Skip to Content

Family travel bloggers; de leukste reisbloggers voor gezinnen in Nederland

Family travel bloggers; de leukste reisbloggers voor gezinnen in Nederland

Op zoek naar inspiratie voor de leukste vakanties en uitjes in Nederland, maar dan met kinderen? Online vindt je diverse family travel bloggers / reisbloggers met kinderen die hun ervaringen delen. Van hun eigen ervaringen tot en met inspiratie en verhalen van anderen. In de loop der tijd zijn er veel verschillende sites en platformen opgericht, maar ook al weer gestopt. Hieronder vindt je een overzicht van de leukste blogs in 2022. Mis je iemand; stuur dan een mailtje!

Gezin op Reis

Tikva is misschien wel de meest bekende family travelblogger van Nederland. Samen met haar man en dochter reist ze de hele wereld over. Iedere vakantie zitten ze weer ergens anders en bezoeken ze een of meer bestemmingen; binnen Europa maar bij voorkeur ook wat verder weg. Die ervaringen deelt ze allemaal op haar website, samen met een aantal andere vaste redactieleden. Haar liefde voor reizen begon ooit als backpacker, maar nu wisselt ze natuur en cultuur net zo makkelijk af met een dagje pretpark. Zo zit er iedere vakantie wel een ‘kinderdag’ tussen waarop haar dochter mag bepalen hoe of wat.

Je vindt Gezin op reis hier.

Reistips met kids

Reistips met kids is de site van Karlien; ook zij maakt graag verre reizen, met kinderen. Omdat ze bepaalde informatie tijdens de voorbereiding niet kon vinden is ze haar eigen reisblog begonnen. Nu schrijft ze met een heel team over alles wat met reizen te maken heeft. Zo schrijven ze over uitjes met kinderen in Nederland en België, maar ook over een roadtrip door IJsland, de mooiste kindvriendelijke vakantiebestemmingen, hoe je vliegen met kinderen aanpakt en wat er te doen is in Japan met kinderen.

Je vindt Reistips met kids hier.

Yvonne reist verder

Zoals de naam het al weergeeft; dit is de blog van Yvonne. Persoonlijk ben ik echt groot fan van haar verhalen en foto’s. Op haar 8e wilde ze al wereldreiziger worden en nu reist ze samen met haar gezin met twee dochters. Ze gaan voornamelijk van de wat meer onbekende bestemmingen en avontuurlijke reizen waarbij ze de natuur ontdekken. Of dat nu in Nederland, het oosten van Europa of de andere kant van de wereld is. Ze reist verder dan de standaard bezienswaardigheden en duikt graag echt de geschiedenis en vooral de cultuur in. Op haar blog deelt ze alle avonturen en tips voor het geval je zelf deze onbekende plekjes wilt bezoeken.

Je vindt Yvonne reist verder hier.

Kidseropuit

Saskia is sinds 2014 het gezicht achter Kidseropuit, naast een vast blogteam. De naam van de site zegt het al; ook zij gaan er graag op uit met de kinderen. In Nederland, maar ze ontdekken ook graag de rest van Europa. Of het nu gaat om de natuur of interessante steden. En van camping tot hotel. Van museum tot stoere outdoor activiteiten of pretparken. Je komt hier dus ook de nodige afwisseling tegen met voor ieder wat wils.

Je vindt Kidseropuit hier.

Reiskoe

Reiskoe is de site van Joep, Sanne en hun dochter Sophie. In 2019 hebben ze samen een wereldreis gemaakt en besloten na afloop de tips en ervaringen te delen. Naast deze verre bestemmingen gaan ze ook op pad in Nederland, waar je de uitjes gesorteerd op provincie kan vinden. Ook hebben ze aardig wat gezien van Duitsland en andere landen in Europa. Van veel steden vindt je de leukste tips om te bezoeken met kinderen.

Reiskoe vind je hier.

Alleen op reis met je kinderen

Lisette is alleenstaande moeder van drie kinderen en gek op reizen. Voordat er kinderen kwamen heeft ze veel gereisd; van Thailand tot aan Japan en Australië. Met kinderen bleef het de eerste jaren bij vakantieparken in Nederland, later is ze weer gaan reizen. Beginnende met een paar nachtjes dichtbij huis tot en met vliegvakanties in het buitenland. Met name haar dochter heeft ook haar reisgenen geërfd.

