Skip to Content

Top 5 activiteiten en bezienswaardigheden in Friesland

Top 5 activiteiten en bezienswaardigheden in Friesland

Friesland wordt vaak beschouwd als het mooiste “land” ter wereld, niet alleen door de mensen die er wonen, maar ook door veel toeristen. Het staat bekend om de beroemde Elfstedentocht, prachtige Waddeneilanden en talloze meren.

Maar Friesland heeft nog zoveel meer te bieden. In dit artikel delen we informatie, nuttige tips en een aantal bezienswaardigheden voor je Leisure time vakantie in Friesland. We hebben zelfs een speciale top 5 samengesteld met allerlei dingen die Friesland zo uniek maken. Lees verder!

De Friese meren

In de Friese Zuidwesthoek bevinden zich de meeste meren van Friesland. Het Sneekermeer en het Heegermeer zijn vooral populair onder zeilers. Je kunt hier een zeilboot of sloep huren en een heerlijke dag op het water doorbrengen.

Het is zelfs mogelijk om te overnachten op deze boot. Je kunt je boot aanleggen bij een de vele Marrekrite-aanlegplaatsen. Deze bevinden zich midden in de natuur. Op die manier kun je volop genieten van de prachtige omgeving en de rustige sfeer van de Friese meren.

Leuke plaatsen op de bezoeken

Ook zijn er verschillende bestemmingen voor een dagje uit. Vooral in het westelijke deel nabij het IJsselmeer zijn er een aantal authentieke en gezellige plaatsen.

Een voorbeeld hiervan is Hindeloopen. Deze plek ziet eruit als een schilderij en is gelegen aan het IJsselmeer. Hier kun je leuk rondwandelen, een bezoek brengen aan het Fries schaatsmuseum of de haven en genieten van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer. Ook Sneek en de andere stadjes van de Elfstedentocht zijn populair om te bezoeken.

Nationaal park

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een natuurgebied gelegen aan de grens met Drenthe. Hier kun je terecht voor een prachtige combinatie van bos, zand, heide, moeras en meer.

En wist je dat dit nationaal park het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is (op de Veluwe na)? Het park biedt een veelzijdige omgeving waar je kunt genieten van de natuur en de vele fiets-en wandelroutes.

Kameleondorp – Terherne

In de Kameleonboerderij is levensgroot het Kameleondorp Lenten nagebouwd. De pratende melkbussen vertellen je over het dorpsmysterie en leiden je door het hele dorp. Hopelijk lukt het jou om het mysterie op te lossen! Stap vervolgens in de rondvaartboot die geduwd wordt door de Kameleon. Een inwoner van Lenten vertelt alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken. Onderweg kun je veldwachter Zwart helpen bij het oplossen van een probleem op het meer.

De rondvaartboot zet je af op het Avontureneiland van Gerben Zonderland, waar je ontvangen wordt door een Kameleonfiguur. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen. Blijf jij schoon? Honger of dorst gekregen? In de Opkikker kun je terecht voor een hapje en een drankje, je kan er zelfs je eigen pannenkoek bakken op open vuur. Let op: Op het eiland kan niet gepind worden.

Sanjes safari

Sanjes safari staat gelijk aan een dag vol plezier. Er is een dierentuin met verschillende dieren, zoals paarden, vogels, stokstaartjes, neusberen en geitjes. Binnen is er een overdekt speelparadijs met allerlei toestellen, waaronder de grootste apenkooi van Friesland, een springkussens, een piratenschip en een draaimolen.

Buiten is er een speelpark met leuke dingen zoals een klimtoren, een springkussen en een tokkelbaan. Ook deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Dus, wat ga jij doen tijdens je vakantie in Friesland?

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.