Skip to Content

Goudse ijsbaan rondom het stadhuis

Goudse ijsbaan rondom het stadhuis

De Goudse IJsbaan is een terugkerend evenement op de Markt van Gouda en is niet meer weg te denken uit de Goudse winter. Dit oer-Hollandse evenement staat garant voor bijna vier weken ijspret. Met de zachte winters van de afgelopen decennia is natuurijs steeds schaarser.

De Goudse IJsbaan is er dan ook trots op dat tienduizenden schaatsliefhebbers uit Gouda en wijde regio elk jaar de schaatsen onderbinden om een rondje over de Markt te schaatsen. Kleine kinderen zetten hun eerste voorzichtige pasjes op het ijs, jongeren volgen clinics en grootouders zwieren arm in arm over het ijs.

Goudse IJsbaan

Goudse ijsbaan rondom het stadhuis - Kerstliefde.nl

Jarenlang lag er een kleinere ijsbaan tussen de Goudse Waag en het historische stadhuis. Vanaf de eerste editie leefde echter al de wens om de ijsbaan rónd het iconische stadhuis te leggen. In 2017 werd deze droom – met behulp van partners, sponsors en betrokkenen – gerealiseerd en werd Gouda en de rest van Nederland overweldigd door dit sprookjesachtige beeld met Anton Pieck-allure.

Koek & Zopie

Goudse ijsbaan rondom het stadhuis - Kerstliefde.nl

Naast de Goudse IJsbaan ligt de gezellige Koek & Zopie. Het transparante dak geeft een uniek panoramisch uitzicht op de rode luikjes van het stadhuis en de ijsbaan. Een heerlijke plek om op te warmen na het schaatsen of om te genieten van de spelende kinderen op het ijs. Maar ook ideaal voor borrelaars, of de reden nu zakelijk of privé is.

Goudse IJsbaan op een rijtje:

  • 26 dagen ijspret
  • Zo’n 30.000 – 35.000 schaatsers
  • Ruim 5.000 kids op het ijs tijdens de Brede School Schaatsweek
  • Ca. 1.000m2 ijsvloer
  • Evenement voor alle doelgroepen
  • Openingstijden
  • Woensdag 21 december 2022 t/m zondag 15 januari 2023 is de Goudse IJsbaan 26 dagen lang, alle dagen geopend van 09.00 t/m 23.00 uur*. Dus ook op zon- & feestdagen!

*LET OP: We hanteren aangepaste openingstijden tijdens o.a. de Brede School Schaatsweek en oudejaarsdag.

Goudse ijsbaan rondom het stadhuis - Kerstliefde.nl

Duurzaamheid

Organisator Grand Canyon Events is zich bewust van de onrust die er speelt in alle geledingen van de samenleving over de energiebelasting. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de energiebelasting te minimaliseren door bewustere en slimmere keuzes te maken in verwarmen, koelen en isoleren van de IJsbaan.

De ijsvloer wordt al sinds jaar en dag gelegd door Ice-World. Ice-World is de grootste leverancier van ijsvloeren in Nederland en internationaal een grote speler. Dat is echter niet de reden waarom er voor hen is gekozen. Met hun jarenlange kennis en expertise geven zij elk jaar het beste advies.

De Goudse IJsbaan is ook voor hun een unieke ijsbaan en dat zegt wat, gezien de grootse wereldwijde projecten die ze verzorgen! Ice-World compenseert alle CO2-uitstoot van haar ijsbanen 100% door middel van windenergie, eigen zonnepanelen en de aanleg van mangrovebossen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.