Skip to Content

Leukste escaperooms om met kinderen naar toe te gaan

Leukste escaperooms om met kinderen naar toe te gaan

Als je op zoek bent naar een leuke en spannende gezinsactiviteit, ga dan eens naar een escaperoom! Deze kamers zijn gevuld met puzzels en uitdagingen die je probleemoplossende vaardigheden testen. Wat nog beter is, is dat steeds meer escaperooms zich richten op kinderen, waardoor het de perfecte gezinsactiviteit is. Welke escaperooms zijn leuk voor het gezin en niet eng?

Fort Markenbinnen – Alkmaar

Fort Markenbinnen is een echt fort dat in 1814 werd gebouwd en is omgetoverd tot een escaperoom. Spelers kruipen in de huid van soldaten die door de vijand in het fort zijn opgesloten en een manier moeten vinden om te ontsnappen. Deze escaperoom is perfect voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Meer informatie vind je hier.

The Wizard School – Amersfoort

Als je niet dapper genoeg bent voor spannende escape rooms, maak je dan geen zorgen, want niet alle escape rooms hebben een horrorthema. Er is een magische escape room die perfect is voor kinderen en, laat ik zeggen, kinderen in hart en nieren!

In deze meeslepende ervaring krijg je de kans om net als Harry Potter te worden en magische spreuken te oefenen. The Wizard School is ontworpen voor ieders niveau en heeft een versie voor kinderen en volwassenen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over moeilijkheidsgraden. Probeer deze escape room met je familie, je zult zeker een geweldige tijd hebben.

Meer informatie vind je hier.

Questomatica – Amsterdam

Wil je weer eens een heel andere escaperoomervaring? Zoek niet verder dan Questomatica, waar spelers worden meegenomen op een meeslepende reis door middel van fysieke uitdagingen, technologie en gameplay. Deze unieke mix is gemaakt door een klein team van kunstenaars, wetenschappers en gamers in Amsterdam.

De puzzels en opdrachten zijn gemaakt om spelers niet alleen uit te dagen uit een afgesloten kamer te ontsnappen, maar hen ook mee te nemen in een meeslepende wereld. En met de integratie van sensoren in het hele spel is het alsof je midden in je favoriete videogame of film zit.

Meer informatie vind je hier.

Willy’s Chocoladefabriek – Berkel

De droom van ieder kind (en ouder). Ben je een zoetekauw? Dan zul je dol zijn op de escaperoom Willy’s Chocoladefabriek in Berkel. In deze escaperoom moeten spelers Willy helpen zijn weg uit de chocoladefabriek te vinden voordat deze voor de nacht sluit.

Deze escaperoom biedt de perfecte gelegenheid voor gezinnen om hun teamwork en creatieve denkvermogen te testen. En als je klaar bent, proef dan zeker wat van Willy’s beroemde bonbons – ze zullen je zoetekauwen zeker bevredigen!

Meer informatie vind je hier.

Operation Exit – Den Haag

Een oud herenhuis, compleet met krakende vloeren en oude meubels, kan een fascinerende ontdekkingstocht opleveren. En het zou zomaar een verborgen schat kunnen verbergen.

Veel oude huizen zijn gebouwd met behulp van constructiemethoden waarin geheime compartimenten en verborgen kamers zijn verwerkt, die de perfecte schuilplaats bieden voor kostbaarheden of familiegeheimen. Het is zelfs niet ongewoon dat bij renovatieprojecten lang vergeten voorwerpen aan het licht komen, van juwelen tot zelfs historische documenten. Maar waar te beginnen met zoeken?

Sommigen geloven dat numerologie de sleutel is – zoek naar voorwerpen of architectonische elementen met significante getallen, zoals het huisnummer of de geboortedata van vorige bewoners. Of volg aanwijzingen die zijn achtergelaten in boeken of schilderijen. Wie weet stuit je op het fortuin van je leven in de onverwachte hoekjes en gaatjes van een oud herenhuis. Fijne jacht!

