Skip to Content

Tips goedkoop parkeren vliegveld Eindhoven & Schiphol

Tips goedkoop parkeren vliegveld Eindhoven & Schiphol

Vliegen met kinderen is een hele onderneming, vanaf het parkeren tot aankomst en zeker als ze nog jong zijn moet er een hoop mee. In ieder geval wil je graag een buggy mee en een draagzak, en als je een auto gaat huren is een autostoel, waarvan je zeker weet dat hij veilig is, ook wel een prettig idee om mee te nemen. Daarnaast heb je nog de verdere bagage voor je kind.

Zelfs als je zo licht mogelijk reist, want je moet het ook tijdens het reizen maar met je mee zien te slepen, loopt dat snel op. En dat is nog maar één van de uitdagingen. Maar ja, helaas zijn bestemmingen zoals Kreta of voor een weekend naar de Vendée in Frankrijk niet heel handig met de auto. En is vliegen, zeker voor kinderen een heel avontuur!

Als je overdag vliegt kan je nog wel met de trein reizen, je hebt dan geen zorgen over de auto en bent meteen in hartje Schiphol. De meeste vluchten vertrekken echter vrij vroeg en als je dan met het openbaar vervoer reist kan dat behoorlijk oplopen bij de reistijd. Want ja, er rijden ’s nachts wel treinen, maar niet zo vaak als overdag, dus zal je daar extra rekening mee moeten houden. Toen wij vorig jaar in september naar Nantes zouden vliegen met het gezin gingen we dus ook met de auto naar Schiphol. Daarom deze handige tips en ervaringen om zelf je voordeel mee te doen!

Lees ook: Drukte op Schiphol

Reserveer vooraf een parkeerplaats

Als je gaat parkeren op Schiphol of een andere luchthaven, kan dat al snel oplopen qua kosten. Naast de parkeerplaatsen op Schiphol zelf, die vooral geschikt zijn voor als je komt halen of brengen, zijn er in de omgeving nog veel meer parkeerplaatsen. Als je op de A4 rijdt zie je vaak al de enorme uitgestrekte parkeerplaatsen van vele duizenden auto’s.

Zeker voor de langere termijn (zelfs als je alleen een weekendje weggaat) kan dit een goedkopere oplossing zijn. Naast de verschillende parkeerplaatsen van Schiphol zelf zijn er in de omgeving nog veel meer parkeerplaatsen, met bijvoorbeeld een haal- en brengservice of het zogenaamde valet parkeren waarbij je zelf naar Schiphol rijdt en daar iemand je auto meeneemt om te parkeren.

De tarieven voor deze parkeerplaatsen en diensten kunnen zeer uiteen lopen. Aangezien op vakantie gaan al duur genoeg is, wil je natuurlijk wel geld overhouden voor een lekker ijsje. Niet alleen als je op zoek bent naar een parkeerplaats op Schiphol, maar bijvoorbeeld ook voor parkeren bij Eindhoven Airport.

Daarom is het verstandig om vooraf de prijzen met elkaar te vergelijken op een website als Parkos.

Houd daarbij niet alleen rekening met de kosten, maar let ook op de openingstijden (je wil niet voor een dichte deur komen te staan) en de beoordelingen van anderen. Zo las ik toen bij verschillende vallet services dat het wachten was tot de auto werd opgehaald of er niemand stond, en dat wil je natuurlijk niet hebben als je daar ’s ochtends staat. Daarom dat wij voor de zekerheid voor een parkeerplaats hebben gekozen met shuttle service, wel iets duurder maar die zekerheid was me dat wel waard.

Ongeacht welke parkeerplaats je kiest is het aan te bevelen om vooraf de parkeerplaats te reserveren. Zeker in het hoogseizoen en tijdens vakanties. Daardoor weet je zeker dat er plek is en je niet rondjes te hoeft gaan rijden terwijl de stress van het vliegtuig dat anders zonder jullie vertrekt op je schouders rust. En het is mogelijk dat de parkeerplaats daardoor goedkoper is dan als je ter plaatse of achteraf betaalt.

