Skip to Content

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk

Oostenrijk is een bekend wintersportland en staat bekend om de prachtige bergen en fijne wintersportgebieden met bomen én après ski. Op uitnodiging van The Tourism Board Paznaun-Ischgl mocht Rosalie een aantal dagen mee op reis om Ischgl en het naastgelegen zeer familie- en kindvriendelijke Galtür te ontdekken. Lees snel verder wat Galtür te bieden heeft.

Galtür wintersport

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Galtür, is een dorpje met 787 inwoners dat ligt op zo’n 1.600m hoogte in de bergen van Tirol en gebaseerd is op een vooruitstrevend wintersportconcept – het meermaals bekroonde Silvapark. Het Silvapark biedt 40 kilometer aan pistes en heeft 10 liften. Deze skiarena maakt indruk met zes gebieden, die alle wintersportbehoeften dekken.

De nadruk ligt op plezier en afwisseling voor het hele gezin. Kleine bezoekers kunnen stoom afblazen in de ‘Kids world’ en ‘Adventure Land’. Het ‘Action Park’ is speciaal ontworpen voor jongeren. Het ‘Piste Paradise’ biedt eindeloos plezier op de pistes voor wintersporters, terwijl freeriders in de beste handen zijn in de ‘Heroes’ Realm’. En ook als langlaufer kun jij je geluk niet op met 73 km speciaal geprepareerde trails!

Galtür is het eerste klimaat kuuroord van Tirol sinds april 1997, bekroond met het ECARF-zegel (European Center for Allergy Research Foundation) in het voorjaar van 2018. Met de auto is het vanaf Utrecht zo’n 920 kilometer rijden naar Galtür en doe je er zo’n 10 uur over. De mogelijkheid om te vliegen bestaat ook, vlieg dan bijvoorbeeld naar Innsbruck (110 km van Galtür) en neem een taxi om in het dorp te komen.

Skigebied Silvapark Galtür

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde
Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Galtür zal door veel wintersportliefhebbers omschreven worden als een klein skigebied. Met 40 kilometer aan pistes zul je sneller een piste nogmaals naar beneden skiën, maar binnen deze 40 kilometer is er genoeg uitdaging. Zo zijn vrijwel alle pistes rood en zijn er ook een aantal zwarte pistes. Dit maakt het ook voor de geoefende skiër een leuk gebied. Voor gezinnen ook ideaal, zo kunnen de kinderen snel vertrouwd raken met het gebied, zich oriënteren en een gevoel van vertrouwen krijgen wanneer zij steeds een beetje beter dezelfde piste afkomen.

Wat een absoluut pluspunt is, is dat het skigebied erg rustig is. Buiten de schoolvakanties heb je de pistes helemaal voor jezelf en ook in de voorjaarsvakantie blijft het dorp en het skigebied gemoedelijk en rustig. Geen lange rijen voor de gondel en sleepliften, heerlijk. Dit komt mede omdat het skigebied net wat verder weg ligt voor veel Nederlanders.

Rijd je vanuit Nederland naar Oostenrijk? Dan kom je onderweg namelijk al veel mooie skigebieden tegen die de moeite waard zijn. Waarom dan toch doorrijden naar Galtür? Het gebied is heel sneeuwzeker. Door de hoogte van het gebied is het er vrijwel altijd koud, dit komt ook door de gletsjer die achter de berg ligt. Galtür staat ook bekend om het mooie off piste skiën. Dus wil je gaan voor een prachtig, rustig gebied vol mogelijkheden en uitdagingen? Dan is Galtür echt de plek om heen te gaan.

Op de informatieborden en in de informatiegidsen wordt direct duidelijk dat het gebied opgedeeld is in 6 gebieden. Elke sector is te herkennen aan de wapperende vlaggen en richt zich op een eigen doelgroep. De eerste drie sectoren, ‘Kids World’, ‘Adventure Land’ en het ‘Action park’, zijn gericht op kinderen.

Sector 01: Kidsworld met Siggi’s bambini land

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Zoals hierboven al beschreven vind je in het dal Siggi’s bambini land, in de Kidsworld. Er zijn 3 transportbanden en een klein liftje. Er zijn 2 delen, één afgezet met een lint dat de skileraren gebruiken, en een ander deel waar je als ouder zijnde ook gebruik van mag maken om zelf samen met je kind de eerste beginselen van het skiën te leren. Kidsworld heeft veel gekleurde materialen en is een feestje voor het oog, wanneer kinderen dit zien, willen ze geheid aan de slag en direct van de berg af!

