Skip to Content

De mooiste eilanden in de Filipijnen

De mooiste eilanden in de Filipijnen

Vakantie is voor de meesten onder ons de toptijd van het jaar. En Nederlanders zijn globetrotters, we trekken er graag op uit om kennis te maken met nieuwe culturen en om onbekende streken te ontdekken.

Er zijn reizigers die kiezen voor een Europese vakantie, en dat doen met een comfortabele all-in pakketreis. Maar er zijn ook avonturiers die de platgetreden Europese paden verlaten, en voor verre en onbekende landen zoals de Filipijnen kiezen.

Maar ook voor de tweede optie is het verstandig om aan een pakketreis te denken. Je reist dan naar een land waar je weinig vanaf weet, en dan kun je beter op de ervaring rekenen van professionele organisatoren van een gepast vakantiepakket.

Een nuttig weetje is dat je als Nederlander geen visum moet aanvragen om de Filipijnen binnen te komen. Pas wanneer je langer dan dertig dagen blijft, moet je ter plaatse een toeristenvisum aanvragen.

Waarom zou je er naartoe gaan?

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 bewoonde eilanden. Allemaal met hun eigen aantrekkingskracht. Maar er zijn er toch een paar die in het oog springen vanwege hun prachtige natuur, zowel op het water als op het land. Ze zijn vooral een paradijs voor duikers en surfers. Net een doelgroep die veel baat heeft bij pakketreizen. Je kunt dan niet alleen binnen- en buitenlandse vluchten vanuit Nederland boeken. Maar ook je hotel en de watersportclub kunnen in je reispakket zitten.

Toeristen van over de hele wereld bezoeken de mooiste eilanden, vooral omwille van de mogelijkheden op en onder water. Maar ook trektochten in het bijna ondoordringbare achterland met hoge bergen, zijn populaire uitstappen. Kies ook hier beter voor pakketreizen, je kunt dan deze avonturen beleven in alle veiligheid met ervaren plaatselijke gidsen.

De twee top eilanden in de Filipijnen

Er zijn heel wat aantrekkelijke plekken in de Filipijnen. Maar sommige daarvan zijn niet echt op het westerse toerisme aangepast. Andere, zoals het feesteiland Boracay, zijn dan weer geen weerspiegeling meer van het land op zich. Er zijn twee eilanden die er bovenuit komen. Ze bieden een combinatie van authenticiteit, en modern toerisme. En ze werden beiden al meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste vakantieplekken ter wereld.

Palawan

Een binnenlandse vlucht brengt je op een uurtje van de hoofdstad Manila naar dit paradijs. Je landt nabij Puerto Princesa, de belangrijkste en mooiste stad op het eiland. Het hoogtepunt van Palawan is El Nido. Een natuurgebied dat zijn gelijke niet kent.

Siargao

Helemaal aan het topje van het op een na grootste eiland, Mindanao, ligt Siargao. Dit is het Filipijnse mekka voor surfers. Vooral het plaatsje General Santos geniet internationale bekendheid. Maar behalve het surfen is het een eiland met parelwitte stranden en een diepblauwe zee. En tijdens de boottocht onderweg er naartoe, kun je misschien nog een zeldzame zeearend spotten. De nationale trots van die prachtige Filipijnen.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.