Skip to Content

Handige apps voor de zomer (vakantie)

Handige apps voor de zomer (vakantie)

Er zijn talloze apps die ontzettend nuttig of leuk zijn, ook specifiek voor als je er op uit of zelfs op vakantie gaat. Welke apps zijn handig om op je telefoon te hebben staan als je iets wilt ondernemen, zoals een reis maken of gewoon lekker een dag op stap in de zomer?

Packpoint als voorbereiding op je vakantie

Op vakantie gaan: leuk, maar ook stressvol. Want wat neem je allemaal mee? Gebeurt het jou ook regelmatig dat je van alles vergeten bent, terwijl je dacht dat je toch echt aan alles had gedacht? Breekt het zweet je al uit bij het idee dat je moet gaan nadenken over wat je nodig hebt op de vakantie?

Op zoek naar een handige lijst om te kunnen checken of je alles ingepakt hebt? Laat Packpoint je helpen. Je geeft op de app aan waar je naar toe gaat en hoelang. Ook vertel je wat je er wilt gaan doen. ‘Packpoint Reisinpaklijst’ of zoals Apple zegt ‘Packpoint Reisgenoot’ zal dan een vakantielijst gaan samenstellen voor je. Lekker simpel!

Packpoint vind je zowel bij Google Play als bij Apple

Google Maps

Misschien wel de meest voor de hand liggende app is natuurlijk Google Maps. En niet alleen voor in de zomer, maar gewoon altijd. Waar je ook bent, met Google Maps kun je bijna overal precies zien waar je bent, hoe je ergens komen moet en hoe je op dat moment bijvoorbeeld het beste kunt rijden in verband met files of wegwerkzaamheden.

Je kunt er ook nog eens op vinden waar je wat kunt eten, waar je kunt tanken of wat dacht je van bezienswaardigheden?

Je vindt de app hier in Google Play en in de app Store hier.

Duolingo

De taal van je vakantieland leren of gewoon heerlijk relaxed wat leren terwijl je van het zonnetje geniet: Duolingo is ideaal. Je kunt meerdere talen via Duolingo leren en het is heel eenvoudig om te gebruiken. De app is gratis en daar kun je al heel wat leuke dingen mee doen. Wil je meer en ook overal gebruik van kunnen maken, dan kun je opwaarderen door te betalen.

Meer info vind je hier.

Zwemwateradvies

Lekker buiten zwemmen in open water. Het is toch weer een andere beleving dan een zwembad bezoeken. Helaas is niet ieder water hiervoor geschikt. Wil je weten of het water wel schoon genoeg is om er veilig in te kunnen zwemmen?

Dan is de app Zwemwater een fijn hulpmiddel. Bij deze app kun je zien hoe schoon het is en wanneer dit voor het laatst gemeten is. Maar ook of je er voorzieningen bij kunt vinden. De app behandelt meer dan 800 buitenzwemplekken.

Meer info vind je hier.

Veilig zonnen

Zomer en/of vakantie betekent voor veel mensen dat ze veel meer buiten in de zon zullen zijn. Weten hoe je veilig kunt zonnen is zeker geen overbodige luxe. KWF en Buienradar hebben een app ontwikkeld die jou vertelt op welke tijden je op ‘dit moment’ veilig kunt zonnen en dit wordt ook heel persoonlijk aangepast aan jouw huidtype.

KWF Zonadvies vind je voor Apple hier en voor Android hier.

Alle bankjes

Ook een heel leuke app, zeker voor de wandelaars onder ons: de app ‘Alle bankjes’. Zo’n 150.000 Nederlandse bankjes en picknicktafels kun je op deze manier vinden. En zie je een bankje dat nog niet opgenomen is? Dan voeg je hem gewoon toe. Als je het dan ook nog even meldt, wordt de app nog beter!

Je vindt de app hier voor Android.

Tripadvisor

Weten wat er te doen is en hoe dit gewaardeerd wordt: je vindt het allemaal in de Tripadvisor app. Thuis kun je natuurlijk al een rondje maken op de site, gewoon achter je laptop. Maar ter plekke werkt een app natuurlijk veel handiger.

Je vindt er allerlei bezienswaardigheden, dagtrips, waar je heerlijk kunt eten en dan kun je er ook nog eens hotels en zelfs vliegtickets mee boeken. Ga je op vakantie waarbij je wel ziet waar je uitkomt? Dan kan Tripadvisor je dus ook helpen met het vinden en boeken van je volgende overnachtingsplek!

Beschikbaar voor Apple en Android

Vakantiebieb of online bieb

De vakantiebieb opende iedere zomer zijn app en met deze app kun je dan 50 boeken lezen. Daar zal je toch wel genoeg aan hebben tijdens je vakantie, lijkt mij… Er zijn zelfs audioboeken te vinden.

Dus ga fijn liggen op een zonnestoel en laat je het verhaal gewoon vertellen. Oortjes in en niemand die er last van heeft én jij niet van de omgeving! Hoe relaxed wil je het hebben? Lekker wegdromen met mooie verhalen.

Er zijn zowel boeken voor volwassenen als voor de jeugd te vinden en je vindt er van alle markten wat. Dus voor iedereen is er zeker weten een boek te vinden dat past bij jouw smaak. Als het open is dus, want helaas is het afgelopen zomer niet zo geweest.

Maar je kunt wel altijd voor een klein bedrag lid worden van de onlinebibliotheek en het hele jaar door op deze manier boeken lezen! Met nog veel meer keuze en dus ook in de wintermaanden lekker met een plaid op de bank!

Meer info over de online bibliotheek vind je hier.

Spotify

Je hebt hem misschien allang, maar Spotify is natuurlijk ook gewoon een heerlijke app om op je telefoon te hebben staan als je op vakantie bent of gewoon aan het zonnen bent in je tuin. Lekker luisteren naar je favoriete muziek.

Maak je eigen fijne afspeellijsten, bijvoorbeeld één met je favoriete zomerhits. En als je gaat voor de betaalde versie kun je heerlijk ongestoord doen en laten wat je wilt zonder restricties of advertenties.

Meer info vind je hier.

BeReal

BeReal is een social-app en je krijgt iedere dag de oproep om een foto te maken. Je moet dan binnen 2 minuten een foto maken. Hierdoor zijn de foto’s zo puur als maar kan, want je kunt immers niet eerst nog van alles mooier maken dan het is.

Leuk in de vakantieperiode om zo elkaars foto’s te zien en daarmee te zien hoe men echt vakantie viert… Je kunt pas de foto’s van de andere gebruikers zien als je zelf je foto hebt gedeeld.

Kijk hier voor Android en hier voor Apple.

Wil Cats

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.