Skip to Content

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft

Na de vakantie heb je al snel een hoop om bij te praten, daarnaast was ik erg nieuwsgierig naar de film Mamma Mia. Dus sprak ik met mijn beste vriendin af om een zondagavond naar de bioscoop te gaan. Het is dan natuurlijk extra gezellig om vervolgens ook even bij te kletsen tijdens een etentje. Als we zoiets afspreken kijk ik vaak eerst even of er geen leuke actie te vinden is, de laatste tijd via de app Social Deal. Zo hebben we de vorige keer een heerlijk Italiaans restaurant gevonden in Scheveningen Haven.

Je komt dan weer eens ergens anders of probeert iets nieuws. Tijdens de vakantie werd ik door Social Deal gevraagd of ik niet met ze wil samenwerken en eten bij Fijn Bar & Kitchen in het centrum van Delft. Een restaurant dat bij nadere inspectie hoge ogen scoort op Tripadvisor. Tijd dus voor een gezellig vriendinnenavondje uit!

Fijn Bar & Kitchen

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde

Fijn Bar & Kitchen ligt aan de Burgwal in het centrum van Delft, hier kom je alleen met de fiets of wandelend. De auto parkeer je aan de rand van de stad bij de Marktgarage of in de Zuidpoortgarage. Dit restaurant ligt precies in het midden van beide garages en is ongeveer vijf minuten lopen.

Op de Burgwal zitten een paar restaurantjes naast elkaar, er tegenover ligt de Maria van Jessekerk (de kerk waar ik zelf getrouwd ben).  We kwamen hier rond half zeven aan en konden kiezen om buiten op het terras plaats te nemen of binnen in het restaurant. Het valt direct op dat er veel aandacht is voor detail, van dekentjes over de rieten stoelen heen buiten voor als het wat frisser wordt, tot sierlijke bloemen binnen.

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde

Er zijn tafeltjes voor twee personen, maar ook voor vier of meer personen. De inrichting van Fijn Bar & Kitchen is erg warm en sfeervol. Een echte eye-catcher is de grote kast die het restaurant scheidt van de keuken. Ook hangen er sfeervolle schilderijen. De restauranteigenaar was erg vriendelijk en gaf aan dat we konden kiezen voor binnen of buiten.

Vanwege de vele wespen deze zomer kozen we voor dat laatste. Dan zit je toch een stuk rustiger tijdens het eten. Buiten op het terras zat het aardig vol, binnen was er nog genoeg keuze. We zochten een plekje uit achteraan zodat je ook rustig kan kletsen. Het was zo gezellig dat we niet eens doorhadden dat we de laatste gasten waren toen we weggingen 😉

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde

Fijnproeverij

Naast een overzichtelijke seizoenskaart met diverse vlees- en visgerechten die op een Green Egg worden bereid, kan je bij Fijn Bar & Kitchen kiezen voor de fijnproeverij. Ideaal als je graag meerdere gerechten wilt proberen of niet kan kiezen. Zelf vind ik dit soort shared dinners waarbij er meerdere gerechten op tafel worden gezet niet alleen lekker, maar ook erg gezellig.

Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde
Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde
Fijn Bar & Kitchen proeverij in Delft - Reisliefde

Het diner bestond uit drie gangen waarbij het voorgerecht en hoofdgerecht op diverse plateaus op een etagère werden gepresenteerd en het nagerecht op een bord dat in het midden op tafel werd gezet. Er waren diverse Vlees- en visgerechten en ook verse groenten of patatjes zodat je zelf kan kiezen wat je graag wilt proberen. Het was in ieder geval voor mij meer dan genoeg. Het één was nog lekkerder dan het ander.

Wat je duidelijk wel kon proeven is dat alles huisgemaakt is, van de mayonaise en de boerenfrieten met schil tot en met de broodjes van de hamburgers of de garnalenkroketten. Alles wordt zelf gemaakt. Het vlees en vis wordt bereid op een Green Egg, dat is een soort BBQ waardoor het vlees nog veel meer smaak krijgt.

Gelukkig verschillen smaken, dus als de één het één wat lekkerder vindt kan het daar wat meer van nemen en de ander van wat ander. Doordat het allemaal kleine hapjes zijn kan je ook wat nieuwe dingen proberen, die je anders niet zo snel zou kiezen. Of juist gaan vergelijken; welk soort vlees of hamburger je het lekkerste vind. Weet je dat voor een volgende keer 😉

Mijn favoriet was toch wel de kaaskroket van het voorgerechtje en de angusburger van het hoofdgerecht en de brownies van het dessert. Ook de patatjes vond ik erg lekker, terwijl ik die vaak juist laat staan. Het was allemaal erg smaakvol!

Actie

Ben je ook een keer in Delft, dan is dit restaurant zeker een aanrader. Via Social Deal krijg je nu 50% korting en kan je voor nog geen 15 euro genieten van een uitgebreid 3-gangendiner. De drankjes zijn wel voor eigen rekening.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.