Een dagje pretpark op dit moment; eerlijk gezegd vind ik dat toch wel spannend. In het begin las je dat er overal ruimte werd gehouden, maar later zag je toch ook wel andere beelden. En ja het is fijn dat er minder mensen worden toegelaten, maar met minder mensen in de attracties houd je toch rijen. Zelfs met testen voor toegang. Wordt het dan nog wel een leuk dagje uit in Overijssel? Daarom werden we door Hellendoorn uitgenodigd om dat zelf te komen ervaren en een kijkje te nemen in de nieuwe attractie.

Parkeren

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

Direct bij het aanrijden bij de parkeerplaats merk je al de eerste maatregelen, bij de ingang staan er medewerkers klaar die vragen of je een parkeerkaart hebt en het tijdslot van de tickets die je vooraf hebt moeten reserveren. Daarna wijzen ze de weg naar waar je kan parkeren, het park is op dat moment al een klein uurtje open, maar we kunnen vrijwel vooraan parkeren er staan maar een paar rijen met auto’s.

Op weg naar de kassa zien we overal strepen staan die de afstand markeren, ondertussen zijn we daarin ‘geoefend’ dus dat maakt het heel duidelijk. Bij de kassa worden de kaartjes gescand en we mogen door naar binnen waar een desinfectiepunt is. Ook verspreid over het park staan er overal mobiele punten met een wasbak en desinfectiemiddelen. Je kan dus regelmatig even je handen schoonmaken.

Looprichtingen

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

In het park staan er looprichtingen aangegeven, bij de ingang kun je kiezen; rechts of meteen naar links waar een stukje tweerichtingsverkeer is. In principe ontstaan er daardoor twee rondjes die je kan lopen voor de attracties. Wij besloten eerst het rechtse rondje te lopen en de attracties te doen die hieraan liggen. Ook voor de bezoekers die naar het toilet moeten, worden hierheen verwezen. Dit leverde wel even wat verwarring op bij gasten waarvan een deel ‘snel’ naar de wc ging en de rest nog bij de ingang stond en ze niet terug mochten lopen, door het personeel werd hier ook op gecontroleerd en op een vriendelijke manier verzocht de looprichtingen aan te houden. Op een aantal plekken stonden ook hekken die duidelijk aangaven wanneer dat pad eenrichtingsverkeer was en het dus niet de bedoeling was dat je daar vanaf die kant erin ging.

Aan het einde van de dag wilden de kinderen het laatste half uurtje voor sluitingstijd nog even klimmen in de speeltuin. We volgden daarom de bordjes en bleken dat eerste rondje helemaal nog een keer te moeten lopen voor we bij de ingang waren die ook de toegang vormt voor Dreumesland. De helft van de speeltijd die er nog was, was daardoor helaas al weer voorbij. Het verbaasde ons dus ook niet heel veel, dat we een aantal kinderen tussen de hekken door zagen glippen terwijl hun ouders op het terras zaten voor het restaurant of gezinnen tegen de richting inliepen op een eenrichtingspad.

Wachtrijen en attracties

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

En dan de wachtrijen; als eerste komen we bij de autootjes. Hier is helemaal geen wachtrij, ook bij de zweefmolen, de botsautootjes en de boot zijn die er niet of nauwelijks en ben je meteen aan de beurt. Pas als we bij de ‘boomstammetjes’ aankomen, zien we voor het eerst een wachtrij. Deze is echter dusdanig ingericht dat je 1,5 meter afstand kan houden, voor we het weten zijn we aan de beurt.

Zo snel is dat nog nooit gelukt. Met het gezin nemen we plaats en zelfs zoonlief durft mee. Natuurlijk krijgen we bij de tweede afdaling een flinke plens water over ons heen en zijn we kletsnat, gelukkig schijnt het zonnetje dus zijn we zo weer droog.

