Skip to Content

Genieten op vakantie met kinderen

Genieten op vakantie met kinderen

De vakantietijd is de tijd waar je even tot rust kunt komen na een jaar hard gewerkt te hebben en hopelijk om van te genieten. Daarnaast is het direct een geschikt moment om weer even lekker met je gezin samen te zijn waarbij niets moet en alles mag. Als je dan op vakantie gaat, wil je een vakantie uitzoeken waar ook je kinderen blij van worden. Want hoe cliché ook, als de kinderen zich vermaken, is de vakantie voor de ouders al geslaagd.

Naar de camping

De camping is perfect voor een vakantie met het hele gezin. Als de kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze hier naar hartenlust spelen, terwijl jij rustig je favoriete boek eindelijk uitleest. Het voordeel van de camping is ook dat ze vrij snel vriendjes hebben en lekker overdag vermaken. Nu is kamperen in een tent wel heel basic, immers geen aparte kinderkamer met comfortabele bedden.

Wil je kamperen maar toch niets op luxe inleveren, dan kun je ook kiezen voor glamping. Dit is een comfortabele manier van kamperen, met een tienerbed of gewoon kinderbed voor de kinderen en voor de ouders een tweepersoons bed. Lijkt ook dat je niets? Veel campings hebben ook bungalows voor de verhuur beschikbaar.

Genieten van zon, zee en strand vakantie

Met kinderen kun je eigenlijk wel alle kanten op. Zolang er voldoende activiteiten zijn die passen bij de leeftijd van het kind, is het altijd goed. Een vakantie met zon, zee en strand is succes gegarandeerd. Ga je een camping boeken, dan heb je vaak in dit soort landen diverse zwembaden met snelle glijbanen erbij.

Ook zijn in het hoogseizoen volop animatieteams aanwezig om de kinderen te vermaken. Gaan jullie naar een niet-Europees land op vakantie, kijk dan goed welke papieren je nodig hebt om toegang tot het land te krijgen. Voor de tropische bestemmingen is het tevens verstandig om bij de GGD na te gaan of er vaccinaties worden geadviseerd.

Een actieve vakantie

Een heel actieve vakantie kan met kleine kinderen lastig zijn, avontuurlijke ouders die van een uitdaging houden daargelaten natuurlijk. Zijn je kinderen al wat groter en kunnen ze zelf goed lopen, klimmen en klauteren, dan is een actieve vakantie fantastisch, zeker als ze ook al hun zwemdiploma’s hebben. Zweden is zo’n land waar je een fantastische actieve gezinsvakantie kan beleven. Urenlange boswandelingen, imponerende watervallen en de realisatie dat de natuur zo ongerept kan zijn… het zijn momenten om nooit te vergeten.

Bijkomend voordeel is dat het hier in de zomer gemiddeld genomen 21 graden wordt, een prima temperatuur om een actieve vakantie door te brengen. Natuurlijk zijn er nog zoveel meer bestemmingen waar je actief bezig kunt zijn. Denk maar eens aan bergachtige landen zoals Zwitserland en Oostenrijk. Vergeet ook niet om eens te kijken of wintersport iets voor jullie is.

Een rondreis door Europa

Europa heeft zoveel moois te bieden, daar wil je en moet je zoveel mogelijk van zien. Als je kinderen nog niet leerplichtig zijn, ben je natuurlijk niet gebonden aan de schoolvakanties. Hebben jij en je partner voldoende vrije dagen, dan is het maken van een rondreis door Europa perfect. Huur een camper voor nog meer bewegingsvrijheid.

Bespreek thuis waar je zo ongeveer naartoe wil en wat je in ieder geval niet wil missen. Ga je buiten het hoogseizoen om, dan is er makkelijk een kampeerplaats te scoren op de camping van je keuze. En is er geen plaats, dan rijd je gewoon door. Kom je op een camping terecht wat wat minder leuk is, dan vertrek je na een dag. Wel een top camping? Dan blijf je gewoon wat langer staan. Dat is de vrijheid die je met een rondreis per camper hebt.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.