Skip to Content

Top 50 grootste & mooiste steden van Nederland

Top 50 grootste & mooiste steden van Nederland

Nederland is een dichtbevolkt land met meer dan 17 miljoen inwoners. Het land kent vele steden die ieder een eigen karakter en geschiedenis hebben. De grootste steden van Nederland zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en economie.

In deze lijst van de top 30 grootste steden van Nederland worden de inwoneraantallen op basis van de laatste tellingen weergegeven. Elke stad heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

Amsterdam

Amsterdam met kinderen; wat te doen? Leukste uitjes, activiteiten & bezienswaardigheden. Tips voor gezinsuitjes, goedkoop dagje uit of museum. Overdekt en binnen bij regen. Ook gratis kinderactiviteiten. - Reis-liefde.nl

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en is wereldberoemd vanwege zijn grachten, fietsen en cultuur. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en heeft vele bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.

De eerste bezienswaardigheid is het Rijksmuseum, dat een uitgebreide collectie van Nederlandse kunst en geschiedenis heeft, inclusief meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en Van Gogh. De tweede bezienswaardigheid is het Anne Frank Huis, waar Anne Frank en haar familie ondergedoken waren tijdens de Tweede Wereldoorlog en waar haar beroemde dagboek werd geschreven.

Tot slot mag je de grachten van Amsterdam niet missen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en een ontspannen manier bieden om de stad te verkennen per boot.

Lees ook: Amsterdam bezienswaardigheden

Rotterdam

Rotterdam met kinderen: Wat te doen leukste kinderactiviteiten, uitjes, bezienswaardigheden, museum, dierentuin, gratis uitjes en meer! Overdekt en binnen bij regen. Ook met gezin. - Reis-liefde.nl

Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn moderne architectuur, haven en levendige culturele scene. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Erasmusbrug, een iconische brug die de twee delen van de stad met elkaar verbindt en een prachtig uitzicht biedt over de Maas.

Daarnaast is de Markthal een must-see, een innovatieve overdekte markt met een indrukwekkend kunstwerk aan het plafond. Ten slotte is het museum Boijmans Van Beuningen een absolute aanrader, met een uitgebreide collectie van kunstwerken uit verschillende periodes en stijlen. Rotterdam heeft voor ieder wat wils en is zeker een bezoek waard.

Lees ook: Rotterdam bezienswaardigheden

Den Haag

Den Haag met kinderen wat te doen; de leukste uitjes, activiteiten en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Den Haag is de derde grootste stad van Nederland en is bekend om zijn politieke en diplomatieke functies, evenals zijn stranden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Binnenhof, een prachtig middeleeuws gebouwencomplex waar het Nederlandse parlement zetelt.

Het Mauritshuis, gelegen in het hart van de stad, is een museum met een indrukwekkende collectie van Nederlandse en Vlaamse schilderijen, waaronder het beroemde Meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

Ook is het strand van Scheveningen een absolute aanrader, met een pier, restaurants, bars en tal van activiteiten om van te genieten. Den Haag biedt een perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en ontspanning.

Lees ook: Den Haag bezienswaardigheden

Utrecht

Utrecht stad met kinderen wat te doen? De leukste uitjes en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Utrecht is een charmante en historische stad in het hart van Nederland, bekend om zijn grachten, fietsvriendelijke straten en middeleeuwse architectuur. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Domtoren, het hoogste gebouw van de stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw.

Het Museum Catharijneconvent is een andere must-see, gelegen in een voormalig klooster, het biedt een prachtige collectie religieuze kunst en artefacten. Ook het Spoorwegmuseum en het Nijntje Museum zijn twee populaire musea in deze stad.

De Oudegracht, een schilderachtige gracht met tal van terrassen en restaurants, is de perfecte plek om te genieten van een drankje of een maaltijd terwijl je de stad verkent. Utrecht biedt een perfecte mix van historische charme en moderne levendigheid.

Lees ook: Utrecht stad bezienswaardigheden

Drenthe

Camping Hunzedal in Borger, Drenthe review met kinderen - Reis-liefde.nl

Drenthe is een provincie in het noordoosten van Nederland en staat bekend om zijn prachtige natuur, rust en ruimte. Het is de dunstbevolkte provincie van Nederland en biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Het is tevens de thuisbasis van vele historische hunebedden en andere archeologische vondsten.

Assen

Assen Drenthe; uitjes, bezienswaardigheden en tips wat te doen uitjes in de omgeving - Reis-liefde.nl

Assen is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Drenthe. De stad heeft een rijke geschiedenis en biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het Drents Museum, dat een uitgebreide collectie van archeologische vondsten en hedendaagse kunstwerken herbergt.

Een andere bezienswaardigheid is het TT Circuit Assen, een beroemd motorsportcircuit dat elk jaar de Nederlandse MotoGP organiseert en waar fans van over de hele wereld samenkomen om de races te bekijken. Assen is een bruisende stad met veel te bieden voor zowel cultuurliefhebbers als motorsportfans.

Lees ook: Assen bezienswaardigheden

Emmen

Emmen bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes - Reis-liefde.nl

Emmen is een stad in de provincie Drenthe en staat bekend om zijn prachtige natuur en dierentuin. Wildlands Adventure Zoo Emmen is een populaire attractie waar bezoekers de kans krijgen om wilde dieren van over de hele wereld te zien en te leren over hun leefgebieden.

Een andere bezienswaardigheid vlakbij Emmen is het Hunebedcentrum, waar je meer kunt leren over de prehistorie van Drenthe en de mysterieuze hunebedden die verspreid liggen in het landschap. Emmen is een mooie stad met veel te bieden voor zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten.

