Skip to Content

Game of Thrones filmlocaties

Game of Thrones filmlocaties

Game of Thrones is een van de populairste tv-series aller tijden en heeft een enorme fanbase over de hele wereld. Een groot deel van de populariteit van de serie komt voort uit de prachtige locaties waar de show is gefilmd. Fans van de serie kunnen deze locaties nu zelf bezoeken en de wereld van Westeros en Essos zelf ervaren.

In dit artikel zullen we enkele van de meest iconische Game of Thrones-filmlocaties bespreken die je kunt bezoeken.

Game of Thrones filmlocaties

Game of Thrones heeft enkele van de meest adembenemende en iconische filmlocaties ter wereld opgeleverd. Fans van de serie kunnen deze locaties nu zelf bezoeken en de wereld van Westeros en Essos zelf ervaren.

Van King’s Landing tot Winterfell en Beyond the Wall, deze locaties zijn een must-see voor elke Game of Thrones-fan. Of je nu een wandeltocht maakt door Dubrovnik of de Vatnajökull-gletsjer in IJsland verkent, deze Game of Thrones-filmlocaties zullen je zeker inspireren en betoveren.

King’s Landing – Dubrovnik, Kroatië

King’s Landing is de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken en het epicentrum van politieke macht in de Game of Thrones-wereld. Deze prachtige stad is gefilmd in Dubrovnik, Kroatië en is een populaire toeristische attractie geworden voor fans van de serie. Je kunt een wandeltocht maken door de stad en de locaties bezoeken waar scènes uit de serie zijn gefilmd, waaronder de Red Keep, de kerkers van de stad en de beroemde Trappen der Schaamte.

Winterfell – Castle Ward, Noord-Ierland

Winterfell is de thuisbasis van de Stark-familie en de locatie van enkele van de meest iconische scènes uit de serie. Deze locatie is gefilmd in Castle Ward in Noord-Ierland en is nu een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door de locatie en de echte filmsets verkennen, inclusief de binnenplaats van Winterfell, de torens en de boogschuttersmuur.

Dragonstone – San Juan de Gaztelugatxe, Spanje

Dragonstone is de thuisbasis van Daenerys Targaryen en is een van de meest iconische locaties uit de serie. De echte locatie is San Juan de Gaztelugatxe in Spanje, een kleine eilandje voor de kust van Biskaje. Fans van de serie kunnen de prachtige trappen beklimmen die leiden naar de top van de heuvel waar de echte Dragonstone set staat, net zoals Daenerys dat deed in de show.

The Wall – Magheramorne Quarry, Noord-Ierland

The Wall is een gigantische ijsmuur die de Zeven Koninkrijken beschermt tegen de White Walkers en het leger van de doden. De muur is gefilmd in Magheramorne Quarry in Noord-Ierland en is nu een populaire toeristische attractie. Fans van de serie kunnen de echte muur verkennen en zelfs deelnemen aan een ‘Night’s Watch’-training, compleet met boogschieten en zwaardvechten.

Meereen – Ait Benhaddou, Marokko

Meereen is de stad die Daenerys Targaryen bevrijdt van de slavernij en waar ze haar legers rekruteert om terug te keren naar Westeros. De locatie is gefilmd in Ait Benhaddou, Marokko en is nu een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen de echte stad verkennen en de indrukwekkende filmsets zien, inclusief de Slavenpoort, het paleis van Daenerys en de beroemde pit waarin ze de draken opsluit.

The Iron Islands – Ballintoy, Noord-Ierland

De Iron Islands zijn de thuisbasis van de Greyjoys, een berucht huis van zeerovers en krijgers. Deze locatie is gefilmd in het kleine vissersdorpje Ballintoy in Noord-Ierland. Fans van de serie kunnen een wandeltocht maken door de prachtige kustlijn en de echte filmsets verkennen, waaronder de haven van Lordsport en de plek waar Theon Greyjoy terugkeert naar Pyke.

Beyond the Wall – Vatnajökull-gletsjer, IJsland

Beyond the Wall is het ruige en onherbergzame land dat ten noorden van de Zeven Koninkrijken ligt en de thuisbasis is van de Wildlings en de White Walkers. Deze locatie is gefilmd op de prachtige Vatnajökull-gletsjer in IJsland. Fans van de serie kunnen een tour maken over de gletsjer en de prachtige filmlocaties verkennen, waaronder de Frostfangs en de plek waar Jon Snow en Ygritte elkaar voor het eerst ontmoeten.

Dorne – Real Alcázar van Sevilla, Spanje

Dorne is de thuisbasis van het House Martell en de prachtige stad Sunspear. Deze locatie is gefilmd in het Real Alcázar van Sevilla in Spanje, een van de meest prachtige kastelen van Europa. Fans van de serie kunnen een rondleiding maken door het kasteel en de echte filmsets verkennen, waaronder de Water Gardens en het Paleis van Sunspear.

Lees ook: Real Alcazar in Sevilla: Een juweel van de Andalusische architectuur

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.