Skip to Content

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland

Europa-Park tovert zich deze winter weer om tot een magisch Winterwonderland. De winteropenstelling begint in november en duurt tot begin januari.

2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties staan garant voor een ultieme winterse beleving. Natuurlijk is waterzwembad Rulantica ook geopend om heerlijk overdekt te kunnen zwemmen.

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland - Kerstliefde.nl

Steeds meer Nederlanders en Belgen weten de weg naar Europa-Park te vinden. En dat is niet vreemd, want het attractiepark is al 6 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Europa-Park is voor jong en oud. Bezoekers wandelen er door 15 Europese themagebieden en kunnen meer dan 100 shows en attracties bezoeken. In het oog springen de vele achtbanen en de topattractie Voletarium: een spectaculaire flight experience over de mooiste plekjes van Europa. Jaarlijks ontvangt het park meer dan 5,6 miljoen bezoekers. Een bezoek aan Europa-Park in de winter is heel anders dan in de zomer.

Naast de bekende attracties zijn er vele winterse toevoegingen zoals een tweetal kerstmarkten, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele tentoonstellingen. Op het programma staan ook shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en musicals.

Achtbanen, attracties en winterse activiteiten

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland - Kerstliefde.nl

Uitgezonderd de waterattracties zijn alle attracties van het park gewoon in bedrijf. Ook staan er altijd een zevental achtbanen ter beschikking: Alpenexpress, Euro-Mir, Pegasus, Arthur, Ba-a-a-Express, Matterhornblitz en Schweizer Bobbahn. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zijn bovendien de houten achtbaan “Wodan” en Megacoaster ‘blue fire’ powered by GAZPROM geopend.

Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. In het overdekte speelparadijs ‘Limerick Castle’ hoeven kinderen zich geen moment te vervelen.

Reuzenrad “Bellevue” geeft je op 55 meter hoogte een geweldig uitzicht over het versierde park en de omgeving. Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten en in het Duitse themagebied is nog een gewone Weihnachtsmarkt.

Exposities “Magic Ice”, “OTTO” en “Chinees Lichtfeest”

Voor een echt ‘coole’ expositie moeten de bezoekers naar de Arena van het Spaanse themagebied. Daar is een speciale hal gebouwd voor “Magic Ice”. Bij min 8 graden maak je hier kennis met de verhalen van de gebroeders Grimm en andere sprookjesvertellers. Vaklui zijn dagen bezig geweest om uit ijs en sneeuw tientallen sprookjesachtige ijssculpturen te ‘carven’.

In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter), is de gehele winteropenstelling een tentoonstelling te zien met werken van het multitalent Otto Waalkes. Onder de noemer “China te gast in Europa-Park” is er in de tuin van Slot Balthasar iedere avond nog een expositie te zien van kleurrijk verlichte dieren en planten.

Fantastische wintershows

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland - Kerstliefde.nl

Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.

Bezoekers hebben bijvoorbeeld toegang tot een heuse circusvoorstelling met internationale artiesten, een wervelende ijsshow, een lichtsculpturenfestival en een nieuwe kinder- en een nieuwe familiemusical in kerstsferen.

Lichtjes en lichteffecten zijn er ook volop bij de Winter Starlight Parade die elke avond door het park trekt. Aan deze shows zijn geen extra kosten verbonden.

Daarnaast vinden er in de winter regelmatig bijzondere avondevenementen plaats, waaronder de nieuwe en spraakmakende Europa-Park Dinner Show in de sfeer van de wilde jaren 70 en de Apres-Ski-Party (deze avondevenementen zijn niet inbegrepen in de toegangsprijs).

Tip: elke dag vanaf 17.00 uur is de prachtige 3D-videomapping-show “Miraculeux” te zien op de gevel van de “Eurosat – CanCan Coaster”.

Een ‘lekkere’ winter

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland - Kerstliefde.nl

Je loopt in Europa-Park niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein, eierpunch en andere lekkernijen. Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen.

In Zwitserland en de speciaal voor de winter geplaatste Erdinger Hütte kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep en op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je Merguez-worstjes en Rostbratwurst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een ijsbar “Glaciar” terecht voor een ‘hartversterkertje’.

Overnachten in winterse sferen

Europa-Park; Duitslands grootste Winterwonderland - Kerstliefde.nl

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden.

In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”, “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England.

Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.