Flevoland

Uitjes Flevoland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit - Reis-liefde.nl

Flevoland is de jongste en tevens een van de kleinste provincies van Nederland. De provincie bestaat voornamelijk uit drooggelegd land, met als bekendste voorbeeld de Markerwaard en de Oostvaardersplassen. Flevoland biedt veel mogelijkheden voor watersportliefhebbers en heeft diverse moderne steden, zoals Almere en Lelystad.

Almere

Floriade Expo 2022 Almere bezoeken; tips ook met kinderen - Reis-liefde.nl

Almere is een stad in de provincie Flevoland en is vooral bekend om zijn moderne architectuur en waterrijke omgeving. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Oostvaardersplassen, een prachtig natuurgebied met wilde paarden en andere dieren.

Ook Almere Jungle in het Stadslandgoed de Kemphaan is een aanrader; dit is een kleine tropische dierentuin vlakbij een klimpark en een camping. Almere biedt een unieke combinatie van natuur en moderniteit en is zeker een bezoek waard.

Lees ook: Almere bezienswaardigheden

Lelystad

Lelystad bezienswaardigheden & activiteiten - Reis-liefde.nl

Lelystad is een stad in de provincie Flevoland en is vooral bekend om zijn moderne architectuur en ligging aan het water. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Batavialand, een interactief museum waar je meer kunt leren over de maritieme geschiedenis van Nederland of het Aviodrome museum over de luchtvaart.

Daarnaast is er het Natuurpark Lelystad, waar bezoekers wilde dieren zoals edelherten en bizons kunnen zien en meer kunnen leren over de Nederlandse flora en fauna. Lelystad biedt een perfecte mix van cultuur en natuur en is zeker een bezoek waard.

Zeewolde

Horsterwold; oog in oog met wilde paarden - Reis-liefde.nl

Zeewolde is een gemeente in de provincie Flevoland en is vooral bekend om zijn prachtige natuur en watersportactiviteiten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Horsterwold, een groot bosgebied met vele fiets- en wandelroutes.

Daarnaast is er het strand van Zeewolde, dat een populaire plek is voor zonliefhebbers en watersporters. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op het Wolderwijd en de vele watersportactiviteiten beoefenen, ook vind je hier het tulpeneiland. Zeewolde biedt een perfecte combinatie van natuur en recreatie en is zeker een bezoek waard.

Friesland

Friesland met kinderen wat te doen? Top 10 activiteiten, kinderuitjes en dagje weg. Inclusief gratis en goedkope uitstapjes. Geschikt voor het hele gezin ook peuters.- Reis-liefde.nl

Friesland is een provincie in het noorden van Nederland en staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities. Het is de enige provincie in Nederland met een eigen taal, het Fries, en heeft een unieke geschiedenis en folklore. Friesland biedt ook veel mogelijkheden voor watersportliefhebbers, met tal van meren, kanalen en vaarroutes.

Ameland

Ameland met kinderen wat te doen; de leukste activiteiten, uitjes en bezienswaardigheden. Of je nu op de fiets of met de auto het eiland wil ontdekken. - Reis-liefde.nl

Ameland is een Waddeneiland in de provincie Friesland en staat bekend om zijn prachtige natuur en rustige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de vuurtoren, die een prachtig uitzicht biedt over het eiland en de Waddenzee.

Daarnaast is er het Natuurcentrum Ameland, waar je meer kunt leren over de flora en fauna van het eiland en de omgeving. Ameland biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten, evenals een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen.

Lees ook: Ameland bezienswaardigheden

Dokkum

Dokkum; bezienswaardigheden, museum uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Dokkum is een stad in de provincie Friesland en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige grachten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de historische binnenstad, waar veel oude gebouwen en monumenten te vinden zijn, zoals de Grote of Sint-Martinuskerk.

Daarnaast is er het Admiraliteitshuis, een prachtig pand uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als museum. Het biedt een interessante kijk op de maritieme geschiedenis van Dokkum en de Friese zeevaart. Dokkum biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en architectuur en is zeker een bezoek waard.

Lees ook: Dokkum bezienswaardigheden

Franeker

Franeker Friesland; wat te doen? Uitjes, bezienswaardigheden en tips in de omgeving - Reis-liefde.nl

Franeker is een stad in de provincie Friesland en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Eise Eisinga Planetarium, een uniek museum dat het oudste nog werkende planetarium ter wereld herbergt.

Franeker biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en architectuur en is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van oude gebouwen en wetenschap.

Lees ook: Franeker bezienswaardigheden

Leeuwarden

Leeuwarden; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Oldehove, een scheve toren uit de 16e eeuw die een prachtig uitzicht biedt over de stad.

Daarnaast is er het Natuurmuseum Fryslan, een modern museum dat de natuur en cultuur van Friesland tentoonstelt.

Lees ook: Leeuwarden bezienswaardigheden

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog tips wat te doen; bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Schiermonnikoog is een Waddeneiland in de provincie Friesland en is vooral bekend om zijn ongerepte natuur en rustige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het strand, dat zich uitstrekt over 18 kilometer en bekend staat om zijn brede duinen en schoonheid. Daarnaast is er de vuurtoren, die een prachtig uitzicht biedt over het eiland en de Waddenzee.

Schiermonnikoog biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten, evenals een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Lees ook: Schiermonnikoog bezienswaardigheden

Sneek

Sneek met kinderen wat te doen; Bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes tips in de omgeving - Reis-liefde.nl

Sneek is een stad in de provincie Friesland en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige waterwegen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Snekermeer, een groot meer waar veel watersportactiviteiten worden georganiseerd.