Bij het reserveren geef je aan wat je vluchttijden zijn en hoe lang je de auto parkeert. Omdat het voor ons nog onzeker was of we überhaupt wel zouden vliegen doordat de vlucht was geannuleerd vanwege het slechte weer, heb ik nog ’s nachts om één uur na de koffer ingepakt te hebben, nog de parkeerplaats gereserveerd op mijn telefoon terwijl ik al in bed lag. Dat was in ieder geval 1 zorg minder!

Check online in

Je kan de dag (of week) van tevoren alvast online inchecken, dat scheelt op het vliegveld veel tijd. Zelfs als je wel je bagage moet droppen. Afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij kan je dan zelf kiezen waar je gaat zitten en weet je zeker dat je als gezin bij elkaar zit. Wat natuurlijk wel zo prettig is.

Bereid alles voor

Aangezien de meeste vluchten vroeg vertrekken is de kans groot dat de nacht erg kort is. Dan wil je niet de kans lopen om in de ochtend iets te vergeten. Dus probeer zoveel mogelijk de avond van tevoren voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Koffers ingepakt en achterin de auto.
  • Handbagage ingepakt ook voor de kinderen.
  • Jassen en schoenen klaar.
  • Ontbijtpakketjes klaar in koelkast / aanrecht om mee te nemen.
  • Alle belangrijke dingen zoals paspoorten, sleutels, vouchers, vliegtickets etc. mee.

Reizen met kinderen

We hadden die avond ervoor de kinderen bewust in een onesie als pyjama laten slapen. Het voordeel was dat we ze daardoor ’s ochtends zo in de auto konden neerleggen in hun stoeltjes en ze rustig wakker konden worden. Bij het uitstappen lagen de jassen achterin, zodat ze die over de onesie aan konden trekken. Natuurlijk hadden we een setje kleding meegenomen in de handbagage met het idee dat we na het inchecken tijd genoeg zouden hebben voor het omkleden. Ze vonden het echter wel prettig zitten, dus zijn ze ook zo meegegaan in het vliegtuig 😉

Parkeren

Dan is het zo ver en kom je aan bij het vliegveld om te parkeren. Zorg dat je vooraf weet waar je moet zijn en de gps goed staat ingesteld en je niet hoeft te zoeken. Lees ook goed door hoe het parkeren werkt en wat je nodig hebt zoals een code en dat je die bij de hand hebt als je aankomt. In een parkeergarage kan je vaak naar een parkeerplek rijden, maar op een grote parkeerplaats is er vaak een drop-off zone waar je even kan stoppen om uit te laden en je dus alleen op zoek gaat naar een parkeerplaats voor de auto.

Zeker op de grote parkeerplaatsen kan dat nogal een wandeling zijn en als het ’s ochtends nog fris is en de kinderen net wakker zijn, niet iets waar ze zin in hebben en voorkomt de nodige drama voordat de vakantie überhaupt is begonnen.

Verdeel de taken

Spreek vooraf goed af met je partner en de kinderen wie wat doet. Bijvoorbeeld: Wie let er op de kinderen en begeleidt ze door de douane en wie zorgt er voor de handbagage? Wie houdt de tickets en paspoorten bij zich? Wie is er verantwoordelijk voor de knuffel die je kind perse vast wil houden in plaats van in de tas etc.

Berg de autosleutel goed op!

Het zal je maar gebeuren, dat je na een fijne vakantie weer op Schiphol staat en je de autosleutel niet kan vinden? Wij hadden daarom afgesproken om 1 sleutelbos thuis te laten. Kan je die in ieder geval niet verliezen. En berg de andere sleutelbos met auto- en huissleutel goed op. Bij voorkeur in een vast vakje waar je de rest van de vakantie niet bij hoeft te komen zodat hij niet per ongeluk eruit kan vallen.

De meeste koffers en rugzakken hebben wel een klein vakje dat daarvoor geschikt is. Helemaal ideaal zijn de tassen waaraan een sleutelhanger zit waar je de sleutels aan vast kan klikken, zodat je zeker weet dat je ze niet verliest.

Wat zijn jullie ervaringen met het parkeren in de buurt van een vliegveld?

Lees ook

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.