Skip to Content

Hans en Grietje musical recensie

Hans en Grietje musical recensie

Wist je dat Van Hoorne Entertainment afgelopen weekend haar tiende sprookje in première heeft laten gaan? En dit keer is het een echte klassieker, namelijk het oude, bekende verhaal van Hans en Grietje. Van oorsprong een best wel droevig verhaal over ouders, die hun kinderen in het bos achter laten. Het idee alleen al.

Maar Van Hoorne Entertainment heeft het sprookje omgetoverd in een nieuw verhaal zonder (al teveel) ellende. Met Janouk Kelderman als Grietje en Michael van Hoorne en Esther van Santen als Titus en Fien (zij hadden ook rollen in Doornroosje en Rapunzel) kan het niet anders dan een veelbelovende voorstelling worden. De voorpremière van deze schitterende nieuwe musical heeft haar verwachtingen overtroffen:

Hans en Grietje; Het verhaal

Iedereen kent het sprookje van Hans en Grietje, twee straatarme kinderen die vanwege de armoede worden achter gelaten in het bos. Zo gingen mijn kinderen toch met een beetje spanning voor de heks mee naar de theatervoorstelling van Hans en Grietje. Maar wat een geweldige voorstelling is dit, zeker voor de jonge kinderen die een heks nog wel spannend vinden. De heks is in deze voorstelling vervangen door Titus en Fien, een erg leuk en komisch duo die toch ook een beetje gemeen zijn maar vooral heel grappig. Mijn kinderen zullen het nog lang over dit duo hebben.

Wanneer je het idee hebt naar het traditionele sprookje te gaan kijken dan moet ik je vertellen dat dit niet het geval is. De rode lijn is wel het zelfde van arm gezin, kinderen naar het bos, steentjes voor de weg terug en het happy end. Maar deze versie is voor de jonge kinderen te begrijpen en de humor in deze voorstelling is zowel voor de kinderen, maar ook zeker voor de ouders.

Muziek en dans

De voorstelling zit vol met leuke muziek en de kinderen worden meerdere malen uitgenodigd om mee te doen. Deze dansjes zijn makkelijk om mee te doen, maar vooral de muziek nodigt uit tot mee doen. Na de voorstelling kwam de cast nog naar de foyer om met de kinderen op de foto te gaan en liedjes te zingen en dansen. De cast nam hier echt de tijd voor en zijn heel vriendelijk voor zowel de kinderen als de ouders. Al met al kan ik iedereen deze musical aanraden. Het is een hoogwaardig stukje entertainment voor zowel jong als oud. Een ideaal uitje dus voor het hele gezin.

De cast

Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids, en haar tegenspeler Stijn Mac Gillavry vullen elkaar naadloos aan in hun muzikaal toneelspel als broer en zus. Een sterk en geloofwaardig optreden van beide spelers. Naast Hans en Grietje is bovendien een grote rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen. Met hun hilarische, slapstickachtige scènes zorgen ze voor een zeer toegankelijke, vrolijke voorstelling voor jong én oud.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.