Skip to Content

Herfstvakantie bestemmingen in de Benelux

Herfstvakantie bestemmingen in de Benelux

De herfst is een prachtige tijd om te reizen. De dagen zijn nog warm genoeg om lekker buiten te zijn, maar ’s avonds en ’s nachts koelt het aangenaam af en de natuur neemt prachtige kleuren aan. Er zijn vele bestemmingen die perfect zijn voor een herfstvakantie in de Benelux, niet te ver van huis.

Wat dacht je van een bezoek aan de wijngaarden in Zuid-Limburg? Of een mooie wandeling door het bos in het Ardennengebied? Hieronder volgt een top 10 van de mooiste herfstbestemmingen in de Benelux!

Herfstvakantie bestemmingen Benelux

Wijngaarden in Zuid-Limburg

De herfst is een prachtige tijd om door het Zuid-Limburgse landschap te wandelen en te genieten van de rust en de mooie kleuren. Neem daarbij een bezoek aan een wijngaard mee en je hebt een perfecte herfstvakantie.

Lees ook: Limburg

Ardennen

De herfst is een prachtige tijd om de Ardennen te bezoeken, want dan kleuren de bossen in prachtige tinten oranje, rood en geel. Het is de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie in de natuur. In de Ardennen is er ook in de herfst genoeg te doen om een leuke en onvergetelijke vakantie te beleven.

Luxemburg

Luxemburg is een klein, maar uniek land in het hart van Europa. Het is een land dat rijk is aan cultuur en natuur en biedt een aantal van de meest prachtige herfstkleuren ter wereld. Luxemburg is ook een land met een rijke historie en er is genoeg te zien en te doen voor elk type vakantieganger.

Lees ook: Campings en vakantieparken Luxemburg

Rotterdam

Herfst in Rotterdam is een unieke gelegenheid om de stad te verkennen en te genieten van alles wat ze te bieden heeft. Rotterdam is een moderne stad met een rijke cultuur en historie, en er is altijd wat te doen. Of je nu houdt van winkelen, kunst bekijken, of gewoon lekker eten en drinken, Rotterdam is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke herfstvakantie.

Lees ook: Stedentrip Rotterdam; bezienswaardigheden & activiteiten

Antwerpen

Antwerpen biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en onvergetelijke vakantie. Of je nu houdt van winkelen, cultuur of gewoon lekker eten en drinken, in Antwerpen is het allemaal mogelijk. Natuurlijk hoort een bezoekje aan de dierentuin er ook bij of kun je varen over de Schelde.

Lees ook: Stedentrip Antwerpen; bezienswaardigheden & activiteiten

Zeeland

Herfst in Zeeland: de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie! Er is niets fijners dan de herfst in Zeeland te mogen doorbrengen. De natuur is dan prachtig gekleurd en de lucht is zo fris en helder. De herfst is een heerlijke tijd om te wandelen en te fietsen en om heerlijk te genieten van de rust en ruimte die Zeeland te bieden heeft.

Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen in Zeeland tijdens de herfstvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een van de vele musea of een dagje uit naar een van de leuke steden in Zeeland? Of ga lekker shoppen in Middelburg of Vlissingen en maak daarna een heerlijke herfstwandeling.

Lees ook: Zeeland; bezienswaardigheden & activiteiten

Drenthe

Drenthe is een unieke provincie in Nederland. Het wordt ook wel de oer-provincie genoemd en er is van alles te zien en doen. Drenthe is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Er zijn prachtige natuurgebieden, gezellige steden en dorpen en er is altijd wel wat te doen. In de herfst is een bezoek aan het boomkroonpad ook echt een aanrader waarbij je uitkijkt over de gekleurde bossen.

Lees ook: Drenthe; bezienswaardigheden & activiteiten

Veluwe

Als je aan de Veluwe denkt, denk je misschien aan een rustige vakantie in een natuurhuisje met uitzicht op een bos. Dit is zeker een aanrader, maar de Veluwe heeft nog zoveel meer te bieden! Sterker nog, de Veluwe is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke herfstvakantie!

Lees ook: Veluwe; bezienswaardigheden & activiteiten

Brugge

Brugge is een schitterende stad in het westen van België en is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke herfstvakantie. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Reie en is omgeven door prachtige groene weiden en bossen.

In de stad vind je een aantal prachtige historische bezienswaardigheden, waaronder het Belfort en het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof, en biedt ook een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor gezinnen. Er zijn verschillende wandelingen die je kunt maken om de stad te verkennen, en de herfstkleuren zijn prachtig in Brugge.

Lees ook: Stedentrip Brugge; bezienswaardigheden & activiteiten

Texel

Texel is een prachtige bestemming voor een onvergetelijke herfstvakantie! De eiland biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en leuke vakantie. Er zijn prachtige stranden, mooie natuur om te wandelen en te genieten van de herfstkleuren en er is ook genoeg te doen voor de kids.

Lees ook: Texel; bezienswaardigheden & activiteiten

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.