Daarnaast is er het Fries Scheepvaart Museum, een interessant museum dat de maritieme geschiedenis van Friesland tentoonstelt. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van watersport en cultuur.

Lees ook: Sneek bezienswaardigheden

Terschelling

Terschelling met kinderen; leukste uitjes, activiteiten en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Terschelling is een Waddeneiland in de provincie Friesland en staat bekend om zijn prachtige natuur en gezellige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het strand, dat zich uitstrekt over 30 kilometer en bekend staat om zijn brede duinen en schoonheid.

Daarnaast is er de Brandaris, een vuurtoren uit de 16e eeuw die het symbool van het eiland is en een prachtig uitzicht biedt over de Waddenzee. Terschelling biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten, evenals een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Lees ook: Terschelling bezienswaardigheden

Vlieland

Vlieland tips wat te doen; de leukste uitjes, activiteiten en bezienswaardigheden met kinderen - Reis-liefde.nl

Vlieland is een Waddeneiland in de provincie Friesland en is vooral bekend om zijn ongerepte natuur en rustige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het strand, dat zich uitstrekt over 12 kilometer en bekend staat om zijn rust en schoonheid. Daarnaast is er de vuurtoren, die een prachtig uitzicht biedt over het eiland en de Waddenzee.

Vlieland biedt vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten, evenals een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Lees ook: Vlieland bezienswaardigheden

Gelderland

Uitjes Gelderland met kinderen; Leukste kinderuitjes, activiteiten, bezienswaardigheden en tips wat te doen tijdens dagje uit. Inclusief indoor gratis en goedkope uitstapjes. Geschikt voor het hele gezin, familie en ook peuters.- Reis-liefde.nl

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en heeft een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Het biedt tal van mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten, zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Gelderland heeft ook veel historische steden, zoals Arnhem, Nijmegen en Zutphen, die een bezoek waard zijn vanwege hun rijke culturele erfgoed.

Apeldoorn

Apeldoorn met kinderen; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen in de omgeving - Reis-liefde.nl

Apeldoorn is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend om zijn prachtige natuur en historische gebouwen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Paleis Het Loo, een prachtig paleis uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als museum en een kijkje biedt in het leven van de Nederlandse koninklijke familie. Vlakbij vind je ook pretpark Julianatoren.

Daarnaast is er het Nationaal Park De Hoge Veluwe, een groot natuurgebied met vele wandel- en fietsroutes en een indrukwekkende kunstcollectie in het Kröller-Müller Museum. Apeldoorn biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en natuur en is zeker een bezoek waard.

Lees ook: Apeldoorn bezienswaardigheden

Arnhem

Arnhem; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen in omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Arnhem is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige parken. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Nederlands Openluchtmuseum, een museum dat de Nederlandse geschiedenis toont door middel van gebouwen en voorwerpen uit verschillende periodes.

Daarnaast is er het prachtige Park Sonsbeek, een groot park met vele wandelpaden en een rozentuin en het watermuseum. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van cultuur en natuur.

Lees ook: Arnhem bezienswaardigheden

Ede

Ede bezienswaardigheden & uitjes in de omgeving - Reis-liefde.nl

Ede is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend om zijn prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Ginkelse Heide, een uitgestrekt heidegebied met vele wandel- en fietsroutes en jaarlijks de locatie van de Airborne Luchtlandingen en Herdenking.

Daarnaast is er de voormalige kazerneterrein De Maurits, waar het Cultura Erfgoed is gevestigd. Dit is een museum dat de geschiedenis van Ede en omgeving toont aan de hand van verschillende exposities. Ede biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en natuur en is zeker een bezoek waard.

Nijmegen

Nijmegen tips wat te doen? Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Nijmegen is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en bruisende sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Stevenskerk, een imposante kerk uit de 13e eeuw die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de stad.

Daarnaast is er het Valkhofpark, een groot park met prachtige uitzichten over de stad en overblijfselen van een Romeins fort. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Lees ook: Nijmegen bezienswaardigheden

Zaltbommel

Zaltbommel tips wat te doen; bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes en stadswandeling - Reis-liefde.nl

Zaltbommel is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend om zijn historische gebouwen en gezellige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Maartenskerk, een imposante kerk uit de 15e eeuw met een bijzondere achthoekige toren. Daarnaast is er het stadhuis van Zaltbommel, een indrukwekkend gebouw uit de 16e eeuw met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur.

Lees ook: Zaltbommel bezienswaardigheden

Groningen

Uitjes Groningen met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit  - Reis-liefde.nl

Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en heeft een unieke cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de beroemde Universiteit van Groningen en heeft veel historische gebouwen en monumenten, zoals de Martinitoren en het Groninger Museum. Groningen heeft ook een prachtig landschap met weidse vergezichten en de Waddenzee, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Groningen

Groningen stad; bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes en tips wat te doen? - Reis-liefde.nl

Groningen stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en bruisende sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Martinitoren, een hoge toren uit de 15e eeuw die een prachtig uitzicht biedt over de stad en het omliggende landschap.

Daarnaast is er het Groninger Museum, een modern museum dat een breed scala aan kunstwerken en exposities toont.

Lees ook: Groningen bezienswaardigheden

Limburg

Limburg met kinderen: Wat te doen? De leukste kinderactiviteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en meer tips voor dagje weg met gezin of peuter - Reis-liefde.nl

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het is bekend om zijn glooiende heuvels, gezellige steden en bourgondische levensstijl. Limburg heeft veel historische kastelen en monumenten, zoals de kastelen in Valkenburg en Maastricht. Daarnaast biedt het prachtige natuurgebieden, zoals de Maasduinen en de Grote Peel.

