Skip to Content

Grote Sinterklaasfilm; Gespuis in de Speelgoedkluis

Grote Sinterklaasfilm; Gespuis in de Speelgoedkluis


Nog maar 71 nachten slapen tot Sinterklaas weer in het land is. Traditiegetrouw liggen bij de start van herfstmaand september de winkels weer vol met pepernoten én verschijnt de trailer van De Grote Sinterklaasfilm; Gespuis in de Speelgoedkluis. Als grote verrassing is te zien dat Prinses Laurentien ook in de bioscoopfilm zit, ze heeft namelijk een kleine rol als… zichzelf.

Over De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis

In de muzikale familiefilm De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas (Robert ten Brink) te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is.

De twee gemeneriken Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden.

Gelukkig schieten alle Pieten: Party Piet Pablo (Okke Verberk), Marco Marsepein (Giovanni Caminita), Bennie Taaitaai (Joshua Albano), Kim Cadeau (Sara Robben), Paco Post (Wes Mutsaars), Willem Wortel (Stef de Reuver) en het nieuwste pietje Chico Choco (Noah Ganahl), te hulp. Zal het ze lukken om Hugo Hogepief op tijd terug te vinden en pakjesavond te redden?

De cast

De hoofdrollen in De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis worden gespeeld door o.a. Robert den Brink (Sinterklaas), Chris Tates (Hugo Hogepief) en Martien Meiland (kasteelheer Jean-Claude). Jan Versteegh en Richard Groenendijk schitteren ook in de film, zij spelen broers met snode plannen om alle cadeau’s voor pakjesavond te stelen. Ook Party Piet Pablo is weer van de partij.

Dit jaar zit er ook een koninklijk tintje aan de muzikale sinterklaasfilm, Prinses Laurentien komt namelijk ook voorbij op het witte doek in een scène met Hugo Hogepief.

Jan Versteegh over zijn rol in Gespuis in de Speelgoedkluis: “Ik hoop dat mijn dochters nog geloven na deze film. In hun vader bedoel ik dan, de slechterik. Apetrots ben ik dat ze me naast Sinterklaas zien schitteren.”

Richard Groendijk zegt het volgende: “Erg leuk om een keer een slechterik te spelen. En dan ook nog als eeneiige tweelingbroer van Jan Versteegh. Dat wordt héél hard acteren voor mij. Haha!”

De voorgaande Grote Sinterklaasfilm; Trammelant in Spanje was een groot succes en was met meer dan 200.000 bezoekers de meeste bezochte Sinterklaasfilm van 2021. Net als vorig jaar zit De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. Leuk voor jong en oud!

Titelsong; De Sint Stunt

Martien Meiland heeft dit jaar niet alleen een grotere rol in de jaarlijkse De Grote Sinterklaasfilm, hij is ook zingend te horen als zijn personage Jean Claude. Samen met Party Piet Pablo zorgt hij voor een vrolijk, swingend slot van de film met het nummer De Sint Stunt. Het is de titelsong van De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis.

Party Piet Pablo (Okke Verberk) heeft diverse sinterklaashits uitgebracht, waaronder De Pieten Sinterklaas Move en Pietenliefde. Ook is hij bekend van zijn theatershow De Mega Sintshow. Martien Meiland is bekend van zijn deelname aan Ik Vertrek in 2007. Hij werd bij het grote publiek pas echt bekend met zijn realityshow Chateau Meiland waar hij in 2019 de Gouden Televizierring voor won. Zijn bekende uitspraak ‘Wat goed!’ is ook te horen in de titelsong van De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis; De Sint Stunt.

Meer informatie vind je hier.

(c) Foto Arjo Franke

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.