Skip to Content

Europa


100 Mooiste plekken van België; bucket-list van bezienswaardigheden en steden om te bezoeken. 100 places to visit; the ultimate travelguide with things to do in Belgium. The prettiest towns, stunning hidden gems, magical destination for you're bucket list. - Reis-liefde.nl

België

België; onze zuiderburen. Het land waar zowel Nederlands (Vlaams) als Frans (Waals) wordt gesproken. Brussel is de hoofdstad, niet alleen van België maar ook van Europa vanwege de aanwezigheid van het Europese Parlement die hier huisvest. Een stad met als bekende bezienswaardigheden Manneken Pis en het Atomium. België is echter veel meer; zo vindt je aan de westkust de Noordzee met zijn stranden en baddorpjes en is in het zuidoosten de Ardennen met de vele heuvels een populaire vakantiebestemming. Je moet ook gewoon eens een keer in een bezoek hebben gebracht aan de Grotten van Han.

Lees meer

Djursland met kinderen; Tips wat te doen bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten tijdens vakantie Denemarken met kinderen - Reis-liefde.nl

Denemarken

Denemarken is een land dat als vakantiebestemming niet heel erg bekend is, maar wel steeds populairder wordt. Van een stedentrip naar Kopenhagen tot het ontdekken van alles wat de verschillende provincies te bieden hebben. Je komt hier van alles tegen van kastelen, tot hunnebedden en de Vikkingen. Ook enorm indrukwekkend zijn de witte krijtrotsen en kliffen langs de kust, of dat je met je auto over het strand mag rijden!

Lees meer

Mooiste plekken van Duitsland; bucket-list van steden en bezienswaardigheden om te bezoeken. 75 places to visit; the ultimate travelguide with things to do in Germany. The prettiest towns, stunning hidden gems, magical destination for you're bucket list. - Reis-liefde.nl

Duitsland

Duitsland is een van onze twee buurlanden, aan de oostgrens vindt je dit enorme land dat zich uitstrekt van de Noordzee in het Noorden tot en met de voorlopers van de Alpen in het Zuiden. Met 80 miljoen inwoners is dit het meest bewoonde land van Europa. Het land is opgedeeld in deelstaten met ieder een eigen regionaal bestuur.

Lees meer

Europa - Reisliefde

Estland

Estland is een land in Noordoost-Europa, dat in het westen wordt begrensd door de Oostzee, in het noorden door de Finse Golf, in het oosten door Rusland en in het zuiden door Letland. Het is het noordelijkste en kleinste van de drie Baltische landen, en het onderscheidt zich van de andere Baltische landen Letland en Litouwen door onder andere de taal, die Finoegrisch is en niet Baltisch.

Lees meer

100+ Mooiste plekken Frankrijk; bucket-list van leuke steden en bezienswaardigheden om te bezoeken. 100 places to visit; the ultimate travelguide with things to do in France. The prettiest towns, stunning hidden gems, magical destination for you're bucket list. - Reis-liefde.nl

Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek, is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk. De witte krijtrotsen van de Franse Kanaalkust, het vulkanische bergland van de Ardèche, de machtige toppen van het Mont Blanc massief en de beroemde Côte d’Azur, het is allemaal Frankrijk. Even veelzijdig als het natuurschoon is de Franse keuken.

Lees meer

Mooiste plekken Gibraltar; bucket-list van leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te bezoeken - Mamaliefde.nl

Gibraltar

Gibraltar is een schiereiland in het uiterste zuiden van Spanje in de Middellandse Zee. Het is een verborgen schat die wordt gekenmerkt door de Rots van Gibraltar. Deze berg is het symbool van Gibraltar. De enige stad op het schiereiland genaamd Gibraltar is om de berg gebouwd. Gibraltar is onderdeel van Groot-Brittannië waardoor er op het eiland allerlei Engelse invloeden terug te vinden zijn. De natuur op Gibraltar is schitterend. Zo zijn er op het eiland veel grotten die een bezichtiging waard zijn. Ook kun je een excursie doen om de vele dolfijnen en walvissen te spotten.

