Skip to Content

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring

Zodra je uit de auto of tram stapt voel je de frisse zeewind in je gezicht en door je haren. Zodra je de boulevard oploopt ruik je de zilte zeelucht en vis en zie je de Pier opdoemen met het enorme reuzenrad en de uitkijktoren. De perfecte locatie voor een middagje complete ontspanning op uitnodiging van Health Lab de Pier. Dit welnesscentrum is sinds januari dit jaar geopend en biedt de ruimte voor floatsessies, privésauna en behandelingen.

Nu is het zo dat je als moeder en ondernemer al snel alleen maar doorgaat en jezelf er al snel bij inschiet, daarom was ik erg blij met deze afspraak wat aan de ene kant ‘werk’ is en aan de andere kant ook heerlijk even goed om mezelf op te laden. Voor de ultieme ontspanning mocht ik gebruik maken van alle drie de faciliteiten; te beginnen met een ontspanningsmassage, vervolgens een uur floaten en tot slot een bezoekje aan de privésauna. Wat natuurlijk een heerlijk vooruitzicht is!

Nu kwam ik er halverwege de Pier achter dat ik mijn telefoon in de auto had laten liggen waar ik even van baalde omdat ik dan geen foto’s kon maken maar wel weer fijn was omdat je dan echt kan genieten en niet ook met andere dingen bezig bent of afgeleid wordt.

Lees ook: Scheveningen bezienswaardigheden & activiteiten

Health Lab de Pier

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde

Zoals ik al schreef heb ik deze floatervaring gekregen bij het Health Lab de Pier in Scheveningen. Natuurlijk de ultieme locatie, daarom dat er niet alleen gasten komen uit Scheveningen en Den Haag maar ook verder weg uit het hele land. Nadat je bent geparkeerd (binnenkort opent er een nieuwe parkeergarage onder de boulevard) loop je zo naar de Pier die je helemaal uit moet lopen naar achteren. Vervolgens zie je bij het grote ronde gebouw al een bordje waar je moet zijn. Heel groot is het Health lab niet; er zijn drie individuele floatkamers, twee individuele sauna’s die samengetrokken kunnen worden en een duobehandelkamer. Het voordeel daarvan is dat je echt verzekerd bent van persoonlijke aandacht en je niet het gevoel hebt lopende bandwerk te zijn. Grote kans dat bij aankomst de eigenaar je verwelkomt en je jas aanneemt.

Wil je na het floaten nog even ontspannen, dan kan je er ook voor kiezen om een sessie te boeken in de privésauna, al dan niet samen met je partner / een vriendin. Of voor een ontspannende massage van 45 of 60 minuten te gaan. Er zijn hiervoor speciale combinatieaanbiedingen. In plaats van de complete totale ontspanningservaring, kan je er ook juist voor kiezen om het te combineren met een uurtje sporten onder begeleiding van een privé-instructeur voor een optimale work-out. Zij werken nauw samen met het Health Lab. Daarnaast is het mogelijk om dit te combineren met een overnachting in de Pier Suites en in de toekomst ook met bijvoorbeeld een high tea in het Restaurant op de Pier. Ideaal voor een gezellige vriendinnendag.

Meer informatie over het Health Lab vind je hier.

Myrèn de vrouw achter het Health Lab de Pier

Na het floaten heb ik even gezellig met Myrèn kunnen praten, zij is de manager van het Health Lab dat onderdeel is van De Pier. Het was heel mooi om te horen met hoeveel passie zij praat over wat ze het liefste doet; andere mensen helpen. Nu kan dat natuurlijk op verschillende manieren. Na haar studie media en entertainmentmanagement is ze binnen dat werkveld aan de slag gegaan, het jachtige leven werd haar echter al snel teveel en ze merkte dat ze richting een burn-out ging. Alleen al drie floatsessies hebben haar geholpen in deze periode dus is zij gemotiveerd om heel Nederland kennis te laten maken met het floaten. Waarbij persoonlijke aandacht en een plezierige ervaring centraal staat. En dat allemaal op een unieke locatie; namelijk op de Pier in Scheveningen met vanuit de lounge een prachtig uitzicht op de zee en het strand. Het is haar streven om echt de ultieme ontspanning te bieden waarbij kwaliteit bovenaan staat. Zo werkt ze met ervaren personeel dat ook echt graag dit werk doet.

