Skip to Content

Gratis uit eten met kinderen bij IKEA

Gratis uit eten met kinderen bij IKEA

De afgelopen week zijn we twee keer langs het grote blauwe gebouw met gele letters gereden. De eerste keer begon onze dochter over dat ze patatjes wilde eten, het was rond etenstijd dus ik legde geen verband. De volgende dag was in de ochtend, we waren onderweg en ze had daar heel veel zin in. Tot we langs hetzelfde gebouw kwamen en ze weer begon over patatjes en meteen geen zin meer had.

Dat kon geen toeval zijn! Vraag me alleen niet waarom ze de Ikea associeert met patatjes eten, want ook al komen we er regelmatig en vind ik het ideaal (en betaalbaar) om met kinderen te eten houden we het vaak op een ijsje in de bistro bij de uitgang.

Gratis uit eten

Afgelopen week hoorde ik echter van de campagne ‘Kinderen eten gratis’ waarbij je op vertoon van de Ikea Family card van 11 juli tot en met 24 juli gratis een kindermenu krijgt bij de Ikea. Toen we (dochter en ik) na een middag op stap te zijn geweest om vier uur thuis waren hebben we manlief en zoonlief opgehaald om naar de Ikea te gaan. Lekker spelen, patatjes eten, even wat boodschappen doen en tot slot nog een ijsje!

Gratis eten met kinderen bij de Ikea op vertoon van de Family card - Mamaliefde.nl

Nu had ik de family card natuurlijk thuis laten liggen, gelukkig kan je bij de ingang een tijdelijke bon uitprinten zodat je toch gebruik kan maken van de code. Was alleen wel even zoeken want bleek nog even op oude adres en meisjesnaam te staan 😉 Heb je nog geen pas, je kan je daar ook aanmelden en doorlopen. Vijf dagen later krijg je een card per post toegestuurd.

Gratis eten met kinderen bij de Ikea op vertoon van de Family card - Mamaliefde.nl

Normaal gesproken betaal je al nauwelijks voor de kindermenu’s waardoor het er vaak druk is, maar gratis is natuurlijk nog beter 😉 De kinderen konden kiezen uit de befaamde Zweedse gehaktballetjes, kipballetjes en vegaballetjes. Uiteindelijk waren we in totaal slechts 7 euro kwijt. Voor de koffie en thee hoef je tenslotte ook niet te betalen op vertoon van je family card. Dus enkel twee menu’s voor onszelf en een toetje.

Ik had verwacht dat het megadruk zou zijn, daarom gingen we aan de vroege kant (vijf uur) eten. Dat bleek een goede gok, ik heb nog nooit zo dichtbij de ingang geparkeerd, in het restaurant was er slechts één wachtende voor me in plaats van dat we een kwartier staan te wachten, en vervolgens bij de kassa waren we meteen aan de beurt.

Dat is natuurlijk wel het nadeel; als je dan toch in de Ikea bent kan je het vaak niet laten om toch even de winkel in te gaan. Nu hadden wij de shortcut genomen direct naar de kassa, maar zelfs dan kon ik het niet laten om een aantal bevara’s te kopen om te voorkomen dat de kinderen de armpjes tussen de riemen door wippen en een nieuwe schaar; ik vind vooral die blauwe een erg handig formaat. Achteraf bedacht ik me dat we eigenlijk ook twee nieuwe kinderstoeltjes en gebaksvorkjes nodig hebben, dus goede reden om volgende week nog een keer te gaan 😉

Meer informatie vind je hier.

Eten jullie ook wel eens met de kinderen bij de Ikea?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Kleine Prinses schreef:

  Dat is een leuke actie! Ikzelf heb nog niet gegeten in de ikea…

 2. Volgmama schreef:

  Dat is een leuke stunt zeg, maakt het nog wat uit met hoeveel kinderen? maximaal 2 kidsmenu’s gratis? Of mogen het er ook 3 zijn? Wij zijn van plan om er binnenkort heen te gaan want ik heb sowieso nog wat dingen nodig daar.

  • Linda schreef:

   Volgens mij is er geen maximum, zag iemand anders ook met drie kindermenu’s.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.