Lees meer

Griekenland; de mooiste, populairste en onbekende eilanden voor eiland hoppen. Maar ook kindvriendelijk met baby en kinderen - Reis-liefde.nl

Griekenland

Griekenland; het land van de oude Grieken met als hoofdstad Athene op het vaste land. Bekend geworden vanwege de vele eilanden; grote eilanden zoals Kreta maar ook kleinere en onbekendere eilanden. met palmbomen, zandstranden, kliffen en nog veel meer voor een hele fijne vakantie. Vanwege de zuidelijke ligging vaak verzekerd van hoge temperaturen en een fijn zonnetje. Of je kan eilandhoppen naar een van de andere eilanden. Zo is Santorini enorm populair. Of je hier nu komt voor het strand, de natuur of ook wat wilt zien van de cultuur voor iedereen wat wils.

Lees meer

Szentendre tips wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes omgeving Hongarije - Reis-liefde.nl

Hongarije

Hongarije is misschien iets minder bekend als vakantiebestemming, maar dit in Centraal-Europa gelegen land wordt steeds populairder. Het hele jaar door is dit een interessante bestemming, als stedentrip in combinatie met Bratislava en Wenen of voor een zonnige zomervakantie.

Lees meer

Reykjavik met kinderen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten tijdens vakantie of stedentrip - Reis-liefde.nl

IJsland

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel.

Bij natuurliefhebbers staat IJsland hoog op de bucketlist. Niet zo vreemd als je bedenkt dat dit eiland wordt versierd door omhoog spuitende geisers, vulkanische kliffen en warmwaterbronnen. Tel daar de pittoreske vissersdorpjes én de kans op het zien van het Noorderlicht bij op en je wilt zelf ook naar IJsland toe.

Lees meer

Pompeii stad en Romeinse ruïnes bezoeken; Praktische informatie van theater tot gevonden lichamen - Reis-liefde.nl

Italië

Italië, het land van La Dolca Vita (het goede leven). En is niet zonder reden een van de populairste vakantielanden van Europa. Of je nu gaat voor de stranden aan de Toscaanse kust of op een van de eilanden, de vulkanen, de Romeinse cultuur en historie, Vaticaansstad of… Je vindt in deze ‘laars’ van alles.

Lees meer

Strand Kroatië; mooiste en grootste met kinderen - Reis-liefde.nl

Kroatië

Kroatië is altijd een bezoek waard, of het nu de prachtige Adriatische kust is met het schiereiland Istrië of het gevarieerde natuurlijke landschap. Er zijn ook veel interessante steden, zoals de hoofdstad Zagreb of wat dacht je aan een bezoek aan een van de vele kleine eilanden die Kroatië te bieden heeft. In het westen wordt het steeds toeristischer, maar de rest van het land is nog steeds vrij onontdekt. Je kan hier nog echt genieten van de lokale bevolking. Een bezoek aan de zeer indrukwekkende Plitvice watervallen is ook echt een aanrader.

Lees meer

Luxemburg tips wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes, excursies in land en stad - Mamaliefde.nl

Luxemburg

Als het op één na kleinste land van de Europa heeft Luxemburg veel in zijn mars. Er heerst een grote variatie aan bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie Luxemburg kunt ontdekken. Neem de rustige Ardennen waar je tussen de dichtbegroeide bossen bijzondere kastelen spot. Of bezoek de ondergrondse Kazematten in Luxemburg-stad en sluit de vakantiedag af met een echt Luxemburgs wijntje.

Lees meer

Malta tips wat te doen tijdens vakantie; bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes met kinderen - Reis-liefde.nl

Malta

Malta is een klein landje bestaande uit de drie eilanden Malta, Gozo en Comino en wat onbewoonde eilandjes ten zuiden van Sicilië, Italië. Het is een land met een zeer rijke en lange geschiedenis. Tot in de jaren ’60 hoorde het bij Groot-Brittanië, dus spreken ze hier prima Engels. Er is hier ontzettend veel te zien en te doen en toch gaat het overgrote gedeelte van de toeristen hier alleen maar heen voor zon, zee en feesten. Echte stranden zijn er niet veel.

Lees meer

Monaco bezienswaardigheden en mooiste plekken; van musea tot haven en monumentale gebouwen - Mamaliefde.nl

Monaco

In de 19e eeuw ontdekten rijke Franse, Engelse, Russische en Amerikaanse toeristen de Côte d’Azur. Aanvankelijk als winterbestemming dankzij het zachte klimaat. Later ook als zomerbestemming. Monaco is wereldberoemd. Het land staat internationaal bekend als een mondaine badplaats en belastingparadijs met veel casino’s, high society en een jaarlijkse Grand Prix in het Formule 1-autoracen.

