Skip to Content

Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente

Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente

Het Hulsbeek is een recreatiegebied in de gemeente Oldenzaal in Twente. Het gebied heeft een oppervlakte van zo’n 230 hectare en biedt een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, bezienswaardigheden en activiteiten van het Hulsbeek.

Geschiedenis van het Hulsbeek

Het Hulsbeek was oorspronkelijk een landgoed dat in het bezit was van verschillende adellijke families. In de 19e eeuw werd het gebied omgevormd tot een steenbakkerij en later, in de 20e eeuw, werd het gebruikt als opslagplaats voor munitie van defensie.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd het gebied aangekocht door de gemeente Oldenzaal en omgevormd tot een recreatiegebied. Het Hulsbeek werd al snel een populaire plek voor dagjesmensen en recreanten uit de regio.

Bezienswaardigheden in het Hulsbeek

Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente - Reis-liefde.nl

Het Hulsbeek heeft verschillende bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Zo is er het mooie Hulsbeekmeer, een grote plas waarin je kunt zwemmen en zonnen op het strand. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietspaden, een klimbos, een avonturenpark en een golfbaan.

Voor de kinderen is er een grote speeltuin met diverse speeltoestellen en een kinderboerderij. Ook kun je een bezoek brengen aan de historische steenfabriek, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het gebied en hoe stenen werden gemaakt.

Activiteiten in het Hulsbeek

Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente - Reis-liefde.nl
Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente - Reis-liefde.nl
Het Hulsbeek: een prachtig recreatiegebied in Twente - Reis-liefde.nl

Het Hulsbeek biedt een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. Zo kun je er bijvoorbeeld heerlijk zwemmen, zonnen en relaxen op het strand bij het Hulsbeekmeer. Voor de sportievelingen zijn er diverse sportvelden, zoals een voetbalveld, beachvolleybalveld en tennisbanen.

Ook kun je er lekker wandelen en fietsen over de diverse routes die het gebied rijk is. Er zijn verschillende mountainbike- en wielrenroutes, maar ook de recreatieve fietser kan hier terecht voor een mooie tocht door de natuur.

Voor de kinderen is er naast de grote speeltuin ook een waterspeeltuin en een uitdagend klimbos. Het avonturenpark biedt verschillende activiteiten zoals boogschieten, kanovaren en een klimwand.

Eten en drinken in het Hulsbeek

Pannenkoekenrestaurant Klein Afrika met Dierenpark Hulsbeek met vleugje Afrika - Reis-liefde.nl

Het Hulsbeek beschikt over diverse horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zo is er het gezellige Paviljoen Het Hulsbeek, waar je op het terras kunt genieten van het mooie uitzicht over het Hulsbeekmeer. Ook zijn er diverse snackbars en ijskiosken waar je terecht kunt voor een verfrissende versnapering.

Vlakbij vind je ook Klein Afrika; een pannenkoekenrestaurant met klein dierenpark waar je heerlijk kan eten en spelen!

Het Hulsbeek is een prachtig recreatiegebied in Twente met een rijke geschiedenis. Ooit was het gebied een landgoed en later een steenbakkerij en opslagplaats voor defensie. Maar in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd het omgevormd tot een recreatiegebied dat nu jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Het Hulsbeek biedt een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. Zo kun je er zwemmen, zonnen, wandelen, fietsen en verschillende sporten beoefenen. Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen en attracties, zoals een kinderboerderij, waterspeeltuin en klimbos.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.