Skip to Content

Glowgolf minigolf met kinderen

Glowgolf minigolf met kinderen

Als onderdeel van het weekendje weg bij Landal Domein De Schatberg waarbij we op een actieve manier Limburg leerden kennen, hebben we naast diverse restaurants onder andere een bezoekje gebracht aan de GlowGolf. Weer eens wat anders dan anders. Geen binnenspeeltuin, geen zwembad, geen dierentuin of ander attractiepark dit keer. Dit deden we bij Glow Golf in Arcen. Glow golf is eigenlijk een soort minigolf, maar dan net even iets anders. Het voordeel is dat je dit een overdekt uitje is, dus ook zeker een aanrader bij regenachtig weer.

Wat is glowgolf?

Glowgolf Arcen; minigolf met blacklight - Mamaliefde.nl
Glowgolf Arcen; minigolf met blacklight - Mamaliefde.nl

Glowgolf Arcen; minigolf met blacklight - Mamaliefde.nl

GlowGolf is in principe minigolf maar dan overdekt. De 18 holes zijn allemaal uitgevoerd in een thema, in dit geval ridders en prinsessen. Je maakt dan ook een tocht langs kastelen, jonkvrouwen in nood, ridders te paard en natuurlijk mogen de draken niet ontbreken. De muren en attributen zijn allen voorzien van felle kleuren, doordat de baan is uitgelicht door fluorescerende black lights lijkt het alsof de ballen, de banen en het decor licht geven. Ook je kleding zal veranderen in een kleurrijk geheel. Een spelletje glowgolfen duurt +/- 1 uur.

De banen zijn prima geschikt voor het hele gezin. Kleine kinderen genieten van de lichtjes en maken hun ‘eigen spel’ en de grotere gezinsleden, kunnen competitief met elkaar de strijd aangaan, zoals je gewend bent van minigolf. Doordat het licht beperkt is, geeft dit een extra moeilijkheidsgraad omdat het bijvoorbeeld lastig is om afstanden in te schatten. De  fanatieke speler daar vast wel raad mee weten.

Onze ervaringen

Wij vonden het zeer leuk om te doen. Ook al is dochterlief (5) nog wat aan de jonge kant voor een competitief rondje, ze had het geweldig naar haar zin en met haar eigen manier van spelen de grootste lol. Precies waar het om gaat: plezier beleven. Ook het feit dat het een binnengelegenheid is, is in onze ogen een pluspunt, want Nederland telt helaas behoorlijk wat regenachtige dagen, die altijd in het weekend of op vrije momenten ‘lijken’ te vallen. Een alternatief uitje is altijd welkom!

Praktische informatie Glowgolf Arcen

Glowgol Arcen is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, dus ook met feestdagen. Wellicht juist dan leuk om eens te gaan doen, als je toch al met het hele gezin bijeen bent. De baan is iedere dag open vanaf tien uur tot maandag t/m donderdag 19.00 uur en het weekend 20.00 uur. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis, van 4 – 12 jaar €6,50 en boven de 12 jaar €7,95 per persoon.

Na afloop kun je hier ook nog gezellig wat eten of drinken of er een tweede rondje aan vastplakken. Je kunt online reserveren en er zijn diverse arrangementen te boeken voor kinderfeestjes en groepen. Glowgolf vind je trouwens op locaties in heel Nederland!

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Nathalie schreef:

    Dat ziet er ECHT superleuk uit!!!!!

  2. Birgit schreef:

    Leuk, wij hebben dit eens in Enschede en Scheveningen gedaan. Absoluut een leuke ervaring!

  3. Volgmama schreef:

    Leuk! Wij hebben het eens in Coevorden gedaan. Ik denk wel dat deze baan in Drenthe een stuk kleiner is.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.