Lees meer

Mooiste plekken van Nederland; bucket-list van steden en bezienswaardigheden om te bezoeken. 75 places to visit; the ultimate travelguide with things to do in Holland. The prettiest towns, stunning hidden gems, magical destination for you're bucket list.- Reis-liefde.nl

Nederland

De leukste bestemmingen, weekendjes weg en tips voor leuke uitjes en activiteiten in Nederland. Van wandelen door de heuvels, met de kinderen kamperen, fietsen door de bossen, relaxen op het strand of juist uitgebreid shoppen. Het kan allemaal tijdens een vakantie in Nederland. Ons eigen land is ontzettend veelzijdig, van de heuvels in Limburg tot de meren in Friesland of lekker uitwaaien aan het Noordzeestrand.

Lees meer

Noorwegen - Reis-liefde.nl

Noorwegen

Noorwegen heeft een kustlijn van 25 000 km en is ruim twaalf keer zo groot als België. Dat betekent: ruimte en overweldigende natuur! Diepblauwe fjorden, hoge bergen, groene valleien, idyllische eilanden en een adembenemende kustlijn: Noorwegen heeft het allemaal. Het land van zalm, fjorden en trollen heeft de meest spectaculaire en gevarieerde natuur van alle Scandinavische landen.

Lees meer

Oostenrijk; 100 Mooiste plekken, Steden, Dorpen en Bezienswaardigheden. Van mooie gebieden in de bergen tot watervallen en andere unieke verborgen pareltjes. - Reis-liefde.nl

Oostenrijk

Oostenrijk, officieel de Republiek Oostenrijk, is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië. Het land is vooral bekend vanwege de Alpen en daarom in de winter zeer geschikt als wintersport bestemming en in de zomer voor een vakantie in de bergen. Vooral Tirol is erg populair als bestemming. Interessante steden zijn onder andere de hoofdstad Wenen, de stad van Sissi, maar ook Salzburg en Inssbruck.

Lees meer

Zakopane Polen; tips wat te doen bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de zomer - Reis-liefde.nl

Polen

Polen, officieel de Republiek Polen, is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland, in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oostzee en de Russische exclave Kaliningrad.

Lees meer

100 Mooiste plekken van Portugal; bucket-list van bezienswaardigheden en steden om te bezoeken. 100 places to visit; the ultimate travelguide with things to do in Portugal. The prettiest towns, stunning hidden gems, magical destination for you're bucket list. - Reis-liefde.nl

Portugal

Portugal, officieel de Portugese Republiek, is een land in het uiterste zuidwesten van Europa. Het vormt het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. Een bekende vakantie streek in het zuiden is de Algarve met als bekende stad Lagos. In het noorden heb je Porto dat erg populair is vanwege de combinatie stedentrip en strand. En laten we natuurlijk de hoofdstad Lissabon niet vergeten met Cascais en het sprookjesachtige Sintra.

Lees meer

Transsylvanië rondreis tips wat te doen; mooiste steden, bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes tijdens auto zomer vakantie in Roemenië -Reisliefde.nl

Roemenië

Roemenië heeft veel te bieden. In de bergen van Transsylvanië liggen schilderachtige dorpen waar eeuwenoude ambachten nog in ere worden gehouden. In middeleeuwse plaatsen als Sighisoara, Sibiu en Brasov met heb je het gevoel dat je terugreist in de tijd. Schitterende natuur heb je in de Donaudelta en in Maramures, een van de mooiste en meest authentieke streken van Roemenië.

Lees meer

Triglavski Nationaal Park Slovenië; Bezienswaardigheden, Interessante plaatsen & Activiteiten - Reis-liefde.nl

Slovenië

Slovenië is een land in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is lid van de Europese Unie. Het land is klein, dichtbebost en bergachtig. In het westen heeft het land een korte Adriatische kust. De grens met Oostenrijk wordt grotendeels gevormd door de waterscheiding van de bergkam van de Karawanken, met toppen boven de 2000 m, die deel uitmaken van de Alpen. De hoofdstad en tevens grootste stad is Ljubljana. Het land staat vooral bekend om de natuur met grotten, watervallen en meren.

