Skip to Content

Theater in de voorjaarsvakantie in de theaterzaal van Garage TDI

Theater in de voorjaarsvakantie in de theaterzaal van Garage TDI

Zaterdag 26 februari is de jeugdvoorstelling De verandermachine (6+) eenmalig te zien in de theaterzaal van Garage TDI in Assen. De verandermachine is een wonderlijke vertelling over vriendschap en fantasie, over schijn en werkelijkheid. De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, en uiteraard ook leuk voor hun volwassen begeleiders.

De verandermachine is een spannende en hoopgevende voorstelling die kinderen laat nadenken over wat echt is en wat nep, wat vriendschap is, hoe je omgaat met ruzie en hoe je, dankzij vriendschap en fantasie, je grootste angsten kan overwinnen.

Het verhaal

Henderikus en Joyce zijn allerbeste vrienden. Ze vinden niks leuker dan er samen lekker op los te fantaseren. Maar Henderikus heeft een geheim: hij durft niet naar buiten. Dat komt omdat hij een keer per ongeluk heeft verzonnen dat het buiten eng is. Sindsdien bedenkt hij steeds weer excuses om binnen te blijven, en dus fantaseren ze altijd binnen, bij Henderikus thuis op zolder.

Maar dan ontmoet Joyce een wilde buitenspeeljongen die haar uitnodigt om samen in het bos hutten te bouwen. De grote vriendschap van Henderikus en Joyce wordt zwaar op de proef gesteld.. Om die te redden hebben Henderikus en Joyce al hun verbeeldingskracht nodig. En ondertussen moet Henderikus ook nog zijn angst om naar buiten te gaan overwinnen.

Over de theater makers

Acteurs en theatermakers Vera Ketelaars, Sarah Jonker en Sjoerd Meijer vormen De Dennies. De afgelopen jaren hebben zij, naast het maken en spelen van voorstellingen voor volwassenen in een groot aantal jeugdtheatervoorstellingen gespeeld (o.a. De Toneelmakerij, GarageTDI, De Citadel, Het Laagland, Stella Den Haag, Hoge Fronten). Als zelfstandig theatermakers hebben zij hun eigen voorstellingen gemaakt voor (meestal) volwassenen.

Zowel Sarah Jonker en Sjoerd Meijer, als Vera Ketelaars wonnen met hun eigen voorstellingen (De bevrijding van Boos Mannetje en Kelder) de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award. Ook stonden voorstellingen van de makers (Hoffelijkheid revisited, so what? en Fort G) geprogrammeerd op het Nederlands Theater Festival. Daarnaast waren hun voorstellingen te zien in vele theaters in het land en op verschillende festivals zoals Oerol, Jonge Harten en De Parade.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.