Iets verder komen we bij de achtbaan, compleet met schroef en looping. Of althans, halverwege het pad zien we een rij mensen wachten en merken we later dat dit voor de achtbaan is. In eerste instantie willen de kinderen doorlopen, ook al mogen ze er zowaar in. Achtbanen vinden ze erg leuk, maar op de kop… Dan bedenkt dochter zich en sluit met papa aan in de rij.

Ook hier staan wachtstrepen en is er een hek met zeil neergezet op locaties waar het niet mogelijk is om fysiek 1,5 meter uit elkaar te blijven. Ze moet een paar keer wachten aangezien er minder mensen in de achtbaan mogen, zodat ze ook in de karretjes 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar.

Ook het ‘dichtmaken’ duurt iets langer omdat iedereen dit zelf moet doen, aangezien het personeel niet dichtbij mag. Even vind ik dit toch wel spannend, dochter voor het eerst in zo’n achtbaan en dan niet door geoefend personeel kunnen checken of ze wel goed vast zit… Gelukkig zit papa er naast en zitten er ook allemaal controlelampjes en lichtjes die aangeven of iemand goed vast zit. En daar gaan ze, een heel trotse dochter stapt even later uit de achtbaan. Helemaal trots omdat ze niet 1x (de looping) maar zelfs 2x op haar kop is geweest, die tweede had ze namelijk nog niet gezien.

Ook verder in het park vallen de wachtrijen enorm mee en zijn we overal vrij snel aan de beurt. Op de populaire Kilimanjaro na. Van andere gasten horen we dat ze daar de vorige keer ruim een uur in de rij hebben gestaan. Op het moment dat we in de rij aansluiten kijk ik op de klok en na iets meer dan een half uur zijn we aan de beurt en mogen we instappen.

De rij lijkt langer vanwege de afstand tussen de wachtenden, maar schijn bedriegt. Wel is het zo dat normaal de bootjes vaak worden aangevuld zodat ze niet halfleeg vertrekken en nu beperkt worden tot 1 huishouden, dus zo kwam het dat we ook een keer een tiener alleen voorbij zagen komen.

Jungle Expedition & Kareltje & Jasmijn Show

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

Dit jaar is er ook een nieuwe attractie; of eigenlijk gaat het om een vernieuwde attractie namelijk de Jungle Expedition. Een echte familie-attractie waar je met het gezin plaatsneemt in een bootje en door de rivier op avontuur gaat. Onderweg hoor je het verhaal van Roger Hellendoorn en ga je op zoek naar de geelsnavel.

De scènes langs de waterkant nemen je mee in het avontuur; van het neerstorten van het vliegtuig tot het tentenkamp. Er zitten een aantal verrassende elementen in, zoals een krokodil die opeens uit het water tevoorschijn komt. Op een aantal punten zien we ook waterstralen, maar met behulp van sensoren stoppen die op tijd zodat je niet nat wordt. Het laatste stukje gaat ondergronds en zien we de schat.

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

Daarnaast is er deze zomer een nieuwe Kareltje & Jasmijnshow die twee keer per dag te zien is in het ronde theater. In het park staan de tijden hiervoor aangegeven. Helaas waren we net te laat voor de tweede show maar mochten we toch even aanschuiven. Het verhaal duurt een klein half uurtje en zit vol met vrolijke liedjes.

Het verhaal gaat over Kareltje die een vrolijke kok is en gek op slagroomtaarten. Samen met de stoere en sterke Jasmijn, eigenaresse van Hotel 999, beleeft hij komische avonturen. Dit seizoen gaan Kareltje & Jasmijn op vakantie! Hotel 999 wordt namelijk gerenoveerd. Vandaar dat ze samen op reis gaan, maar of dat goed gaat?

Slidepark

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde
Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

De dag dat wij in Hellendoorn waren was het prachtig weer, voor de zekerheid hadden we dus ook de zwempakken van de kinderen en twee handdoeken meegenomen. Doordat er nauwelijks rijen waren hebben we bijna alle attracties kunnen doen en bleef er nog tijd over om van de waterglijbanen te gaan!

