Skip to Content

Great West Way; treinroute zuidwest Engeland

Great West Way; treinroute zuidwest Engeland

De nieuwe reisroute van Engeland kan nu volledig autovrij afgelegd worden dankzij de nieuwe Great West Way Discoverer Pass. Verschillende bestemmingen die langs de Great West Way in het zuidwesten van Engeland liggen zijn nu te bezoeken met één ticket waarmee je gemakkelijk met trein en bus reist. De nieuwe Discoverer Pass is een samenwerking tussen Great Western Railway en verschillende busaanbieders en is de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. De Discoverer Pass maakt het duurzaam reizen door Engeland makkelijk én betaalbaar.

Great West Way Discoverer Pass

De Great West Way werd in januari 2019 in Nederland gelanceerd als een geheel nieuwe route die veel van de iconische bestemmingen tussen Londen en Bristol verbindt. Er zijn twee soorten passen te verkrijgen: een ticket van drie of zeven dagen. Het ticket omvat reizen op specifieke treinroutes inclusief Bristol naar Bath; Swindon naar Hungerford; Swindon naar Paddington; Westbury naar Waterloo; en de TransWilts-lijn plus een uitgebreid netwerk van busroutes die interessante plaatsen langs de route met elkaar verbinden. Belangrijke bestemmingen binnen handbereik van de Great West Way, zoals Salisbury en Oxford, zijn ook opgenomen in het ticket.

De pas laat reizigers op een makkelijke manier door de regio reizen om zo de spectaculaire schoonheid, geschiedenis en attracties langs de route te ervaren. Bovendien biedt de Discoverer Pass de flexibiliteit en het gemak van reizen per trein en bus, allemaal op slechts één ticket. Geen zorgen meer over waar je een ticket voor de trein of bus kunt kopen. En misschien nog wel het beste nieuws: met het ticket hoeven reizigers zich ook geen zorgen meer te maken over het rijden aan de linkerkant van de weg.

Kosten Discoverer Pass

Directeur van de Great West Way, David Andrews: “De Great West Way Discoverer Pass van Great West Railway is een fantastische manier om langs de Great West Way te reizen. Het maakt de route makkelijk toegankelijk voor internationale bezoekers en met £129 voor een 7-daagse pas is het een uitzonderlijk goede prijs voor een dergelijk ticket.

De pas verbindt de grote trekpleisters als Bath, Bristol en Windsor met minder bekende, maar zeker niet minder interessante, plekken zoals de verschillende historische dorpjes en het typische Engelse platteland. En dat allemaal zonder in de auto te hoeven springen of deel te nemen aan een groepstour. Kinderen jonger dan 5 jaar reizen gratis en kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud profiteren van 50% korting. Internationale tickets moeten minimaal 7 dagen voor vertrek geboekt worden via deze website.

Rough Guide- Great West Way

De veelzijdige Great West Way ontdekken wordt nu nog gemakkelijker dankzij de Rough Guide (in samenwerking met VisitWiltshire). Deze gids bevat inspirerende foto’s, praktische informatie en de eerlijke en onafhankelijke aanbevelingen van experts. Of je nu van plan bent om door Bath te peddelen, Windsor Castle te bezoeken, Stonehenge te bewonderen, met een boot over het Kennet & Avon-kanaal te varen, The Rough Guide to the Great West Way helpt je de beste plekken te ontdekken en biedt de beste tips over waar te overnachten, te eten, te drinken en te winkelen.

Boek je reis

Een reis langs de Great West Way is eenvoudig te boeken via een van de reisorganisaties die de reizen aanbieden via de website van de Great West Way. Met de 5-daagse treinreis van House of Britain of de 11-daagse rondreis van de Jong Intra Vakanties ontdek je wat voor moois de koninklijke Great West Way allemaal te bieden heeft.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.