Sector 02: Abenteuerland/Adventure Land met 6 thematische afdalingen

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Soppa Park 02.1, een piste met een aantal schansen achter elkaar, spannend! Enchanted Forest 02.2, een route door een sprookjesbos, ski door een huisje en eindig de route in het heksenhuis (durf jij naar binnen?!). Hunter’s path 02.3, tijdens dit parcour zien de kinderen verschillende dieren die in Galtür leven.

Deze route is al een stuk uitdagender dan die van 02.2, dus voor de gevorderde beginner. Cross section 02.4, echte hindernissen en steile bochten trotseren. Traffic Route 02.5, kun je alle verkeersborden ontdekken? Pas op de politie! En tot slot de RAUCH race section 02.6. Ook aan de wat oudere en gevorderde kinderen is gedacht.

Sector 03: Action park met: Speedway

03.1, ga recht de berg af en meet je snelheid, durf jij het aan? Zeinispark 03.2 vol uitdagingen, Mogul Kingdom 03.3, test je skikwaliteiten op deze piste met echte skansen of ga voor het YIPPY Yeah Track 03.4 waar je via een reuzenslalom naar beneden kan.

Daarnaast heb je de sectoren;

 • Sector 04: Heldenreich/A place for heroes met
  • Stamandli Trail
  • Freeriding
  • Pieps station
 • Sector 05: Pisten Paradies/Ski Run Paradise
 • Sector 06: High & Nordic

Siggi’s Freeride Route

De skigebieden in Paznauntal staan bekend om de goede mogelijkheden voor off piste skiën. Oftewel: freeriden, vanwege de goede poedersneeuw. Omdat kinderen in dit gebied al geregeld met 2 jaar op de ski’s staan kunnen zij vanaf een jaar of 10 Siggi’s Freeride Route gaan skiën.

Natuurlijk brengt freeriden ook risico’s met zich mee, bijvoorbeeld het mogelijke gevaar van een lawine. In Galtür kunnen oudere (en ervaren) kinderen deelnemen aan Siggi’s Freeride Route. Ervaren gidsen leren de kinderen alles over veilig freeriden, met zowel een theorie deel als een praktijk deel. Ideaal voor als je oudere kinderen hebt die meer uitdaging zoeken in de sneeuw. Op de piste er is dan ook een gedeelte vrijgemaakt voor lawinetraining.

Aan de hand van ‘feels like boxen’ kunnen kinderen leren voelen met een stok wat het verschil is tussen een skischoen, tas, rots of mens. Middels een PIEPS, een tracker die ze met zich meedragen leren ze zich inchecken voor locatie duiding en kunnen zij via een bord aangeven hoeveel boxen zij binnen het afgezette gebied willen zoeken. Wist je dat het vinden van een persoon (een box voor de oefening) binnen 4 minuten moet plaatsvinden? Een serieuze zaak dus!

Skipassen en materiaalhuur

Ben je al vaker op wintersport geweest, dan zul je vast een idee hebben wat voor kosten dit met zich meebrengt. In Galtür kun je gaan voor familieskipassen, hiervoor heb je 2 opties voor het gebruik van de liften gedurende de dag. Dit noemen ze een familieskipas met guest card.

Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om het skimateriaal ook online te huren. Deze mogelijkheid heb je bijvoorbeeld bij Intersport Wolfart in Galtür. Via de website van Galtür zijn er ook speciale arrangementen die voordeliger kunnen zijn zoals: 6 dagen skihuur, 6 daagse skipas Silvapark, 6 dagen skiles voor een totaalprijs van € 559,- (hoogseizoen). Wanneer de skipassen geregeld zijn, de kinderen op de opvang of in de skiklas, is het tijd om de berg op te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Wintersport met kinderen

Kinderopvang

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde
Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Geniet van een zorgeloze dag skiën, veilig in de wetenschap dat de kleintjes in de beste handen zijn met een goed opgeleide kinderopvangjuf – dit is allemaal mogelijk in Galtür. De kinderopvang biedt de perfecte opvang voor de kleintjes vanaf 18 maanden. De kinderopvang beschikt over divers spelmateriaal en een helling waar je met een band vanaf kan glijden, dat gaat hard!

