5 personen: € 380,- (tickets € 38,- per stuk)
 • Parkeren twee dagen: € 25,-
 • Ontbijt: € 62,50 (wanneer je uitgaat van € 12,50 p.p bij een gemiddeld hotel)
 • Totaal: € 467,50
 • Een verschil van € 62,45, wat je meer moet betalen voor de overnachting. Nou en dat bedrag heb ik er zeker voor over om te genieten in een wonderlijke themasuite.

Herinneringen maken

Het is een terugkerend thema bij ons. Onze kinderen hebben weinig interesse in speelgoed. Maar genieten ervan om te beleven. Een hotelovernachting in de Efteling is een prachtige herinnering voor ons allemaal. Ik ga zo naar bed toe en dan hoop ik nog vaak in een droomvlucht naar deze dagen te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Efteling Hotel; Sprookjesachtig overnachten in een themakamer - Reisliefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.