Skip to Content

Tips om de goedkoopste vakantie te scoren

Tips om de goedkoopste vakantie te scoren

Een vakantie boeken kan vrij prijzig zijn, maar als je rekening houdt met een aantal zaken is het ook prima mogelijk om een goedkope vakantie te boeken. Door geld te besparen kun je vaker op reis, en wie wil dat nu niet?

Besparen doe je door middel van vroegboeken of door juist van last minutes te profiteren. Je kunt ook buiten het hoogseizoen op vakantie gaan om kosten te besparen. Lees hier hoe jij een goedkope vakantie kunt boeken!

Vroegboeken

Een goede manier om van de beste aanbiedingen te profiteren, is door je vakantie zo vroeg mogelijk te boeken. Zelfs als je aan het begin van het jaar al weet dat je aankomende zomer aan het strand in Spanje wilt liggen, is het handig om direct te boeken.

De reisorganisaties bieden de vakantie dan namelijk vaak tegen goedkope prijzen aan, omdat zij ook wat zekerheid willen hebben voor het nieuwe seizoen. Hier kun jij dus gebruik van maken door langer van tevoren te boeken. Zo heb je ook direct wat om naar uit te kijken!

Last minutes

Hou de last minute deals in de gaten om jezelf te verzekeren van goede prijzen. Dit is ideaal voor mensen die graag spontaan op reis gaan. Als je bijvoorbeeld locatie-onafhankelijk werkt, kun je gemakkelijk op reis zonder dat je problemen krijgt met je werk. Maar ook als je iemand bent die minder behoefte aan zekerheid nodig heeft, kun je gemakkelijk een last minute boeken tijdens de zomervakantie.

Last minute deals zijn vaak goedkoper omdat een reisorganisatie de laatste vakanties liever tegen een lager bedrag verkoopt dan helemaal niet. Als iemand de vakantie geannuleerd heeft of als een locatie simpelweg niet volgeboekt is, kan een reisorganisatie de reis alsnog verkopen in de vorm van een last minute.

Buiten het seizoen op reis

Een andere manier waarbij je kunt profiteren van lagere prijzen is door buiten het hoogseizoen om te reizen. Zo zijn de vliegtickets in juni, juli en augustus over het algemeen bijvoorbeeld duurder dan in de herfst of de winter. Het is dan minder druk omdat de meeste mensen in deze seizoenen niet vrij zijn, waardoor er ook minder vraag naar vakanties is.

Als je de mogelijkheid hebt om in een ander seizoen te vliegen, dan is dit financieel gezien erg aantrekkelijk. Houd er wel rekening mee dat in sommige landen minder te doen is buiten het hoogseizoen om. Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar het heerlijk weer is op elk moment van het jaar.

Eerst boeken, dan vrij nemen

Heb je nog wat vakantiedagen over en spot je goede deals bij Vakantiedealz.nl? Boek dan gewoon direct die goedkope vakantie. Als je gebonden zit aan een specifieke periode waarin je op reis wilt, is het lastiger om een goede aanbieding te vinden. Op deze manier heb je meer flexibiliteit en slaag je er vast en zeker in om een aantrekkelijke aanbieding te vinden.

Conclusie

Een vakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Het is vooral belangrijk om op een slimme manier te boeken. Ga voor vroegboeken of kies juist voor een last minute met een lage prijs. Heb je de mogelijkheid om buiten het seizoen om te reizen? Aarzel dan niet, en boek direct je vakantie!

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.