De kinderopvang vind je direct naast het kindergedeelte in het dal en is dus zeer goed bereikbaar. Kinderopvang is mogelijk van zondag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur en van 13.30-16.00 uur. Lunchtijd inclusief supervisie en inclusief maaltijd is tussen 12.00-13.30 uur.

Skilessen; Siggi’s Bambini Land

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

De slogan van Siggi: Bind je ski’s onder, zet je helm op en hup, daar gaan we! In de skischool leer je niet alleen heel vlot hoe je moet skiën, maar heb je ook veel lol tijdens het leren. Voor kinderen vanaf 3 jaar kunnen er skilessen worden afgenomen in Siggi’s Bambini Land. Zoals de slogan van Siggi al vermeldt, het gaat om plezier maken en op een fijne manier leren skiën. De Silvretta Galtür Skischool beschikt over een eigen kinderland en hebben skileraren uit Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Engeland en Nederland. Wel zo handig!

Dat deze skischool gericht is op kinderen, zie je overal terug. Zo vind je in het dal Siggi’s Bambini Land waar de kinderen les krijgen. Kinderen vanaf 3 jaar oud worden meegenomen naar boven via sleepliftjes waar ze alleen maar op hoeven te gaan staan. Vervolgens kunnen ze vanaf een paar meter hoogte rustig naar beneden leren skiën. Er worden verschillende skicursussen aangeboden, afhankelijk van niveau en duur van de vakantie. Zo is er ook een 6 daags-weekprogramma met op iedere dag van de week een activiteit.

Bijvoorbeeld een indianendag op dinsdag, een fotoshoot en speedrun op woensdag en een stempelspel op donderdag. Na een dag skiën wordt de dag afgesloten in Bambini Land met de skileraren en Siggi zelf, met muziek en een dansje én natuurlijk een luid applaus als het is afgelopen.

Skilessen tieners

Kinderen en tieners die al meer ervaren zijn, gaan ook de pistes op. Voor het gebruik van de gondel zijn er regels, zo mogen de kinderen via een eigen ingang naar de gondel (het zogenaamde inhaalspoor) en mogen zij op een speciale plaats met de groep verzamelen. Zo kan de gondelbediende een gondel reserveren voor de gehele groep. Ook over het materiaal dat mee gaat de berg op is gedacht, de kinderen kunnen deze deponeren in een ‘ski express container’, deze gaat gevuld met alle ski’s in 1 keer de gondel in. Geen gesjouw voor de kindjes!

Naast de Silvretta Galtür Skischool zijn er nog 2 skischolen waar je lessen kunt afnemen. Zo kun je ook kiezen voor de Snow Alpin Skischool en de Raggl Nikolaus skischool. De skilessen voor kinderen starten altijd op zondag of maandag en zijn een hele dag (van 9.45-11.45 uur en van 13.45-15.45 uur) of een halve dag (van 9.45-11.45 uur of van 13.45-15.45 uur).

Leuk om te doen!

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Galtür organiseert een hoop leuke dingen naast het skiën. Zo kun je gaan sneeuwschoenwandelen, een sledetocht maken met paarden, ook kun je schaatsen of een concert op de berg bijwonen. Langlauf je liever? Dankzij een brandnieuwe sneeuwaanmaakfaciliteit ben je gegarandeerd van een wit parcour.

Eten & drinken

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Na al het skiën trek gekregen? Wat is er leuker dan na een mooie piste direct aan te schuiven in één van de restaurants op de berg? Het Silvapark Galtür heeft hiervoor 5 pisterestaurants. Het voordeel van eten op de berg is de mogelijkheid om buiten plaats te nemen. Wanneer het zonnetje schijnt zit je hier heerlijk op de zonnige terrassen.

 • Ga voor een kop koffie of warme chocomel bijvoorbeeld naar Hotel Almhof Galtur, hier kun je ook heerlijk traditioneel lunchen.
 • Of wat dacht je van het Panoramarestaurant voor een prachtig uitzicht?
 • Voor de avond is de Tiroler Stube een goed alternatief. Hier vind je een lekkere schnitzel voor een goede prijs. Maar ook voor andere maaltijden ben je hier aan het goede adres, een gevarieerd aanbod siert de menukaart.

