Skip to Content

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant

Het voordeel van een nieuwe locatie is dat je je dan iedere keer weer kan laten verrassen, want je weet nooit wat je vooraf kan verwachten. En mocht het onverhoopt toch een keer tegenvallen dan ben je blij dat je niet de volle prijs hebt betaald. Want tja, je bent toch een Hollander 😉 Dit keer waren we gevraagd om ons te laten verrassen bij Het Kabinet in Den Haag. Voor ons een half uur rijden met de tram.

Vroeger toen we gingen uit eten kwamen we al snel uit bij hetzelfde, de laatste tijd proberen we iedere keer weer iets nieuws. En dat is voor een deel te danken aan de app Social Deal. Iedere keer zijn er weer nieuwe aanbiedingen en ontdekken we nieuwe plekken. Eigenlijk net zoals op vakantie gaan; iedere keer iets anders proberen want er is zoveel te ontdekken. Zo hadden we twee weken geleden afgesproken om te gaan uit eten vanwege een verjaardag en dit keer om gewoon even bij te kletsen.

De locatie

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Het Kabinet vind je in het centrum van Den Haag, vlakbij het Binnenhof waar de Tweede Kamer zetelt. Waar anders gezien de naam 😉 Met de tram kom je heel makkelijk het centrum in, en anders kan je met de auto parkeren onder het Plein. Je loopt over het gezellige plein voor de ingang van de Tweede Kamer naar de zijstraat waar je in een iets rustiger omgeving het Kabinet vindt. Buiten is er een terras met wat terrasverwarmers zodat je het hele jaar door lekker buiten kan zitten.

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Binnen is er een langwerpig restaurant dat aardig ver doorloopt naar achteren met daar de keuken. Vooraan heb je een aantal kleinere tafels voor twee en vier personen, zowel laag als een paar hoge tafels. En achteraan ook een aantal grotere tafels die ook geschikt zijn voor groepen. Met gordijnen is het verdeeld zodat het niet enorm groot was. Er is veel houten meubilair en er hangen wat schilderijen van kabinetten, waaronder het eerste kabinet na de Tweede Wereldoorlog om in thema te blijven 😉

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Bij binnenkomst kwam er meteen een medewerker op ons af en liet ons een tafeltje kiezen. Het was niet erg druk op deze zondagavond en de bediening was over het algemeen vrij vlot. We hebben niet echt hoeven te wachten.

Het eten

Vooraf hadden we al even online gespiekt voor de kaart, even nieuwsgierig kijken naar wat het aanbod is. Met de socialdeal-aanbieding kan je namelijk een driegangendiner kiezen van de kaart, waarvan sommige gerechten met een kleine meerprijs. Er stond een variatie op van vlees- en visgerechten, met pasta, rijst of patat. Toen we in het restaurant op de kaart waren, bleek de kaart iets anders te zijn dan online. Zo stond er bijvoorbeeld een stamppot van de dag op en een kaasfondue.

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Toen we gingen zitten kregen we drinken aangeboden en een broodplankje met olijven, kruidenboter en heerlijke pittiggekruide Spaanse tapanade. Die gaat echter wel buiten de deal om.

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Laten we echter beginnen met het voorafje. We gingen voor de gevulde ravioli met bospaddestoelen en truffels en de carpaccio. Ravioli vind ik altijd enorm lekker, maar eten we niet zo heel veel. Deze ravioli was huisgemaakt, lekker groot en gevuld met truffels en bospaddestoelen. Een heerlijke combinatie, zeker met de romige saus die erbij geserveerd werd. Die maakte het helemaal af. Ik ben geen groot fan van de smaak van champignons, maar met deze bereiding was het echt goed. De carpaccio zag er ook echt goed uit. Een enorm bord met veel carpaccio, truffelmayonaise, rucola en parmezaanse kaas. Waarbij er niet bepaald zuinig aan was gedaan.

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Voor het hoofdgerecht was het wel even twijfelen. Zo zag ik de spareribs voorbij komen naar een andere tafel en dat zagen er wel enorm lekker uit. Ook de ‘Are you tokkie to me’ klonk en zag er goed uit. We gingen echter allebei voor de kaasfondue. Dat staat tenslotte niet overal op de kaart, zeker als eenpersoonsgerecht, vaak moet je het toch minimaal voor twee personen of meer bestellen. En het is toch ook wel gezellig, een beetje in de kaas dippen. De kaasfondue werd gepresenteerd op een plank met diverse soorten groenten en twee stukjes brood. Het pannetje werd verwarmd door een waxinelichtje, dat echter wel vrij makkelijk uitging, waardoor de kaas ging stollen. Een gelbrander werkt dan toch vaak beter, en verwarmd ook beter. Ook was het fijn geweest om een fonduevorkje te krijgen, in plaats van met de ‘gewone’ vork. De kaasfondue was erg lekker, het was echt een goede combinatie van soorten kaas. De groenten erbij waren ook lekker fris, al vond ik het wel opmerkelijk dat de paprika zacht was en nog met een beetje vloeistof gevuld was met zaadjes. Naast de kaasfondue kregen we ook een plankje met patatjes, mayonaise en een tomatensalsa. De patatjes waren echt goed warm, dat is toch wel een stuk lekkerder. De zoute smaak van de patat en de frisse tomaatjes waren ook een goede match met de kaasfondue, al had ik het niet gemist als die er niet bij geleverd zou worden.

Het Kabinet Den Haag; Kaasfondue restaurant - Reisliefde

Het dessert kiezen was nog wel het moeilijkste; het klonk allemaal zo lekker. Niet de standaard dame blanche of een sorbet. Maar een milkshake van Baileys en Oreo, een bounty dessert, crème brûlée en wittechocolade-champagnemousse. Daarom dat we even hebben gewacht tot de tafel van de buren de desserts kregen geleverd. Konden we zien hoe het er uitzag 😉 Uiteindelijk besloten we voor het bounty dessert en de wittechocolade-champagnemousse te gaan. Beiden zagen er heerlijk uit en ook op een originele manier gepresenteerd. In een Licor 43-glas en een Moët champagneglas. Het bounty dessert was een chocolademousse met kokosijs en de chocolademousse werd gepresenteerd met minimarsmallows en schuimpjes.

Na afloop bleven we nog even gezellig zitten voor een kop thee en een cappuccino.

Niet alleen lekker eten

Natuurlijk kan je ook even lekker gaan zitten om alleen wat te drinken, maar je kan hier ook blijven voor een overnachting. Er zijn een tweetal kamers: Kamer100 en 2e Kamer met jaccuzi. Mocht het dus té gezellig worden, is er een mogelijkheid om te blijven slapen indien het niet volgeboekt is 😉

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. MamaPlaneet schreef:

    Note to myself: socialdeal app downloaden ? Of dit wat voor ons kou zijn, 4 lastige eters, maar je hebt wij geïnspireerd dus ik ga kijken wat er bij ons in de buurt te vinden is via de app.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.