Skip to Content

Empire State Building Observatory Deck

Empire State Building Observatory Deck

Op de kruising van West 34th en Fifth Avenue vind je het Art Deco Empire State building, vernoemd naar de bijnaam van de staat New York. Deze wolkenkrabber werd in 1931 al gebouwd in slechts 410 dagen en was met 102 verdiepingen decennialang het hoogste gebouw ter wereld tot de bouw van de Twin Towers in downtown Manhattan.

Empire state building

Empire State Building Observatory Deck - Reisliefde

Het Empire State Building is uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen en heeft dus een heel hoge status. Het is echt indrukwekkend om dit gebouw te zien en te beseffen hoe lang dit hier al staat en waar ze destijds dus al toe in staat waren. Nog steeds is het één van de hoogste gebouwen van New York.

Het is mogelijk om als toerist het op de 86e verdieping liggende observatieterras te bezoeken om te genieten van het indrukwekkende uitzicht op zowel Uptown New York als het zakendistrict downtown. Eventueel is het mogelijk om een aanvullend ticket te kopen om het uitzicht vanaf de 102e verdieping te bezichtigen.

De ingang bevindt zich op 20 West 34th Street. De rijen bij het Empire State Building kunnen echter erg lang zijn (langer dan de andere twee), daarom is het mogelijk om tegen hogere kosten het express ticket te kopen zodat je voorrang krijgt op de overige gasten. Ook zijn er speciale dag- en avondtickets zodat je zowel bij daglicht als in de avond een bezoek kan brengen. Bij een eerste bezoek krijg je gratis een audiotour. Boven is het ook mogelijk om een drankje te doen terwijl je geniet van het indrukwekkende uitzicht.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.