Meer informatie vind je hier.

Roomexperience – Geldrop

Gelegen in Geldrop, biedt Roomexperience twee verschillende escaperooms die perfect zijn voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. In “De Hut” zitten de spelers opgesloten in een spookachtige hut in het bos en moeten ze samenwerken om voor het vallen van de avond te ontsnappen. In “Piratenschat” zijn de spelers schipbreukelingen op een verlaten eiland die een weg van het eiland moeten vinden voordat de piratenkapitein terugkeert.

Meer informatie vind je hier.

Dino Experience – Gouda

Heb je een ontluikende paleontoloog in je familie? Dan zullen ze de escaperoom Dino Experience in Gouda geweldig vinden. In deze escaperoom moeten spelers hun kennis over dinosaurussen gebruiken om een weg uit het museum te vinden voordat het voor de nacht sluit.

Met spannende uitdagingen en veel dinofeiten om onderweg te leren, is dit een escaperoom die iedereen in je groep zeker zal bevallen. En als je klaar bent, bezoek dan zeker het echte dinopark & adventure golf ernaast!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dino Experience Gouda

Plofhuis 3, Escaperoom – Harderwijk

In deze meeslepende ervaring moeten spelers hun kennis van sport en spel gebruiken om puzzels op te lossen en een uitweg te vinden. Maak je geen zorgen als je niet de meest atletische persoon bent – iedereen is welkom om te spelen en kan op zijn eigen manier bijdragen.

Het is een spannende kans om een band met je groep op te bouwen terwijl je samenwerkt aan het gemeenschappelijke doel van ontsnappen. Dus waarom probeer je niet eens iets anders en boek je vandaag nog een sport-escaperoom? Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen.

Meer informatie vind je hier.

Gevangeniseiland – Nijmegen

Gevangeniseiland Nijmegen ligt in Nijmegen en bevat vier verschillende escaperooms, elk met een eigen uniek thema. In “The Bank Job” moeten spelers kluizen en codes kraken om een bank te beroven voordat de politie arriveert.

In “Escape from Alcatraz” zijn spelers gevangenen die een manier moeten vinden om uit de Alcatraz gevangenis te ontsnappen. Voor gezinnen met jongere kinderen is er ook “De Supermarkt”, die gericht is op de leeftijd van 6-12 jaar, en “De Schat van de Farao”, die gericht is op de leeftijd van 8-12 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Wescape – Zoetermeer

Voor een echt unieke escaperoomervaring hoef je niet verder te zoeken dan Wescape Zoetermeer. Deze escaperoom speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar spelers hun verstand moeten gebruiken om te ontsnappen uit een dystopische stad.

Met breinbrekende puzzels en een meeslepende setting is deze escaperoom perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontsnapping uit de werkelijkheid. En als je klaar bent, ga dan zeker Zoetermeer zelf verkennen – een leuke stad met veel geschiedenis en cultuur.

Meer informatie vind je hier.

Prison Island, Center Parcs

Heb je ooit je vaardigheden willen testen in een ontsnappingsomgeving? Kijk dan niet verder dan Prison Island, waar teams van 2-5 spelers zichzelf kunnen uitdagen in een verscheidenheid aan fysieke, tactische en technische minigames.

Met 24 unieke cellen om uit te kiezen en een tijdslimiet van 2-5 minuten per missie, is er nooit een saai moment in Prison Island. En met maar één manier om te ontsnappen – samen – is het een geweldige gelegenheid voor teamwerk en samenwerking.

Verdien punten en sleutels terwijl je je een weg baant door het gangenstelsel van de gevangenis, waarbij je jezelf tot nieuwe grenzen dwingt en je vaardigheden test in een geheel nieuwe omgeving. Dus waarom verzamel jij je vrienden niet en probeer Prison Island uit voor een onvergetelijke ervaring?

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.