Skip to Content

Goedkope treinkaartjes of dagkaart NS acties

Goedkope treinkaartjes of dagkaart NS acties

Wie kent ze niet. Een treinkaartactie die o.m. aangeboden wordt door Albert Heijn, Kruidvat, HEMA, Spoordeelwinkel of door actiepagina’s als Actievandedag en VakantieVeilingen. Die treinkaartjes zijn superhandig voor de spontane uitjes. Zeker als je niet (meer) bekend bent met het reizen via het spoor is het wel weer eens leuk zo’n ritje in de trein.

Voor mensen die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart is het de ideale manier om bij gebrek aan een auto of juist een keer i.p.v. met de auto, familie of vrienden te bezoeken. Ook zijn deze treinkaartacties ideaal te gebruiken voor een bezoek aan een museum, dierentuin, stedentripje of een ander uitje.

Je bespaart er in ieder geval veel geld mee t.o.v. een gewoon treinkaartje uit de automaat. Als je weet dat bijvoorbeeld een retourtje Rotterdam – Amersfoort al bijna € 30,- kost is een tientje snel verdiend met zo’n treinkaartactie.

Een superhandige website die je alle actuele treinkaartacties in één overzicht laat zien is www.goedkooptreinkaartje.com zodat je niet meer hoeft te gaan zoeken wanneer welke actie georganiseerd wordt. Per treinkaartactie kan het soort treinkaartje dat je kunt aanschaffen verschillen. Globaal worden er vaak 3 soorten treinkaartjes aangeboden.

1. De NS-dagkaart

Met een dagkaart reis je onbeperkt door heel Nederland. Je hoeft dus van te voren niet aan te geven waar je reis naar toe gaat. De dagkaart is vaak te koop tussen de € 15,- en € 20,-. Het voordeel van dit treinkaartje is dat je meerdere bestemmingen op 1 dag kunt aandoen.

Bijvoorbeeld als je na een dagje Utrecht ook nog even je tante wilt bezoeken in Amersfoort of na een museumbezoekje in Amsterdam ook nog even wilt uitwaaien op het strand van Zandvoort. Omdat deze treinkaartjes in elke trein geldig zijn, geeft het ook wel een ontspannen gevoel dat je eigenlijk nooit in een verkeerde trein kunt stappen. Voor veel mensen die zelden met de trein op stap gaan een grote angst.

2. De NS-dagretour

Met een NS-dagretouraanbieding reis je voor een vast bedrag van a naar b en weer terug op het traject wat de NS-reisplanner aangeeft om je reisdoel te bereiken. Hiervan mag niet worden afgeweken. Dagretouracties worden vaak aangeboden incl. een drankje of een hapje en kosten gemiddeld € 20,- .

Vaak is het ook nog mogelijk om tegen een kleine meerprijs dagretourtjes te upgraden naar een 1e klas treinkaartje. Wat je wel kunt doen is op een tussengelegen station even een tussenstop maken, als je maar op hetzelfde traject je reis weer afmaakt.

3. Enkele reis

Treinkaartacties die je de laatste tijd steeds vaker ziet zijn acties waarbij je een goedkoop treinkaartje kunt scoren voor een enkele reis of een setje van 2 losse enkeltjes die je op 2 verschillende dagen kunt gebruiken. Je betaalt er vaak iets meer dan € 10,- voor.

Voor een enkele reis levert dit al snel een besparing op tov een enkeltje uit de automaat. Deze aanbiedingen zijn handig als je wel goedkoop wilt reizen maar niet op dezelfde dag terug wilt omdat je ergens wilt blijven overnachten. Een goed alternatief voor de weekendretour die NS jaren geleden nog aanbood.

Kinderen meenemen in de trein

De meeste jonge kinderen vinden het geweldig om een trein te zien rijden of om er mee te spelen terwijl ze zelf zelden of nooit met de trein reizen. Een ritje in een echte trein is dan ook voor veel kinderen een geweldige belevenis en helemaal als de bestemming ook nog eens heel leuk is. Gewoon dus een keer doen! Ze reizen supergoedkoop met je mee.

Kinderen t/m 3 jaar reizen sowieso gratis en voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar kun je voor €2,50 online op de site van NS of bij de kaartjesautomaat op het station een railrunner scoren! Hiermee kunnen kinderen een dag lang onbeperkt reizen in de trein. Samen met jouw goedkoop gescoorde treinkaartje wordt dat dus een voordelig dagje weg!

E-tickets

De meeste treinkaartacties worden uitgegeven in de vorm van e-tickets. Na betaling ontvang je een vouchercode die je moet verzilveren. Vervolgens kan je de treinkaartjes zelf uitprinten of je kan de kaartjes laden op je telefoon via de NS Xtra App. Handig is dat je met deze treinkaartjes niet hoeft in of uit te checken. Met de QR-code op de e-tickets (een soort barcode) open je de, op steeds meer stations aanwezige, OV-poortjes.

Wanneer kun je ermee reizen?

Bij alle treinkaartacties geldt de regel dat reizen alleen mogelijk is buiten de ochtendspits en in enkele gevallen ook buiten de avondspits. Tijdens deze zogenaamde piekuren wil NS de treinen niet nog drukker maken met mensen die supergoedkoop reizen.

Wil je wel vanaf ‘s ochtends heel vroeg op stap dan kun je beter op een zaterdag of een zondag je treinuitje plannen met deze treinkaartjes. Op deze dagen gelden de beperkingen niet en mag je er de hele dag mee reizen.

Wil je naast de NS ook gebruik maken van de andere treinvervoerders die er tegenwoordig zijn dan is dat geen probleem. Treinkaartacties zijn geldig bij alle binnenlandse treinvervoerders.

Al met al is een dagje eropuit met de trein leuk en vooral ook goedkoop als je gebruik maakt van een goedkope treinkaartaanbieding. Neem dus eens een kijkje op de website www.goedkooptreinkaartje.com! Je zult versteld staan welke leuke treinkaartacties er allemaal zijn. Ik zou zeggen: Sla je slag!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Goedkooptreinkaartje.com.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.