Skip to Content

Verdwalen in het Groot Twentsch Maisdoolhof: Een avontuurlijke activiteit voor jong en oud

Verdwalen in het Groot Twentsch Maisdoolhof: Een avontuurlijke activiteit voor jong en oud

Het Groot Twentsch Maisdoolhof is een unieke attractie in de provincie Overijssel, gelegen in het plaatsje Fleringen. Het is een avontuurlijk doolhof gemaakt van maïs, waar bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van een dag vol plezier en uitdaging. In dit artikel zullen we het hebben over de geschiedenis, het concept en de activiteiten van het Twentsch Maisdoolhof.

Groot Twentsch Maisdoolhof

Het idee voor het Groot Twentsch Maisdoolhof ontstond in 2000, toen de eigenaren van het boerenbedrijf op zoek waren naar een nieuwe manier om afwisseling aan te brengen in hun agrarische activiteiten. Ze besloten om een doolhof te maken van maïs, geïnspireerd door vergelijkbare attracties in andere delen van de wereld. Het eerste doolhof werd geopend in 2001 en sindsdien is het uitgegroeid tot een populaire attractie voor toeristen en lokale bewoners.

Het Twentsch Maisdoolhof is een doolhof dat gemaakt is van maïsplanten. Het doolhof is zo ontworpen dat bezoekers er gemakkelijk in kunnen verdwalen, maar er ook weer gemakkelijk uit kunnen komen.

Het doolhof heeft diverse routes, zodat bezoekers kunnen kiezen hoe lang ze erover willen doen om eruit te komen. Het doolhof is bovendien gelegen in een prachtig landelijk gebied, waardoor bezoekers ook kunnen genieten van de natuurlijke omgeving.

Activiteiten

Het Twentsch Maisdoolhof biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Hieronder bespreken we enkele hoogtepunten van de attractie:

Het doolhof

Het doolhof is de belangrijkste attractie van het Twentsch Maisdoolhof. Bezoekers kunnen erin verdwalen en op zoek gaan naar de uitgang. Er zijn diverse routes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor het doolhof geschikt is voor alle leeftijden.

Speurtocht

Naast het doolhof biedt het Twentsch Maisdoolhof ook een speurtocht aan. Bezoekers krijgen een kaart met vragen en opdrachten die ze moeten beantwoorden en uitvoeren tijdens het verkennen van het doolhof. De speurtocht is vooral leuk voor kinderen, maar kan ook door volwassenen worden gedaan.

Boerengolf

Het Twentsch Maisdoolhof biedt ook boerengolf aan, een variant van het traditionele golfspel. Bij boerengolf wordt er niet gespeeld op een golfbaan, maar op een weiland met verschillende hindernissen. Het is een leuke en uitdagende activiteit voor het hele gezin.

Kinderboerderij

Naast de activiteiten in het doolhof biedt het Twentsch Maisdoolhof ook een kleine kinderboerderij aan. Hier kunnen kinderen diverse dieren bekijken en aaien, zoals geiten, kippen en konijnen. Het is een educatieve activiteit waarbij kinderen kunnen leren over verschillende dieren en hun verzorging.

Speeltuin

De speeltuin bij het Twentsch Maisdoolhof is niet heel bijzonder, maar heeft wél een paar unieke elementen; zo is er een overdekte hut met daarin een zandbak volledig gevuld met gedroogde maiskorrels waar de kinderen kunnen spelen. Ook is er een ‘normale’ zandbak en een skelterbaan.

Pluktuin

Naast het doolhof is een pluktuin aangelegd. Bij de kassa kun je een schaar en een mandje lenen om vervolgens bloemen te plukken om mee te nemen naar huis. Na afloop betaal je voor de gesneden bloemen.

Picknickplaats

Het Twentsch Maisdoolhof heeft ook een picknickplaats waar bezoekers kunnen genieten van hun eigen meegebrachte lunch. De picknickplaats is gelegen in een groene omgeving en biedt een ontspannende sfeer om even bij te komen van alle activiteiten.

Workshops

Het Twentsch Maisdoolhof biedt ook workshops aan, waarbij bezoekers kunnen leren hoe ze bijvoorbeeld bloemstukken kunnen maken of hoe ze kunnen koken met lokale ingrediënten. Deze workshops zijn een leuke manier om meer te leren over lokale ambachten en tradities.

Conclusie

Het Twentsch Maisdoolhof is een unieke attractie in de provincie Overijssel waar bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van een dag vol plezier en uitdaging. Het doolhof is een spannende activiteit waarbij bezoekers kunnen verdwalen en op zoek gaan naar de uitgang.

Daarnaast biedt het Twentsch Maisdoolhof ook diverse andere activiteiten aan, zoals boerengolf, een speurtocht en een kinderboerderij. Het is een ideale bestemming voor een gezinsuitje of een dagje uit met vrienden. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en unieke attractie in Overijssel, dan is het Twentsch Maisdoolhof zeker een aanrader!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.