Nadat de kinderen waren omgekleed stoven ze weg, eerst in het spraypark voor de jongere kinderen en van de lagere glijbanen waar je geen band voor nodig hebt. Niet veel later zagen we ze echter ook met zijn tweeën vanaf de hoogste en langste glijbaan gaan met een tweepersoonsband die ze samen naar boven hadden getild, en dat terwijl ze normaal altijd vragen of mama en papa dat willen doen 😉

Het was heerlijk om hier even af te koelen. Goed om te weten; de kleedhokjes zijn gesloten dus moet je buiten of vooraf in het toilet even omkleden. De toiletten in het slidepark zijn wel geopend en bij de entree kun je een drankje of zakje chips kopen. Verspreid over het terrein staan er ook een aantal ligstoelen en ligbedden, normaal moet je daarvoor betalen maar nu hoeft dat niet en mag je gaan zitten of liggen waar je wil.

Eten en drinken

Niet alle horecapunten zijn geopend; bij de ingang heb je een restaurant dat gesloten is. Wel kun je hier patatjes halen en buiten op het terras opeten. Achterin het park bij Bella is er een Mexicaans restaurant waar je terecht kan voor nacho’s en taco’s, hier hebben we geluncht en dat was echt zo lekker! Ook heel fijn iets anders dan ‘verplicht’ patatjes te eten in een pretpark. Na het eten konden de kinderen hier ook even spelen met de waterstralen. Ook hier staan in de rij wachtstrepen aangegeven en word je verzocht om met pin te betalen.

Naar het toilet

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

Normaal niet snel iets wat je tegenkomt in een review van een pretpark; maar voor de volledigheid vanwege de coronamaatregelen misschien handig om te weten. We zijn vier punten tegengekomen waar je naar het toilet kan (geen idee of dit er wel meer zijn). Namelijk bij de zweefmolen, om de hoek van het restaurant tegenover de ingang van de Kilimanjaro, bij de Rioolratachtbaan achterin het park en in het Slidepark.

Bij twee toiletten stonden medewerkers om regelmatig schoon te maken. Overal was er ook een wachtrij en mocht je met maximaal 2 of 3 volwassenen naar binnen, bij de deuropening was een sensor die dit bijhield en een stoplicht die aangaf of je moest wachten of door mag lopen. Kinderen die ook op sensorhoogte naar binnen gaan, worden ook gemeten en meegeteld. In het toilet kon je zelf kiezen welk hokje en was er niets afgesloten.

Eindoordeel

Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen? - Reisliefde

Oftewel; wij zijn heel blij dat we zijn gegaan. We hebben een geweldige dag gehad met mooi weer, hebben alle attracties die we wilden doen ook kunnen doen, met kortere wachtrijen dan normaal, zodat er zelfs tijd over bleef om rustig te zitten om te eten en te spelen in het Slidepark. De kinderen waren dan ook lekker moe na een dagje buiten en vielen op de terugweg in de auto in slaap. De maatregelen die zijn genomen zijn duidelijk maar absoluut geen hinder in het plezier dat je aan deze dag beleeft. Het is dat Hellendoorn niet naast de deur ligt, anders zouden we zeker in de zomervakantie terug willen gaan!

Meer informatie vind je hier.

1 thought on “Hellendoorn; genieten van een dagje uit met Corona maatregelen?

  1. Oh Hellendoorn, dat is lang geleden dat ik daar geweest ben! Veel herkenbare foto’s, maar ik zie ook een paar nieuwe dingen. Fijn dat het zo goed liep allemaal, ik heb ook hele andere verhalen gehoord en beelden gezien over bijvoorbeeld de Efteling.
    Toevallig vorige week zelf naar Phantasialand geweest, in Duitsland is het net wat anders geregeld dan in Nederland, maar ook dat was een topdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.