Maastricht

Maastricht; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten- Reis-liefde.nl

Maastricht is gelegen in het zuiden van de provincie Limburg en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en gezellige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Pietersberg, een imposante berg die zich aan de rand van de stad bevindt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Daarnaast is er het Vrijthof, een groot plein in het centrum van de stad met gezellige cafés, restaurants en historische gebouwen zoals de Sint-Servaasbasiliek. Maastricht biedt ook vele mogelijkheden voor winkelen en is een ideale bestemming voor liefhebbers van cultuur en gezelligheid.

Lees ook: Maastricht bezienswaardigheden

Roermond

Roermond met kinderen; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen in omgeving. Van museum tot Maasplassen en outlet center. - Reis-liefde.nl

Roermond is gelegen in het midden van de provincie Limburg en staat bekend om zijn historische gebouwen en gezellige sfeer.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Munsterkerk, een prachtige kerk uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis en bijzondere architectuur. Daarnaast is er het Designer Outlet Roermond, een groot outletcentrum met vele winkels van bekende merken.

Lees ook: Roermond bezienswaardigheden

Valkenburg

Valkenburg mergelgrotten, kasteel en tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Valkenburg is gelegen in het zuiden van de provincie Limburg en staat bekend om zijn prachtige heuvels en historische gebouwen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Kasteelruïne, een imposante ruïne van een middeleeuws kasteel die bovenop een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Daarnaast is er de Gemeentegrot, een grote grot onder de stad die gebruikt werd als schuilplaats tijdens oorlogen en nu dienst doet als toeristische attractie. Ook de Cauberg met Thermae 2000 en de kabelbaan bij de Wilhelminatoren zijn populair. Valkenburg biedt ook gezellige cafés en restaurants, evenals vele mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en natuur.

Lees ook: Valkenburg bezienswaardigheden

Venlo & Venray

Venlo met kinderen; tips voor activiteiten, uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving - Reis-liefde.nl

Venlo is een stad in het noorden van de provincie Limburg en staat bekend om zijn gezellige sfeer en rijke geschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Limburgs Museum, een modern museum dat de geschiedenis en cultuur van de provincie Limburg tentoonstelt. Daarnaast is er het Stadhuis van Venlo, een imposant gebouw uit de 16e eeuw met prachtige architectuur en een rijke geschiedenis.

Lees ook: Venlo & Venray bezienswaardigheden

Noord-Brabant

Brabant met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope kinderuitjes, bezienswaardigheden, uitstapjes en dagje weg met gezin of familie - Reis-liefde.nl

Noord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland en heeft een rijke cultuur en tradities. Het is de thuisbasis van de gezellige steden Den Bosch, Breda en Eindhoven en heeft veel historische gebouwen en monumenten, zoals de Sint-Jan Kathedraal en de vestingwerken van Willemstad. Daarnaast biedt het prachtige natuurgebieden, zoals de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom tips wat te doen; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Bergen op Zoom is een stad in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en gezellige sfeer.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote Markt, een groot plein in het centrum van de stad met gezellige terrassen en historische gebouwen zoals het stadhuis en de Sint-Gertrudiskerk. Daarnaast is er het Markiezenhof, een imposant kasteel uit de 15e eeuw met prachtige architectuur en een rijke geschiedenis.

Lees ook: Bergen op Zoom bezienswaardigheden

Breda

Breda, bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Breda is een stad in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn bruisende sfeer en rijke geschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote Kerk, een prachtige kerk uit de 15e eeuw met een imposante toren en mooie glas-in-loodramen. Daarnaast is er het Kasteel van Breda, een groot kasteel dat dateert uit de 14e eeuw en dienst heeft gedaan als residentie van de Nassaus en militair gebouw.

Lees ook: Breda bezienswaardigheden

Den Bosch

Den Bosch tips wat te doen? Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Den Bosch is een stad in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn gezellige sfeer en historische gebouwen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Janskathedraal, een prachtige kathedraal uit de 14e eeuw met indrukwekkende gotische architectuur en vele kunstwerken. Daarnaast is er de Binnendieze, een uniek netwerk van waterwegen door de stad waar je per boot doorheen kunt varen en de stad vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Lees ook: Den Bosch bezienswaardigheden

Eindhoven

Eindhoven met kinderen; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen in omgeving en museum. - Reis-liefde.nl

Eindhoven is een stad in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn innovatieve karakter en moderne uitstraling. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Van Abbemuseum, een modern museum voor moderne en hedendaagse kunst. Ook vind je hier de Motion Experience, de Philips fruitpluktuinen en het pre-historisch dorp.

Eindhoven biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals moderne architectuur en design. Met name Strijp-S is erg populair. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van kunst en design, en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in technologie en innovatie.

Lees ook: Eindhoven bezienswaardigheden

Tilburg

Weekendje weg Tilburg; met bezoek aan Textielmuseum - Reis-liefde.nl

Tilburg is een stad in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn gezellige sfeer en bruisende cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Tilburgse Spoorzone, een voormalig industrieterrein dat is omgetoverd tot een creatieve hotspot met restaurants, bars, winkels en culturele activiteiten. Daarnaast is er het Natuurmuseum Brabant, een museum voor natuurhistorie en milieu-educatie.

