Skip to Content

Hotel Victoria Canterbury review

Hotel Victoria Canterbury review

De keuze voor een hotel in Engeland was al snel gemaakt. Een huisje was duurder en een jeugdherberg was me iets te veel van het goede. We zijn 8 dagen in hotel Victoria geweest, maaltijden niet inbegrepen. Sommige dingen waren een uitkomst, andere dingen zou ik de volgende keer anders doen. In deze blog lees je een review en tips en tricks!

Hotel Victoria Engeland

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde
Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Hotel Victoria ligt aan de rand van Canterbury. Dat vonden wij erg fijn want daardoor zit je niet in de drukte van de stad. Canterbury is niet erg groot, maar het centrum is wel elke dag erg druk met schoolgroepen en toeristen. We kwamen om de stad te zien, maar ook om tot rust te komen.

Het hotel ligt aan een drukke rotonde, dat vond ik wel even spannend, zeker toen onze kamer ook uitkeek op die rotonde. Ik was bang dat we er wakker van zouden liggen, maar dat was gelukkig niet het geval.

Je kunt achter het hotel parkeren op de parkeerplaats van het hotel zelf. Het hotel ziet er dan ook het mooist uit. Een lange tuin voor de ingang, met een pad met daarnaast karakteristieke lantaarnpalen en bloemen. Erg fotogeniek!

In de tuin staan picknickbankjes en prullenbakken, en de tuin is omheind met een hek. Erg handig met loslopende peuters.

Kamer of huisje

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Bij het Victoria Hotel kun je een kamer boeken of een soort huisje. De huisjes zitten aan de zijkant van het hotel, je hebt dan meer ruimte en wat meer privacy. Op de boekingssite waar wij geboekt hebben was dit niet zichtbaar omdat de huisjes al vol zaten, maar dat leek me fijner dan een kamer vanwege de ruimte. Als je het huisje boekt, kun je uiteraard wel gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel.

Qua kamer kun je diverse soorten boeken: 1-persoons, 2-persoons, met bad, met douche en dergelijke. Wij hadden een 2-persoonskamer geboekt en bij de opmerkingen vermeld dat we onze dochter van 1 zouden meenemen en een campingbedje. Tot onze verrassing kregen we een kamer met bad voor ‘de baby’ terwijl we dat niet hadden geboekt, superaardig!

Bij een volgende vakantie zou ik zeker een en-suitekamer boeken of zo’n soort huisje. Het ging wel, maar 8 dagen met z’n drieën in één kamer vond ik soms best lastig.

Liftcheck

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Bij een hotel met meerdere verdiepingen was ik er eigenlijk automatisch vanuit gegaan dat er een lift zou zijn. Dat was niet het geval. Omdat wij de kinderwagen ook als kinderstoel kunnen ombouwen (iCandy Peach) wilden we hem wel echt boven hebben. Gelukkig was de trap erg breed en konden we hem makkelijk naar boven tillen. Maar wel het vermelden waard dat er geen lift is, mocht dat een probleem voor je zijn.

De keuken van Hotel Victoria

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde
Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Wij hadden onze vakantie geboekt exclusief de maaltijden, maar we hebben drie keer in het hotel gedineerd. Dat is ons erg goed bevallen. Het eten was goed, je kreeg genoeg op je bord en de prijs viel mee. Per persoon waren we ongeveer 25 euro kwijt inclusief wat drinken. Er stonden verschillende hamburgers op het menu, met friet en salade, een lasagne, een vegetarische lasagne, lamsvlees… Er waren ongeveer 8 gerechten. Met de verschillende hamburgers en de 2 soorten lasagne is het wat beperkt als je er een hele week wilt avondeten.

De eetruimte van het hotel was echt heel erg mooi! Een plafond met houten balken, sfeervol licht en overal nisjes, maakten het tot een mooi en gezellig geheel. Door de verschillende hoekjes en af en toe een houten schot had je ook genoeg privacy van de andere gasten, en was het ook niet erg rumoerig. Het was een fijne plek in het hotel!

Daarnaast kun je ook snacks bestellen zoals een portie friet, friet met kaas (delicatesse en hij viel ons in de smaak), inktvisringen en diverse ijsjes. Ik stond op het punt om mijn Malteserijs te bestellen om de laatste avond te vieren toen onze dochter wakker werd. Die houd ik dus nog ergens ooit te goed…

Personeel Hotel Victoria

Het personeel was erg aardig. We mochten onze kinderwagen beneden in de gang stallen als we wilden, ze gaven tips over de omgeving en maakten soms even een praatje. Eén keer was ik mijn telefoon kwijt (lag natuurlijk gewoon nog in de auto) en ze zagen me zoeken. Later kwamen ze nog vragen of ik mijn telefoon al gevonden had. Het personeel was erg attent.

Schoonmaak van de kamers

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Elke kamer had een deurhanger die je kon ophangen als je niet gestoord wilde worden of als de kamer schoongemaakt moest worden. Je kreeg dan nieuwe handdoeken, de badkamer was schoongemaakt en het bed weer opgemaakt. Zelfs onze pyjama’s lagen weer netjes opgevouwen. Wij verbleven er 8 dagen en halverwege hadden we zelfs weer schoon beddengoed, superfijn!

Afstand hotel en centrum

Hotel Victoria Canterbury review - Reisliefde

Het was ongeveer 10 minuten lopen van het hotel naar het centrum. Na 5 minuten lopen, kom je aan bij Westgate Park. Dat is een schitterend park waar we elke dag wel even geweest zijn. We hebben er gepicknickt, foto’s gemaakt, lekker uitgerust, mensen gekeken en een boekje gelezen. Doordat een deel van de wandeling naar het centrum door dat park gaat, was het niet zo erg om dat stuk steeds te lopen.

Conclusie Hotel Victoria

We hebben een fijne tijd gehad in dit hotel, mede door het vriendelijke personeel. Als ik nog een keer naar Canterbury zou gaan, zou ik gerust dit hotel weer boeken. Alleen zou ik dan een huisje of en-suitekamer willen proberen.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.