Overnachten in Galtür

Galtür skigebied; wintersport Oostenrijk - Reisliefde

Voor een fijn verblijf heb je ruime keuze aan accommodaties in Galtür. Er is 1 hotel met een 4 sterren superior rating. Daarnaast zijn er genoeg hotels met 4, 3 of 2/1 sterren rating. Meer op zoek naar een appartement of een huisje? Hiervan zijn er maar liefst 113 accommodaties te vinden. Op zoek naar een echte mountain lodge? Daar zijn er wel 14 van, kijk voor meer informatie eens op booking.com of
kijk op google.maps.

Alpine Residence Ballunspitze

Een hotel dat er in Galtur voor gezinnen echt uitspringt en waar je veel reclame van voorbij ziet komen in het dorp is: Alpine Residence Ballunspitze, het 4 sterren kinderhotel in Galtür. Hier vind je werkelijk alles om van de wintersportvakantie voor het gezin een feestje te maken. Het motto en doel van het hotel is dan ook: ‘Je zien glimlachen, je een goede tijd bezorgen en je verwennen en ontzorgen’. Wie wil dat nou niet?!

Andere accommodaties vind je hier;

 • TUI; Op zoek naar een voordelige vakantie in een hotel of appartement? TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen en de verwachtingen te overtreffen. De belofte is niet voor niets; discover your smile.  Het aanbod vind je hier.
 • Prijsvrij; Ideaal voor als je op zoek bent naar een fijne pakketreis in combinatie met vlucht, transfer en accommodatie in een hotel en appartement. Je weet hier zeker dat je nooit teveel betaald. Het aanbod vind je hier.
 • Vakantiediscounter; Of je nu gaat voor de typische strandvakantie of toch liever een stedentrip. Bij Vakantiediscounter vindt je voordelige aanbiedingen. Inclusief fijne last-minute reizen. Het aanbod vind je hier.
 • De Jong Intra Vakanties; Voor als je op zoek bent naar populaire autoreizen of pakketreizen, ook in combinatie met een cruise of een busreis. Het aanbod vind je hier.
 • Landal; Voor fijne vakantiehuizen met veel privacy in een mooie omgeving is Landal een aanrader. Genieten van luxe op een vakantiepark voorzien van alle faciliteiten en zeer geschikt met kinderen. Het aanbod vind je hier.
 • Belvilla; Voor een onvergetelijke vakantie is er altijd een Belvilla: Belvilla heeft een verrassend en breed aanbod aan unieke vakantiehuizen met typische streekkenmerken op prachtige locaties. Het aanbod vind je hier.
 • ASCI Eurocampings; ASCI is de campingspecialist van Europa. Of je nu wilt gaan kamperen met een eigen tent, camper of caravan. Maar ook als je op zoek bent naar een glamping of chalet voor een vakantie in een huuraccommodatie. Het aanbod vind je hier.
 • Suncamp Holidays; Dit is onderdeel van ASCI Eurocampings, maar dan met een specifieke selectie van kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad. Het aanbod vind je hier.
 • Natuurhuisje; Heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving? Kies dan voor een natuurhuisje, deze vind je zowel op de natuurlijke bestemming als buiten de gebaande paden. Het aanbod vind je hier.
 • SNP- Actief en avontuurlijk; Ideaal voor als je van actieve en avontuurlijke vakantie houdt en graag wandelt. Het aanbod bestaat uit zowel groepsreizen als individuele rondreizen met een aanbod van campings of hotels. Het aanbod vind je hier.

Tot slot!

Nog wat praktische feiten op een rij:

 • Kids World en Bambiniland liggen in de ochtend in de schaduw, hierdoor kan het erg koud zijn. Kleed de kids goed aan!
 • Het dorp van Galtur ligt ietsje verder van de piste af, pak hiervoor de bus of de auto.
 • Overal zijn toiletten, de toiletten zijn allen voorzien van een verschoonmogelijkheid.
 • In Galtür kun je erg goed uit de voeten als je geen Duits spreekt. De meeste leraren of bedienden spreken een zeer goed woordje Engels.

Twijfel je nog? Neem een kijkje op de website van Galtür of bekijk hier de webcams!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Evelyn schreef:

  bedankt voor het delen van de reis in Oostenrijk

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.