Lees ook: Tilburg bezienswaardigheden

Willemstad

Vestingstad Willemstad in Noord-Brabant; tips en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Willemstad is een vestingstadje in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en mooie ligging aan het water. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de vestingwal, een verdedigingslinie uit de 17e eeuw die nog grotendeels intact is en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Lees ook: Willemstad bezienswaardigheden

Woudrichem

Vestingstad Woudrichem; bezienswaardigheden en wandeling - Reis-liefde.nl

Woudrichem is een vestingstadje in de provincie Noord-Brabant en staat bekend om zijn pittoreske sfeer en rijke geschiedenis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de vestingwallen, een verdedigingslinie uit de 16e eeuw die nog grotendeels intact is en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Lees ook: Woudrichem bezienswaardigheden

Noord-Holland

Noord-Holland met kinderen; Top 10 activiteiten, kinderuitjes, bezienswaardigheden en dagje weg. Inclusief indoor, gratis en goedkope uitstapjes. Geschikt voor het hele gezin, familie en ook peuters. - Reis-liefde.nl

Noord-Holland is een provincie in het westen van Nederland en heeft een bruisende cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de hoofdstad Amsterdam en heeft veel historische steden en dorpen, zoals Haarlem, Alkmaar en Volendam. Daarnaast biedt het prachtige natuurgebieden, zoals de duinen van Texel en het Markermeer.

Alkmaar

Alkmaar met kinderen wat te doen? Tips voor bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn historische centrum en kaasmarkt. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote Kerk, een imposante kerk uit de 15e eeuw met mooie gewelfschilderingen en een prachtige toren die te beklimmen is voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Daarnaast is er de Waag, een prachtig monumentaal gebouw uit de 14e eeuw waar de beroemde kaasmarkt plaatsvindt.

Lees ook: Alkmaar bezienswaardigheden

Castricum

Castricum en omgeving; bezienswaardigheden & uitjes - Reis-liefde.nl

Castricum is een plaats in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn mooie duinen en strand. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Noordhollands Duinreservaat, een uitgestrekt natuurgebied met duinen, bossen, heide en mooie wandelpaden. Daarnaast is er de Hervormde Kerk, een sfeervolle kerk uit de 15e eeuw met mooie glas-in-loodramen en een bijzondere historie

Lees ook: Castricum bezienswaardigheden

Den Helder

De top 10 bezienswaardigheden van Den Helder: van het Marinemuseum tot het Fort Napoleon - Reis-liefde.nl

Den Helder is een stad in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn mooie kustlijn en maritieme geschiedenis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, een museum gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse reddingsbrigades. Daarnaast is er het Fort Kijkduin, een 19e-eeuws fort met een museum en een zee-aquarium.

Enkhuizen

Enkhuizen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Enkhuizen is een stad in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en mooie ligging aan het IJsselmeer.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Zuiderzeemuseum, een openluchtmuseum gewijd aan de geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Daarnaast is er het Drommedaris, een 16e-eeuws verdedigingswerk en een bekend herkenningspunt van de stad.

Lees ook: Enkhuizen bezienswaardigheden

Haarlem

Haarlem; tips wat tedoen van uitjes,bezienswaardigheden en activiteiten - Reis-liefde.nl

Haarlem is een stad in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn historische centrum en mooie architectuur.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote Markt, een prachtig plein met mooie oude gebouwen en gezellige terrasjes. Daarnaast is er de Grote of St. Bavokerk, een imposante kerk uit de 15e eeuw met een indrukwekkend orgel en mooie glas-in-loodramen.

Lees ook: Haarlem bezienswaardigheden

Haarlemmermeer

Haarlemmermeerse Bos; Wandelen natuurpad met speeltuin, Big Spotters Hill, beach house en parkeren - Reis-liefde.nl

Haarlemmermeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn polderlandschap en moderne architectuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Cruquius Museum, een voormalig stoomgemaal dat nu dienst doet als museum over de drooglegging van de Haarlemmermeer. Ook het voormalige Floriadeterrein met de EXPO en Big Spotters Hil is erg populair.

Lees ook: Haarlemmermeerse Bos

Texel

Speeltuin: Speelwrak & Wadden waterspeelplaats in Oudeschild haven op Texel - Reis-liefde.nl

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Wadden en staat bekend om zijn prachtige natuur en rustige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de vuurtoren van Texel, een iconisch bouwwerk dat al sinds 1864 de scheepvaart op de Waddenzee waarschuwt voor de kust.

Daarnaast is er het Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvang waar bezoekers meer kunnen leren over de unieke flora en fauna van de Waddenzee. Texel biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals prachtige stranden en duinen om te verkennen. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en rust.

Lees ook: Texel bezienswaardigheden

Volendam & Waterland

Bezienswaardigheden Volendam, Edam, Monnickendam en Marken - Reis-liefde.nl

Volendam is een pittoresk dorpje in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn traditionele klederdracht en vissersgeschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Volendams Museum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van Volendam en de omgeving. Daarnaast is er de haven van Volendam, waar nog steeds traditionele vissersboten aanmeren en waar bezoekers kunnen genieten van de verse vis in de gezellige restaurants en cafés.

Lees ook: Volendam bezienswaardigheden

Zaanstad

Zaanse Schans; van Zaans Museum, bezienswaardigheden en Zaanse Molens bezoeken en rondvaart - Reis-liefde.nl

Zaanstad is een gemeente in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn industriële erfgoed en historische molens. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Zaanse Schans, een openluchtmuseum waar bezoekers de typische Hollandse architectuur kunnen bewonderen en meer kunnen leren over de geschiedenis van de molens.

Daarnaast is er het Verkade Paviljoen, een museum gewijd aan de geschiedenis van het Nederlandse koekjesbedrijf Verkade. Zaanstad biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals historische gebouwen en monumenten die teruggaan tot de 17e eeuw. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Lees ook: Zaanse Schans & Museum

Zandvoort

Zandvoort; bezienswaardigheden, activiteiten & uitjes - Reis-liefde.nl

Zandvoort is een kustplaats in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn mooie stranden en gezellige sfeer. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Circuit Park Zandvoort, waar regelmatig grote autosportevenementen plaatsvinden. Zandvoort biedt ook veel gezellige strandtenten en restaurants, evenals mooie duinen en natuurgebieden om te verkennen.

