Skip to Content

Ernst en Bobbie Vakantieshow theater recensie

Ernst en Bobbie Vakantieshow theater recensie

Wat is er nu gezelliger dan op vakantie gaan met de Telekidsvrienden Ernst en Bobbie? De komende weken is dit duo nog te vinden in de theaters met hun knotsgekke voorstelling De Vakantieshow. Ze willen wel eens lekker gaan kamperen en 2 weken helemaal niets doen, maar of dat nu helemaal loopt als gepland…

De Vakantieshow (3+)

Ook in theaterland staat de zomervakantie voor de deur. Dan gaat het doek voor een paar weken naar beneden en dan geniet iedereen van een welverdiende vakantie. Ernst en Bobbie zijn alvast vertrokken en gaan lekker naar de camping. Maar nog voor ze aankomen, raken ze al verdwaald in het bos. De camping is nergens meer vinden en het ziet ernaaruit dat ze in het bos moeten gaan slapen. Dan blijkt Bobbie ook nog de tent te zijn vergeten…

Gelukkig zien ze een lichtje in de verte en komen ze bij een restaurantje met een rare Zweedse Kok. Die kan hun gelukkig de weg wijzen naar de camping. Maar als ze daar aankomen is geen enkel plaatsje meer vrij voor Ernst en Bobbie. Gelukkig heeft Ernst de oplossing, zij worden het animatieteam van de camping, maar of dat nou een goed idee is….?

Ernst, Bobbie en de rest

Ernst (Erik van Trommel) en Bobbie (Gert-Jan van den Ende) zijn sinds 2002 niet meer weg te denken van de Nederlandse TV. De kinderserie werd voor het eerst in 1998 uitgezonden op Kindernet en is nu dagelijks te zien bij Telekids (RTL 8) en via de Telekidsapp. Naast hun jaarlijkse theatershow Het Feest van Sinterklaas, kun je ze deze maand nog zien met de Vakantieshow. Hun avonturen zitten altijd vol grappen en grollen, vaak ten koste van Ernst. Ook hun liedjes zijn erg populair en worden door de kinderen uit volle borst meegezongen.

Wat vonden wij ervan

Toen wij de uitnodiging kreeg, waren mijn dochters (4 en 8 jaar) meteen dolenthousiast. Vooraf aan de voorstelling werden de liedjes al meegezongen en konden ze haast niet blijven zitten in hun stoel van opwinding. Nadat het doek openging en Bobbie de eerste grappen uithaalde met Ernst, stond de zaal volledig op zijn kop. Dat ze daarna door de zaal achter elkaar aan gaan rennen was natuurlijk hilarisch. De voorstelling is lekker interactief en de kinderen roepen, lachten en zingen uit volle borst mee.

Ook voor de ouders valt er zeker wel wat af te lachen. De meest grappen zie je wel aankomen, maar het duo brengt het toch op een zeer eigen manier. De voorstelling duurt 75 minuten en heeft in het midden een pauze. Wij hebben allemaal absoluut genoten van de voorstelling en is dus een grote aanrader om deze maand nog te gaan zijn in één van de volgende theaters.

Speellijst

  • 7 mei 2017             Schouwburg Amphion         Doetinchem      13:00 en 16:00 uur
  • 21 mei 2017           Theater de Nieuwe Kolk     Assen                   14:00 uur
  • 28 mei 2017           Theater de Speeldoos         Vught                   13:00 en 15:30 uur
  • 31 mei 2017           Schouwburg Cuijk                 Cuijk                     14:30 uur

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.