Skip to Content

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel. IJsland had een bevolkingsaantal van 368.792 per 1 januari 2021, en meet een oppervlakte van 103.000 km². Daarmee is IJsland het dunstbevolkte land van Europa.

De hoofdstad Reykjavík ligt aan de zuidwestkust en is de noordelijkst gelegen hoofdstad op aarde. De stad Reykjavik heeft ongeveer 120.000 inwoners, met de omliggende gemeentes heeft de hoofdstadregio ongeveer 200.000 inwoners. Ongeveer twee derde van alle IJslanders woont dus hier.

Bij natuurliefhebbers staat IJsland hoog op de bucketlist. Niet zo vreemd als je bedenkt dat dit eiland wordt versierd door omhoog spuitende geisers, vulkanische kliffen en warmwaterbronnen. Tel daar de pittoreske vissersdorpjes én de kans op het zien van het Noorderlicht bij op en je wilt zelf ook naar IJsland toe.

IJsland; bezienswaardigheden & activiteiten

IJsland groeide dit afgelopen jaar extreem in populariteit en we begrijpen wel waarom. Dit magische winterwonderland herbergt enkele van de mooiste wonderen van Moeder Natuur. Van noorderlicht tot natuurlijke baden in 50 tinten blauw. Het noorden van IJsland is minder bereisd, toch vind je hier in de winter de mooiste plekken vaak helemaal voor jou …

Read More about IJsland; bezienswaardigheden & activiteiten

Reykjavik Stedentrip IJsland; Bezienswaardigheden & Uitjes

Reykjavik ligt in IJsland. Deze prachtige stad heeft tal van mooie bezienswaardigheden. Verder is het landschap ook adembenemend mooi! Als je naar Reykjavik afreist voor een stedentrip, bekijk dan zeker de Hallgrimskirka. De bijzondere architectuur maakt de kerk tot een unieke bezienswaardigheid. Leer meer over de geschiedenis van de Vikingen en verwarm jezelf in een …

Read More about Reykjavik Stedentrip IJsland; Bezienswaardigheden & Uitjes