Overijssel

Uitjes Overijssel met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope kinderuitjes, bezienswaardigheden en tips dagje weg en indoor activiteiten. Geschikt voor het hele gezin, familie en peuters. - Reis-liefde.nl

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het is bekend om zijn mooie landschap met rivieren, bossen en heidevelden. Overijssel heeft veel historische steden en dorpen, zoals Zwolle, Deventer en Kampen. Daarnaast biedt het prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug.

Deventer

Deventer; Bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten en tips wat te doen met kinderen - REis-liefde.nl

Deventer is een historische Hanzestad in de provincie Overijssel en staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Lebuïnuskerk, een indrukwekkend gotisch bouwwerk uit de 15e eeuw met een bijzonder interieur en een prachtig uitzicht over de stad.

Daarnaast vindt je hier het Speelgoedmuseum en een stadsstrand. Deventer biedt ook veel historische straatjes en gebouwen, evenals culturele instellingen zoals theaters en musea.

Lees ook: Deventer bezienswaardigheden

Enschede

Enschede tips wat te doen, bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Enschede is een stad in de provincie Overijssel en staat bekend om zijn moderne architectuur en bruisende culturele scene. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Rijksmuseum Twenthe, een museum voor beeldende kunst met een indrukwekkende collectie werken van Nederlandse en internationale kunstenaars.

Daarnaast is er Roombeek, een wijk die na een verwoestende vuurwerkramp in 2000 volledig is herbouwd en nu bekend staat om zijn moderne architectuur en gezellige cafés en restaurants. Enschede biedt ook veel groene parken en natuurgebieden, evenals een bloeiende studentengemeenschap.

Lees ook: Enschede bezienswaardigheden

Giethoorn

Giethoorn Venetië van het noorden; Van ervaringen met het varen in een gehuurde fluisterboot tot museum en de Weerribben - Reis-liefde.nl

Giethoorn is een pittoresk dorpje in de provincie Overijssel, bekend om zijn prachtige grachten en bruggen die het dorp doorkruisen. Het wordt ook niet voor niets het Venetië van Nederland genoemd.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Giethoorn Museum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van het dorp en de omliggende regio. Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van een boottocht door de grachten en het omliggende natuurgebied.

Lees ook: Giethoorn bezienswaardigheden

Meppel

Meppel; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten en tips wat te doen - Reis-liefde.nl

Meppel is een gezellige stad in de provincie Drenthe en staat bekend om zijn pittoreske grachten en historische gebouwen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het oude stadhuis, dat dateert uit de 17e eeuw en nu dienst doet als museum. Hier kunnen bezoekers meer leren over de geschiedenis van Meppel en de omliggende regio. Daarnaast is er de Wheem, een mooi plein in het hart van de stad met gezellige cafés en restaurants.

Lees ook: Meppel bezienswaardigheden

Ommen

Ommen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Ommen is een charmante stad gelegen aan de rivier de Vecht in de provincie Overijssel. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de molen van Ommen, een prachtige windmolen uit de 19e eeuw die nog steeds in bedrijf is. Hier kunnen bezoekers meer leren over de geschiedenis van het malen van graan en andere producten.

Lees ook: Ommen bezienswaardigheden

Ootmarsum-Dinkelland

Ootmarsum tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving Dinkelland - Reis-liefde.nl

Ootmarsum is een historisch stadje in Twente, gelegen in de provincie Overijssel. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar bezoekers een unieke kijk krijgen in het leven en werk van de lokale bevolking in de afgelopen eeuwen.

Ootmarsum biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals de mogelijkheid om te wandelen of te fietsen door het prachtige landschap van Twente. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Lees ook: Ootmarsum-Dinkelland bezienswaardigheden

Zutphen

Zutphen tips wat te doen; bezienswaardigheden, uitjes, activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Zutphen is een charmante Hanzestad in de provincie Gelderland, bekend om zijn vele historische gebouwen en monumenten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Walburgiskerk, een gotische kerk met een opvallende toren die uitkijkt over de stad.

Een andere populaire bezienswaardigheid is het Stedelijk Museum Zutphen, waar bezoekers een fascinerende blik krijgen in de geschiedenis en cultuur van de stad en de omliggende regio.

Lees ook: Zutphen bezienswaardigheden

Zwolle

Zwolle hanzestad; Bezienswaardigheden, uitjes omgeving, activiteiten en tips wat te doen met kinderen - Reis-liefde.nl

Zwolle is een prachtige stad in de provincie Overijssel, bekend om zijn mooie historische gebouwen en levendige cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote Kerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw met een imposante toren en een schat aan kunstwerken en artefacten.

Een andere populaire bezienswaardigheid is het Museum de Fundatie, een eigentijds museum dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Zwolle biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals de mogelijkheid om te wandelen of te fietsen door de mooie straatjes en langs de mooie grachten.

Lees ook: Zwolle bezienswaardigheden

Utrecht

Utrecht stad met kinderen wat te doen? De leukste uitjes en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Utrecht is een provincie in het midden van Nederland en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de charmante stad Utrecht, met zijn middeleeuwse architectuur en prachtige grachten. Utrecht biedt ook veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen in de omliggende natuur, zoals het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Nieuwkoopse Plassen.

Amersfoort

Mondriaanhuis Amersfoort bezoeken met kinderen. - Reis-liefde.nl

Amersfoort is een prachtige middeleeuwse stad in de provincie Utrecht, vol met historische gebouwen en monumenten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Onze Lieve Vrouwetoren, die hoog boven de stad uitsteekt en een indrukwekkend uitzicht biedt over de omgeving.