Ontspanningsmassage

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde

De middag begon met een ontspannende massage in de behandelruimte. Nadat ik had plaats genomen in de lounge waar een aantal tijdschriften lagen en een jerry-can en glazen water, werd ik daar opgehaald door de masseuse. Zij begeleidde me naar de behandelkamer. De vorige keer dat ik gemasseerd werd was in een hotel in Portugal en werd ik achtergelaten met een papieren slipje en had ik even geen idee wat er verwacht werd. Dat was nu heel anders, waardoor je niet in een ongemakkelijke situatie terecht komt. Ze gaf ook aan dat het ging om de ultieme ontspanning en een momentje voor mij, wat ik heel fijn vind want ik vind het dan heerlijk om mijn ogen dicht te doen en gewoon te genieten zonder te praten ipv sociaal verplicht een gesprekje aan te gaan. Het was fijn dat overal rekening mee werd gehouden, zoals een mandje waarin je je kleding kan bewaren en makkelijk mee kan nemen naar de andere ruimtes, hangt er een badjas en staan er slippers klaar, tot warme handen en een hand op het lichaam te houden zodat je niet een nieuwe aanraking hebt. Al snel merkte ik dat ik echt kon ontspannen en bijvoorbeeld mijn armen heel zwaar aan begonnen te voelen.

Floaten

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde
Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde

Na de massage ging ik door voor het floaten. Als je gaat floaten krijg je de beschikking over je eigen floatkamer. Zo heb je alle privacy om te floaten, natuurlijk kan je badkleding aantrekken maar zonder badkleding ervaar je beter de totale ontspanning. Als het de eerste keer is krijg je een korte uitleg over het floaten en daarna kan de ervaring beginnen. Als je uitgekleed bent stap je als eerste onder de douche om ervoor te zorgen dat je schoon in de cabine stapt. Zeker na de massage is het fijn om dan eerst even de olie van je af te spoelen. Eventueel kan je wondjes insmeren met vaseline, je gezicht schoonmaken met reinigingsdoekjes en liggen er oordopjes klaar (vanwege de druk in het water zal je een soort bonkend geluid horen wat je eigen hartslag is). Daarna pak je het kleine handdoekje mee naar de cabine en stapt daar rustig in. Het water heeft een temperatuur van 35,5 graden en is dus heel aangenaam. De temperatuur in de floatroom is gelijk daaraan, zo voel je geen verschil tussen het water en de lucht. Naar mate je langer je de deur open laat, des te moeilijker de temperatuur te regelen is in de ruimte. Vandaar dat sommige mensen het soms koud krijgen in de ruimte.

In het begin is het advies om even te gaan zitten in het midden om te wennen aan het zoute water, zelf merkte ik dat al snel mijn benen naar boven wilden drijven en dus ook de rug en rest van het lichaam in een horizontale houding wilden vanwege de aanwezigheid van het zout. Heel even heb ik het nekkussentje onder mijn nek gehad, maar ik merkte dat daardoor mijn hoofd wat hoger kwam te liggen en er een lichte spanning op de nekspieren kwam te staan dus die heb ik snel weer laten drijven. In het begin liet ik de lichten aan, maar ik merkte toch dat ik het fijner vond in het donker omdat je ogen dan ook minder licht binnen krijgen. Bij de deur zie je nog wel een heel klein randje met licht binnenkomen wat fijn is voor je oriëntatievermogen, al merkte ik dat die wel even moeite had. Ik vond het opmerkelijk dat je ook echt blijft drijven in het midden zonder dat je iets hoeft te doen. Zodra ik al die gedachten los had gelaten en de muziek was gestopt merkte ik dat ik al snel in de ultieme ontspanningsfase terecht kwam. De zogenaamde thetafase. Na ongeveer drie kwartier werd ik met een schokje ‘wakker’ en moest ik weer even heroriënteren. Net toen ik weer was gaan liggen en begon te ontspannen begon heel zachtjes het muziekje die de laatste tien minuten aankondigt. Vandaar die tijdsindicatie van drie kwartier, want er hangt geen klok of iets dergelijks.

