Skip to Content

Halloween Festival Disneyland Parijs

Halloween Festival Disneyland Parijs

Vanaf dit weekend is het de beurt aan de Disney Schurken om de 30e verjaardag van Disneyland Paris te vieren. Zij nemen het Disneyland Park over van 1 oktober t/m 6 november 2022 tijdens Disney Halloween Festival. De Schurken zijn geniepiger en brutaler dan ooit.

Met betoverende ontmoetingen, een geestige sfeer, angstaanjagend leuke shows en attracties is Disney Halloween Festival een griezel-leuk en vermakelijk feest in Parijs. En dit jaar zijn er op 29 en 31 oktober 2022 tot 2 uur ’s nachts twee Disney Halloween Parties in het Disneyland Park. Een mooi voorproefje op Kerst.

Een spooktaculaire Halloween-sfeer

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Zodra gasten het Disneyland Park binnenkomen tijdens het Halloween Festival, worden ze verwelkomd door typische Halloween-decors, zoals lachende pompoenen, verlichte guirlandes, lantaarns, vriendelijke spoken en vrolijke skeletten die tot 3 meter hoog kunnen zijn. Gasten worden ook ondergedompeld in de Halloween-sferen in de Disney Hotels, die dit jaar voor het eerst versierd zijn met herfstdecoraties.

Het Disneyland Park is de thuisbasis van vele Disney Schurken, waaronder Maleficent, Kapitein Haak, de Hartenkoningin, Cruella de Vil en vele anderen. Royal Castle Stage naast het Kasteel van Doornroosje wordt het vaste ontmoetingspunt van de Disney Schurken. Op deze locatie zetten ze zichzelf in de schijnwerpers en kunnen de gasten, die een schrikbarend moment aandurven, de Disney Schurken ontmoeten.

Mickey’s Halloween Celebration

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde
Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Mickey’s Halloween Celebration keert terug na een afwezigheid van twee jaar. Tijdens deze gezellige halloweencavalcade vieren de Disney Figuren in hun herfstkostuums het begin van het herfstseizoen in een feestelijke en kleurrijke sfeer. Mickey verrast de gasten met zijn adembenemende praalwagen ‘Mickey’s Illusion Manor’ en een aantal speelse spoken. De cavalcade is tijdens het Halloween Festival meerdere keren per dag te zien in het Disneyland Park.

Nightfall with Disney Villains

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Dit jaar, bij het vallen van de avond, hebben de Disney Schurken nog een laatste betoverende verrassing in petto voor de gasten: Nightfall with Disney Villains. Dit is een show die plaatsvindt voor Disney D-Light, de succesvolle preshow voor de 30e verjaardag met drones, en Disney Illuminations. Tijdens hun sluwe plan komen de Disney Schurken uit de schaduw en nemen ze tijdelijk het Kasteel van Doornroosje over, gecombineerd met een dansende fonteinshow en projecties.

Deze entertainmentelementen worden toegevoegd aan de vele shows en ervaringen die door het resort worden aangeboden, zoals de dagelijkse parade Disney Stars on Parade en de Gardens of Wonder, de tuinen voor het Kasteel van Doornroosje met 30 kunstwerken die Disney Figuren vertegenwoordigen zoals Maleficent, Ursula en Jafar en die zijn ontworpen voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris.

Attracties boordevol emoties om van te genieten

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde
Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Disneyland Paris is dé plek voor iedereen die graag kippenvel krijgt met schrikbarend leuke attracties. Kleine deugnietjes kunnen laten zien hoe dapper ze zijn in Blanche-Neige et les Sept Nains en Alice’s Curious Labyrinth, waar verschillende Disney Schurken te vinden zijn. Ze kunnen zelfs de draak onder het Kasteel van Doornroosje bezoeken in La Tanière du Dragon.

De hele familie kan avonturen beleven in Phantom Manor. In dit vervallen oude herenhuis in Frontierland vieren de geesten feesten en dansen ze oneindig lang door.

Om Halloween naar een nog hoger niveau te brengen, kunnen gasten ook terecht in het Walt Disney Studios Park in de beroemde attractie The Twilight Zone Tower of Terror. Nadat ze binnenkomen via een donkere boilerkelder, bewoond door enge geesten, stappen gasten in een servicelift die ze naar boven brengt. Met zijn indrukwekkende 13 verdiepingen tellende drop, verduisterde kamers en enge geesten, brengt deze attractie de gasten naar een andere dimensie.

Exclusieve producten voor een onvergetelijk Halloween Festival

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Halloween wordt ook gevierd in de verschillende boetieks in de Disney Parken, waar exclusieve halloweensouvenirs te koop zijn van Mickey en zijn vrienden, de Disney Schurken en Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Halloween Festival Disneyland Parijs - Reisliefde

Ook in de restaurants is het Halloween, met een aanbod van snacks voor iedereen die zijn grommende maag wilt vullen. Op de menu’s staan onder andere de Wicked Whip, een verrassend ijsje, een ongelooflijke Maleficent Sundae bij de Lucky Nugget en een ‘Mickey Mummy’ lolly. Aan geselecteerde bar- en restaurantmenu’s worden ook speciale drankjes toegevoegd, zoals de Little Devil Cocktail, de Poisoned ‘Apple’ en de Oogie Boogie-mocktail.

Disney Halloween Parties griezeliger dan ooit

De iconische Disney Halloween Parties komen ook terug. Op 29 en 31 oktober wordt opnieuw een betovering uitgesproken in het Disneyland Park, waardoor een angstaanjagende ervaring voor gasten wordt gecreëerd in een ongelooflijk leuke sfeer.

Dit jaar zijn er twee feestelijke avonden, zodat meer gasten de mogelijkheid hebben om te genieten van attracties tot 02.00 uur ’s nachts, zoals Phantom Manor, Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean. Samen met een exclusieve cavalcade en entertainmentelementen die zijn voorbereid door de Disney Schurken zijn de Disney Halloween Parties leuk en sensationeel.

Sommige delen van het Disneyland Park – die ondergedompeld worden in een ongelooflijk angstaanjagende atmosfeer – zijn de thuisbasis van vele wezens, waaronder vreemde zombies rond de grotten en crypten van Adventureland en spookachtige ontmoetingen in Frontierland.

Klokslag middernacht beleven de meest onverschrokken gasten enge momenten in Main Street, U.S.A. wanneer mysterieuze geesten dit gebied overnemen.

Gasten ontdekken ook nieuwe exclusieve shows en voor nog meer plezier is de halloweencavalcade Mickey’s Halloween Celebration ook te zien. Ten slotte kunnen gasten de Disney Schurken ontmoeten.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.