Lees meer

Slowakije - Reis-liefde.nl

Slowakije

Slowakije of Slovakije is een land in Centraal-Europa. De officiële benaming is Slowaakse Republiek. De hoofdstad en grootste stad van het land is Bratislava. In totaal telt Slowakije meer dan vijf miljoen inwoners. Het is een overwegend bergachtig land en een binnenstaat. Slowakije vormde gedurende de twintigste eeuw één geheel met het taalkundig en cultureel nauw verwante Tsjechië onder de naam Tsjecho-Slowakije. De Slowaakse geschiedenis verschilt echter sterk van de Tsjechische. Het land behoorde eeuwenlang tot Hongarije en de emancipatie van het Slowaakse volk kreeg pas laat gestalte.

Lees meer

Top 10 badplaatsen Spanje; met de mooiste stranden of interessante culturele bezienswaardigheden - Mamaliefde.nl

Spanje

Spanje, officieel het Koninkrijk Spanje, is een land in het zuidwesten van Europa met 48.958.159  inwoners. Het land beslaat grofweg 80% van het Iberisch Schiereiland dat het deelt met Portugal. Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land. Spanje is vooral populair als vakantiebestemming vanwege de stranden en aangename temperaturen. De steden zoals Barcelona en Madrid en eilanden  zoals Mallorca zijn echter zeker ook de moeite waard.

Lees meer

Liberec Tsjechie; bezienswaardigheden en uitjes- - Reis-liefde.nl

Tsjechië

Bij Tsjechië denken mensen vaak allereerst aan Praag, de ‘gouden stad’ aan de oevers van de Moldau. Niet voor niets vaak in één adem genoemd met wereldsteden als Londen en Parijs. Maar Tsjechië heeft nog zoveel meer te bieden. Het fraaie natuurschoon, de rijke histories in pittoreske dorpen en een levensstijl die je ook zullen aanspreken. Tsjechië kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Wie er rondreist, ziet zachtglooiend akkerland, dicht beboste heuvels, brede rivierdalen en hooggebergtes.

Lees meer

Vaticaanstad bezoeken; Tips bezienswaardigheden van Sixtijnse Kapel, basiliek inclusief binnenkant tot musea, Engelenburcht en Friese kerk - Reis-liefde.nl

Vaticaanstad

Vaticaanstad is een soevereine staat dat midden in Rome ligt en is het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Het wordt vertegenwoordigd door de Heilige Stoel. Het staatshoofd is de Paus. Het Apostolisch paleis is de officiële verblijfplaats van de Paus. Vaticaanstad staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees meer

Canterbury tips wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes in de omgeving met kinderen - Reis-liefde.nl

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is het land dat we kennen van het links rijden, de dubbeldekkers in Londen, de pubs en de marmelade. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland en biedt op toeristisch gebied veel mogelijkheden. Elk deel heeft zijn eigen taal, cultuur en historische achtergronden. Engeland is geroemd om haar natuur en kathedralen, Schotland is prachtig voor wandelaars en bekend om de whisky en de vele kastelen en forten. Wales heeft prachtige, grillige kusten en Noord-Ierland is bekend om haar bijzondere muziek en de bijzondere lokale gerechten. Natuurliefhebbers zullen zich prima kunnen vermaken in de Schotse Hooglanden of in de bergen van Wales.

Lees meer

Småland Zweden tips wat te doen; bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes tijdens vakantie met kinderen - Reis-liefde.nl

Zweden

Zweden, is een van de Scandinavische landen in Noord-Europa. Het wordt omringd door Noorwegen in het westen en noorden, Finland in het noordoosten, de Botnische Golf in het oosten, de Oostzee in het zuidoosten en het zuiden en het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Veel mensen maken de overtocht per boot vanaf Denemarken of vliegen op Stockholm en vervolgen vanaf daar hun reis. Zweden is een schitterend land waar je niet raar moet opkijken als er opeens elanden over de weg lopen!

Lees meer

Rondreis Europapark & Zwitserland - Reis-liefde.nl

Zwitserland

oor liefhebbers van zuivere lucht is Zwitserland een aanrader. Je vindt er ongerepte berglandschappen, botanische tuinen, uitgestrekte meren, gletsjers en wijngaarden. De Alpen zijn betoverend met hun diep uitgesneden valleien, witte toppen en groene weiden. In een relatief groot aantal stadjes is te ontdekken dat er lange tijd volgens middeleeuwse stijl werd gebouwd. Dit is te herkennen aan de steegjes, pleintjes en huizen voorzien van renaissance-elementen, zoals erkers en schilderingen. In dit prachtige decor kun je eindeloos wandelen. 

Lees meer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.