Een andere populaire bezienswaardigheid is het Mondriaanhuis dat zich richt op de populaire schilder. Amersfoort biedt ook veel gezellige cafés en restaurants, evenals de mogelijkheid om te wandelen door de mooie straatjes en langs de pittoreske grachten. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Lees ook: Amersfoort bezienswaardigheden

Zeeland

Zeeland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit - Reis-liefde.nl

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland en staat bekend om zijn prachtige stranden, duinen en deltawerken. Het is de thuisbasis van historische steden zoals Middelburg en Vlissingen en biedt tal van watersportactiviteiten, zoals zeilen en windsurfen. Daarnaast heeft Zeeland veel fiets- en wandelroutes om te genieten van het landschap.

Goes

Goes; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Goes is een charmante stad in de provincie Zeeland, die bekend staat om zijn historische gebouwen en levendige cultuur. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Grote of Maria Magdalenakerk, een imposante gotische kerk uit de 15e eeuw met prachtige glas-in-loodramen en een indrukwekkend orgel. Een andere populaire bezienswaardigheid is het Historisch Museum de Bevelanden, dat de geschiedenis van de stad en de regio vertelt.

Lees ook: Goes bezienswaardigheden

Middelburg

Middelburg; bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes en tips wat te doen - Reis-liefde.nl

Middelburg is een prachtige historische stad in de provincie Zeeland met veel interessante bezienswaardigheden.

Eén van de meest opvallende is het imposante middeleeuwse stadhuis, dat gebouwd is in de gotische stijl en omringd wordt door fraaie gevels en gezellige terrassen. Een andere must-see is de abdij van Middelburg, die al sinds de 12e eeuw in het hart van de stad staat en nu dient als museum en tentoonstellingsruimte.

Lees ook: Middelburg bezienswaardigheden

Veere

Veere; bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten en tips wat te doen?- Reis-liefde.nl - Reis-liefde.nl

Veere is een prachtig historisch stadje in Zeeland, gelegen aan het Veerse Meer. Het oude centrum van Veere is goed bewaard gebleven en herbergt vele mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Eén van de bekendste is de Grote Kerk, die uit de 15e eeuw stamt en een indrukwekkende toren heeft die van veraf te zien is en het stadhuis.

Lees ook: Veere bezienswaardigheden

Vlissingen

Arsenaal Vlissingen met kinderen - Reis-liefde.nl

Vlissingen is een stad in Zeeland, gelegen aan de monding van de Westerschelde. Een bekende bezienswaardigheid is het standbeeld van Michiel de Ruyter, één van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Het standbeeld staat op de boulevard van Vlissingen, die een schitterend uitzicht biedt op de zee en de voorbijvarende schepen.

Lees ook: Vlissingen bezienswaardigheden

Zierikzee

Zierikzee tips wat te doen; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Zierikzee is een prachtige stad gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is de imposante Sint-Lievensmonstertoren, die hoog boven de stad uittorent en een schitterend uitzicht biedt over de omgeving.

Daarnaast is het maritieme museum interessant om te bezoeken. Hier leer je alles over de rijke maritieme geschiedenis van Zierikzee en vind je tal van interessante tentoonstellingen. Ook kun je er een rondvaart maken door de schilderachtige haven en de oude binnenstad van Zierikzee verkennen.

Lees ook: Zierikzee bezienswaardigheden

Zuid-Holland

Uitjes Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope kinderuitjes, bezienswaardigheden dagje weg. Van museum, dierentuinen, gratis of overdekte uitjes en meer!. Inclusief Den Haag en Rotterdam. Geschikt voor het hele gezin ook peuters. - Reis-liefde.nl

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de stad Rotterdam, met zijn moderne architectuur en haven, en de politieke hoofdstad Den Haag, met zijn regeringsgebouwen en internationale tribunalen. Zuid-Holland heeft ook mooie stranden, zoals die in Scheveningen, en historische steden, zoals Delft en Leiden.

Alphen aan de Rijn

Dierentuin / vogelpark Avifauna Alphen aan de Rijn; compleet met boottochtje en hotelovernachting - Reis-liefde.nl

Alphen aan den Rijn is een stad gelegen in Zuid-Holland, omringd door water en groene landschappen. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Museumpark Archeon, een archeologisch themapark waar bezoekers kunnen ervaren hoe het leven eruitzag in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Je kan hier zelfs overnachten.

Een andere bezienswaardigheid is het vogelpark Avifauna, waar meer dan 180 verschillende vogelsoorten te zien zijn, evenals een speeltuin en een boottocht die begint voor het park. Het is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers.

Delft

Delft tips wat te doen; bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes in de omgeving of met kinderen - Reis-liefde.nl

Delft is een prachtige stad in Zuid-Holland, die bekend staat om haar rijke geschiedenis en historische gebouwen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de Oude Kerk, een indrukwekkende gotische kerk uit de 13e eeuw met een opvallende scheve toren.

Een andere trekpleister is het Prinsenhof, waar Willem van Oranje ooit heeft gewoond en waar hij in 1584 werd vermoord. Het Prinsenhof is tegenwoordig een museum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van Delft en Nederland.

Lees ook: Delft bezienswaardigheden

Dordrecht

Dordrecht; tips wat te doen, uitjes en bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Dordrecht is een historische stad gelegen aan de rivier de Merwede. Het centrum van de stad is rijk aan monumenten, zoals de Grote Kerk, het stadhuis en de gevels van de oude koopmanshuizen. Ook zijn er diverse musea te vinden, waaronder het Dordrechts Museum en het Huis Van Gijn.