Als het uur er op zit stap je weer onder de douche om het zoutlaagje van je lichaam af te spoelen, de standaardverzorgingsmiddelen zoals douchegel, shampoo en conditioner zijn aanwezig. Zelf vind ik het fijn om ook mijn haren te wassen met een masker zodat er minder snel klitten ontstaan en had ik een body lotionspray meegenomen om die heerlijke zachte huid zo lang mogelijk te bewaren. Al heb ik dat wel bewaard tot na de sauna.

Finse privésauna

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet echt een groot fan ben van sauna’s, ze zijn me vaak te heet en ik voel me al snel ongemakkelijk. Toch had ik daar nu minder last van, de temperatuur lag rond de 80 graden. Eerst ging ik even zitten, maar daarna legde ik de handdoek over het bankje en pakte ik de hoofdsteun erbij zodat ik kon liggen. Doordat je horizontaal ligt kan het bloed wat beter stromen en doordat je hoofd wat lager zit voelt het iets minder warm aan doordat de warme lucht opstijgt. De zandloper deed er een kwartier over om leeg te lopen en dat vond ik precies goed. Juist omdat het ook een privésauna is voelde ik me minder opgelaten en was het dus een heel andere ervaring. Na het kwartier in de sauna (normaal staat er 75 minuten voor) vond ik het wel genoeg en ging ik douchen en aankleden. In de hal kon ik met de föhn mijn haren een beetje drogen en deed ik een dagcrème en foundation op om de ergste roodheid te verbloemen.

Health Lab de Pier Scheveningen; floaten & massage voor de ultieme welness ervaring - Reisliefde

Bijkomen in de lounge

Tot slot is het advies om na afloop tien, maar beter zelfs twintig minuten even tot rust te komen in de lounge, zeker voordat je je weer onderdompelt in alle prikkels van de Pier. Toen ik me ging aankleden merkte ik dat ik opeens heel erg de behoefte had aan wat zoets en bedacht ik me dat een stuk fruit erg fijn zou zijn. Toen ik weer terug in de lounge kwam zag ik dat ik die bij de ontvangst over het hoofd had gezien en ging ik voor een lekker mandarijntje. Ik kreeg ook nog een kopje thee en zo konden we nog even nakletsen. Pas toen ik bij de parkeerautomaat kwam om te betalen zag ik hoe laat het was, de middag / avond was voorbij gevlogen en het was later dan verwacht. Nadat ik was weggereden twijfelde ik even om thuisbezorgd te bestellen maar toen zag ik dat ze nu tegenover de tramhalte bij Scheveningen een vestiging hebben van mijn favoriete restaurant waar ik dus ook eten wilde bestellen namelijk Eazie. Daar hebben ze heerlijke healthy wokmaaltijden, poke bowls en gezonde smoothies. Perfect dus om zo’n fijn momentje van me-time af te sluiten.

Dag later

Toen ik echt wegreed merkte ik pas hoeveel energie ik weer had, ik was echt even weer helemaal opgeladen. Aan de ene kant wilde ik thuis naar bed, maar aan de andere kant was ik nog helemaal niet moe. De volgende ochtend merkte ik ook dat ik heel uitgeslapen wakker werd, terwijl ik er normaal altijd van baal als de wekker gaat en viel het me op dat de psoriasisuitslag op mijn ellebogen zowaar geen nieuwe schilfertjes hadden. Het floaten en het epsom zout heeft dus duidelijk effect gehad en ik was heel blij dat ik een pot epsom zout heb gekocht voor thuis. Al overweeg ik zeker om vaker gebruik te maken van het floaten.

Overnachting bij de Pier Suites

Na zo’n ervaring naar huis gaan kan wel even wennen zijn, omdat je dan weer alle prikkels om je heen krijgt. Natuurlijk kan je het rustig opbouwen door eerst een restaurant op te zoeken op de boulevard voor je met het openbaar vervoer of de auto naar huis gaat. Maar voor de optimale ervaring boek je vervolgens een nachtje in één van de suites (als je een nachtje de suite boekt krijg je tegen bijbetaling ook toegang tot de welnessruimte). De suites beschikken niet alleen over een heerlijk bed, maar een zonneterras met uitzicht op het water en een jaccuzzi, voor het ultieme “momentje weg”-gevoel.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.