Op deze site deelt ze haar tips en ervaringen van het alleen reizen met kinderen, want dat gaat er toch net iets anders aan toe. Van praktische tips tot en met leuke bestemmingen. Want ook al ben je alleen, je hoeft je daar zeker niet door te laten beperken. En ook als je geen single mom bent, maar je partner geen vrij kan krijgen kan dit erg interessant zijn.

Alleen op reis met kinderen vind je hier.

Opwegmetmama

Manuela is moeder van drie jonge kinderen, ze woont in het midden van het land en is het gezicht achter opwegmetmama. Samen met gastbloggers deelt ze de leukste tips en uitjes in Nederland, die ook geschikt zijn voor peuters en kleuters. Of leuke bestemmingen net over de grens in Europa. Haar doel is om andere ouders te inspireren met leuke dagjes uit, activiteiten en vakantietips in binnen- en buitenland.

Opwegmetmama vind je hier.

Even weg met kinderen

Op evenwegmetkinderen deelt Nathalie de leukste uitjes, slaapplekken en bestemmingen die ze samen met haar man en drie kinderen ontdekt. Zelf woont ze net over de grens in Duitsland, waardoor met name het Oosten van het land en net over de grens in Duitsland goed vertegenwoordigd is. Daarnaast reizen ze heel Europa door voor de leukste vakanties.

Evenwegmetkinderen vind je hier.

Rugzak vol verhalen

Xenia is groot fan van Disneyland en is daar dan ook regelmatig met haar gezin te vinden, in Parijs maar ook in Florida. Op rugzak vol verhalen deelt ze deze ervaringen en tips voor andere ouders. Daarnaast hebben ze een camper waarmee ze op pad gaan door Europa. Dat reist vaak toch net even wat anders. Ook deelt ze graag de leukste deals en accommodaties op zonnige en populaire vakantiebestemmingen. Ideaal voor als je even niet weet waar je heen kan gaan.

Rugzakvolverhalen vind je hier.

Avonturen sparen

Op Avonturen Sparen hoopt Ilse je te laten zien dat jij het ook kan, dat reizen met kids. Als wij het kunnen, dan jij toch ook! Alles wat ze schrijft is puur persoonlijk en geschreven uit enthousiasme. Gewoon omdat we graag doen wat we leuk vinden! En zo hoort het leven te zijn toch? Daarnaast worden er regelmatig gastblogs geschreven.

Avonturen sparen vind je hier.

Alles kids op reis

De meeste blogs worden geschreven door vrouwen, deze wordt gerund door Erik. Voor hem is er niks mooiers dan met het gezin eropuit gaan voor een dagje, weekendje, weekje of langer weg. Of dat dichtbij huis is of ver weg, maakt niet uit. Het geluksgevoel zit vooral in de tijd samen met het gezin en het afwisselende en onbekende van een nieuwe omgeving. En zo ontdekken we de mooiste plekken en de tofste dingen om te doen, voor jong en oud.

Alles kids op reis vind je hier.

Waarterwereld

Dit is de blog van Nina en Marc die hier alle verhalen delen. Voordat er kinderen waren maakten ze samen de mooiste reizen, met kinderen ziet dat er toch net even iets anders uit.

Waarterwereld vind je hier.

Vettt

Vettt is begonnen als de blog van Yvette maar nu zoveel meer dan dat. Naast de site wordt er ook 2x per jaar een magazine uitgegeven en worden er evenementen georganiseerd. Nadat ze moeder werd ging er een hele nieuwe wereld voor haar open, en ontdekte ze een andere kant van Twente. Die tips en ervaringen deelt ze graag met andere ouders. Vettt focust zich met name op ouders in de regio Twente, maar soms ook daarbuiten!

Vettt vind je hier.

Bier en Appelsap

Ook Bier en Appelsap is een lokale blog; en dan specifiek gericht op ouders in de regio Midden-Nederland; van Amsterdam tot Utrecht en Amersfoort. Of je nu op zoek bent naar een restaurant om lekker te gaan uit eten, een kop koffie drinken, naar het museum of een leuke speeltuin. Alles kindvriendelijk, maar nog belangrijker, oudervriendelijk. Ook worden er regelmatig weekend- en vakantietips gedeeld. Naast de site worden er evenementen georganiseerd, zijn er boeken uitgebracht en is er iedere schoolvakantie een boekje met de leukste tips.

Bier en Appelsap vind je hier.Nog meer leuke family bloggers die je ook op instagram kan volgen;

Family travel bloggers op instagram

Ook via instagram kan je diverse reizende gezinnen op instagram volgen zoals

Naast deze blogs kan je ook veel inspiratie voor uitjes vinden op sites zoals Kidsproof en Go-Kids.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.