Een bijzondere bezienswaardigheid is de Groothoofdspoort, een middeleeuwse stadspoort die uitkijkt over het water en vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de rivier en de voorbijvarende schepen.

Lees ook: Dordrecht bezienswaardigheden

Gorinchem

Gorinchem wat te doen; Uitjes, bezienswaardigheden en musea - Reis-liefde.nl

Gorinchem is een vestingstad in de provincie Zuid-Holland met een rijke geschiedenis. Het is dan ook niet gek dat er verschillende bezienswaardigheden te vinden zijn. Zo is de Grote Toren, ook wel bekend als de Sint-Janstoren, een echte eyecatcher. Deze 68 meter hoge toren biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Daarnaast is ook het Gorcums Museum de moeite waard om te bezoeken. Hier ontdek je de geschiedenis van de stad en haar omgeving, van archeologische vondsten tot kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

Lees ook: Gorinchem bezienswaardigheden

Gouda

Gouda; Bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten - Reis-liefde.nl

Gouda is een historische stad in Zuid-Holland, bekend om zijn kaas, stroopwafels en mooie grachten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Sint-Janskerk, met zijn imposante glas-in-loodramen en een indrukwekkend orgel. Ook het oude stadhuis van Gouda, gebouwd in de 15e eeuw, is een must-see. Het stadhuis heeft een prachtige gevel met gedetailleerde beelden en sculpturen en een binnenplaats met een mooie bordestrap. Bijzonder is ook een bezoek aan het stroopwafelmuseum.

Lees ook: Gouda bezienswaardigheden

Hellevoetssluis

Brandweermuseum Hellevoetssluis met kinderen - Reis-liefde.nl

Hellevoetsluis is een stad aan de zuidkust van Zuid-Holland met een rijke maritieme geschiedenis. Een van de hoogtepunten is de imposante Vesting van Hellevoetsluis, die dateert uit de 16e eeuw en fungeerde als belangrijke haven en verdedigingswerk. Net buiten de stad vind je Historyland; een soort openluchtmuseum / themapark met minigolfbaan en waterspeeltuin.

Kinderdijk

Kinderdijk met kinderen - Reis-liefde.nl

Kinderdijk is een unieke plek in Nederland waar 19 iconische windmolens staan die zijn gebouwd om het omringende land te ontwateren. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een populaire bestemming voor toeristen.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een van de molens, waarin vaak een museum is gevestigd, of een rondvaart maken langs de molens. Daarnaast is er een bezoekerscentrum waar men meer te weten kan komen over de geschiedenis van Kinderdijk en de werking van de molens.

Lees ook: Kinderdijk bezienswaardigheden

Leerdam

Leerdam; AquaZoo, Natuurspeeltuin Varsseveld, Nationaal Glasmuseum & Bezienswaardigheden - Reis-liefde.nl

Leerdam is een charmante stad gelegen in Zuid-Holland, beroemd om zijn glasblazerijen en glasfabrieken. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw en biedt bezoekers tal van interessante bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste attracties is het Nationaal Glasmuseum, waar bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen en demonstraties van glasblazers. Vlakbij vind je ook het Geofort Herwijnen; een uniek uitje met kinderen.

Lees ook: Leerdam & omgeving

Leiden

Leiden met kinderen tips wat te doen; bezienswaardigheden, activiteiten en uitjes in de omgeving - Reis-liefde.nl

Leiden, gelegen in Zuid-Holland, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de imposante Pieterskerk, gebouwd in de 14e eeuw. En de resten van de stadsburcht.

Ook de historische grachten van de stad, waar je heerlijk langs kunt wandelen of varen, zijn een must-see. Verder staat Leiden bekend om haar universiteit en de vele musea die de stad rijk is, zoals het Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum Boerhaave en Naturalis.

Lees ook: Leiden bezienswaardigheden

Westland

Westland; leuke uitjes met je kind - Reis-liefde.nl

Het Westland is een bekende streek in Zuid-Holland die bekendstaat om zijn glastuinbouw en prachtige landschappen. Een van de meest populaire bezienswaardigheden is de Westlandse Druif, waarbij je kunt genieten van de druiven uit de eigen kwekerij.

Daarnaast is de Kreek van ‘s-Gravenzande, een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en vogels kunt spotten, een must-visit. Bovendien is het strand van Monster, met zijn prachtige duinen en lange kustlijn, ook zeker een bezoekje waard.

Lees ook: Westland bezienswaardigheden

Woerden

Top 50 grootste & mooiste steden van Nederland - Reis-liefde.nl

Woerden is een sfeervol stadje in het Groene Hart van Nederland. De stad staat bekend om zijn prachtige kasteel, Kasteel Woerden, waar tegenwoordig verschillende evenementen worden georganiseerd en waar je ook kunt overnachten.

Daarnaast is er de oude molen, de Westermolen, die al sinds de 18e eeuw het landschap van Woerden siert. De molen is nog steeds in gebruik en je kunt er terecht voor heerlijk versgemalen meelproducten.

Lees ook: Woerden bezienswaardigheden

Zoetermeer

Zoetermeer bezienswaardigheden, activiteiten & uitjes met kinderen - Reis-liefde.nl

Zoetermeer is een stad gelegen in de provincie Zuid-Holland. Een bekende bezienswaardigheid is het Stadshart Zoetermeer, een groot overdekt winkelcentrum met veel verschillende winkels en horecagelegenheden.

Daarnaast is SnowWorld Zoetermeer een populaire attractie, vooral voor wintersportliefhebbers. Hier kun je het hele jaar door skiën en snowboarden op echte sneeuw. Het complex beschikt over verschillende pistes en liften en biedt ook mogelijkheden voor après-ski.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.