Skip to Content

Emmen bezienswaardigheden & uitjes

Emmen bezienswaardigheden & uitjes

Emmen is een bruisende stad gelegen in de provincie Drenthe in het noorden van Nederland. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur, en natuurlijke schoonheid. In dit artikel zullen we een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Emmen bespreken.

Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo is één van de belangrijkste attracties van de stad en is een uniek themapark dat is gewijd aan de dieren en natuur van de wereld. Het park heeft verschillende gebieden die verschillende delen van de wereld vertegenwoordigen, waaronder de jungle, de savanne en het poolgebied. Het biedt ook attracties zoals achtbanen en een boottocht door de jungle.

Lees ook: Wildlands Adventure Zoo

De Grote Kerk

De Grote Kerk is een historisch monument gelegen in het centrum van Emmen. De kerk is gebouwd in de 15e eeuw en heeft verschillende restauraties ondergaan. Het is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de stad.

Het Rensenpark

Het Rensenpark is een prachtig stadspark gelegen in het centrum van Emmen, dit was het voormalige Noorder Dierenpark. Het park biedt een prachtige omgeving om te wandelen, te picknicken en te ontspannen. Het park is ook de thuisbasis van het Centrum Beeldende Kunst Emmen.

Centrum Beeldende Kunst Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen is een cultureel centrum dat zich richt op de beeldende kunsten. Het centrum organiseert verschillende tentoonstellingen en evenementen die de kunstwerken van lokale en internationale kunstenaars tonen. Het biedt ook workshops en educatieve programma’s voor volwassenen en kinderen.

Stichting Museum

Ergens in Nederland 1939-1945 De Stichting Museum Ergens in Nederland 1939-1945 is een museum dat zich richt op de geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum heeft een uitgebreide collectie van artefacten en documenten die de geschiedenis van de oorlog documenteren. Het biedt ook educatieve programma’s en rondleidingen.

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst

Het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst is een uniek museum gelegen in het centrum van Emmen. Het museum heeft een uitgebreide collectie van hedendaagse Tibetaanse kunstwerken en biedt bezoekers de kans om deze unieke kunstvorm te verkennen. Het museum biedt ook workshops en educatieve programma’s.

Emmerschans

Emmerschans is een historisch verdedigingswerk gelegen aan de rand van Emmen. Het was een belangrijk fort in de 17e eeuw en werd gebruikt om de stad te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Tegenwoordig is het een populaire bestemming voor geschiedenisliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de militaire geschiedenis van Nederland.

Het Bargerveen

Het Bargerveen is een prachtig natuurgebied gelegen in de buurt van Emmen. Het gebied biedt verschillende wandel- en fietsroutes die bezoekers kunnen verkennen en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid. Het is ook de thuisbasis van verschillende wilde dieren en plantensoorten.

Het Veenpark

Het Veenpark in Barger-Compascuum is een openluchtmuseum dat de geschiedenis van de veenkoloniën in Nederland documenteert. Het museum heeft verschillende gereconstrueerde gebouwen en een smalspoortrein die bezoekers rondleidt door het park. Het park biedt ook verschillende activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen.

Lees ook: Veenpark openluchtmuseum

Het Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum is een fascinerend museum dat de geschiedenis van de Nederlandse gevangenissen documenteert. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen die de geschiedenis van de Nederlandse gevangenissen en de verschillende straffen die werden opgelegd, documenteren. Het biedt ook een rondleiding door de oude gevangenis en een educatief programma voor kinderen.

Lees ook: Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Atlas Theater

Het Atlas Theater is een cultureel centrum in het centrum van Emmen en biedt een breed scala aan evenementen en voorstellingen, waaronder theater, muziek, en dans. Het theater heeft een modern ontwerp en biedt een prachtige omgeving voor een avondje uit.

Aquarena

Aquarena is een groot overdekt zwembad gelegen in het centrum van Emmen. Het biedt verschillende zwembaden, waaronder een golfslagbad en een waterglijbaan, evenals een sauna en fitnessfaciliteiten. Het is een populaire bestemming voor gezinnen en sportliefhebbers.

Hunebed D45

Hunebed D45 is één van de meest bekende en toegankelijke hunebedden van Nederland. Het is gelegen aan de rand van Emmen en is een overblijfsel uit de prehistorie. Het hunebed is gemaakt van grote stenen en is een fascinerende bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie.

Emmerdennen

Het Emmerdennen is een bosrijk gebied gelegen aan de rand van Emmen. Het biedt verschillende wandel- en fietsroutes die bezoekers kunnen verkennen en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende natuurlijke schoonheid. Het is ook de thuisbasis van verschillende wilde dieren en plantensoorten. Voor de kinderen is het een aanrader om het kabouterpad te wandelen.

Het Stadscentrum van Emmen

Het stadscentrum van Emmen biedt een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Het centrum heeft een modern ontwerp en biedt een prachtige omgeving om te winkelen en te ontspannen. Het is ook de thuisbasis van verschillende evenementen en festivals gedurende het hele jaar, waaronder het C’est la Vie festival en de zomermarkt.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.