Skip to Content

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten

Eén van de bekendste bestemmingen voor een vakantie in Egypte is Hurghada; één van de grotere en modernere badsteden in het Afrikaanse gedeelte van dit Islamitische land. Aan de kust vind je vele hotels en resorts en ook ten noorden en zuiden vind je de grotere parken compleet met aquaparken of zelfs met minipretparken!

Naast de ligging aan de Rode Zee met aan de ene kant de prachtige koraalriffen en de andere kant de woestijn is het grote voordeel de afstand naar Luxor met de Vallei van de Doden en Gizeh & Caïro vanwege de piramiden. Hurghada is één van de weinige plaatsen in Egypte die als uitvalsbasis kan dienen voor beide uitstappen. Echter gaat het nog steeds om een flinke tocht van 5 tot 7 uur.

Vliegen naar Hurghada

De vlucht van Schiphol naar Hurghada duurt net iets meer dan 5 uur, op de terugweg is dat ongeveer 6 uur. Je komt aan op het internationale vliegveld van Hurghada dat erg ruim en groot is opgezet zodat daar in de toekomst nog veel groei mogelijk is. In de aankomsthal kun je een visum kopen waarmee je door de eerste controle heen kan. Dit kan wel wat langer duren, toen wij er doorheen waren stonden de koffers al op ons te wachten.

Houdt er wel rekening mee als je hier naar het toilet wil gaan. Vooraf hadden we al een transfer geregeld zodat we niet op zoek hoefden te gaan naar een taxi. In de aankomsthal staan de eerste mensen al te wachten, de rest staat buiten bij de ingang. Ik was vooraf bang dat we hier misschien ‘lastig gevallen’ zouden worden, we moesten even wachten maar we werden zelfs niet aangesproken.

Overnachten in Hurghada

De hotels direct aan de kustlijn hebben vaak ook een privéstrand. De resorts zijn voorzien van alle gemakken en heel fijn te boeken met een all-inclusive formule. Het exacte programma verschilt per hotel maar vaak zijn ontbijt, lunch, diner, drankjes en snacks inbegrepen. Veel hotels hebben ook een animatieteam. In de stad Hurghada is het ook mogelijk om een appartement te boeken of bed en breakfest en kan je zelf boodschappen doen of uit eten.

Hawaii Ceasar Palace Resort & Aqua Park

Zelf hadden we gereserveerd in het Hawaii Ceasar Palace Resort & Aqua Park. Iets ten noorden van de stad vind je een wijk met diverse hotels en resorts onder de naam Hawaii. Deze keten heeft diverse hotels opgekocht maar ieder met een eigen sfeer en park.

Het Ceasar Palace Resort en Hotel liggen naast elkaar en bieden allebei toegang tot hetzelfde Aqua Park. Het hotel is een stuk groter en massaler, daarom zaten we daarnaast in het resort. Een stuk kleinschaliger, maar toch met all-inclusive verzorging, animatieteam en een stuk betaalbaarder zodat er ook geld overbleef voor uitjes 😉

Meer informatie vind je hier, daar vonden we ook de goedkoopste prijs.

Wat te doen in Egypte?

De populairste bestemmingen in Egypte zijn de badplaatsen, waar het natuurlijk heerlijk genieten is van de zon op een ligbedje of aan het zwembad. Daarnaast zijn er ook een aantal uitjes die je kan maken, afhankelijk natuurlijk van waar je je bevindt.

Zwemmen

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

De meeste hotels hebben minimaal een zwembad en liggen aan het strand. Ideaal voor een relaxte strandvakantie. Er zijn ook genoeg hotels die een compleet aquapark hebben met diverse zwembaden, een lazy river, verschillende lagunes en diverse glijbanen. Zeker met kinderen is dit toch wel een aanrader!

Rode Zee

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Snorkelen of duiken

In de Rode Zee vind je diverse koraalriffen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kan op een grote boot meevaren of een privéspeedboot huren. Met het gezin hebben wij voor het laatste gekozen; we wisten vooraf niet goed hoe leuk ze het snorkelen zouden vinden en je bent dan toch een stuk flexibeler.

Voor de kinderen hadden we zelf een Easybreath snorkel gekocht en voor ons hadden ze een snorkeluitrusting en flippers mee. Ook waren er veiligheidsvesten die ze ook aanhielden in het water om te dobberen en je zelf dus ook een stuk relaxter kan snorkelen. Zelfs met zwemdiploma blijft dit open water.

Dolfijnen spotten & Zwemmen

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

In de Rode Zee zwemmen ook dolfijnen, als je geluk hebt kun je deze spotten of er zijn speciale tours waarbij je naar Dolphin House vaart, een plek waar ze regelmatig gespot worden en anders op zoek gaat naar deze beesten in de open zee en met een beetje geluk zelfs met ze kan zwemmen! Wij vertrokken heel erg vroeg zodat er nog geen andere boten op het water waren.

Helaas zagen we geen dolfijnen bij het Dolphin House maar kwamen ze wel een stukje verder tegen vlakbij de kust van het Hilton Hotel. Op dat moment was daar ook nog niemand en konden we het water in springen. Zoonlief vond het toch wat spannend en bleef ‘veilig’ op de boot; dochter is wel even het water in geweest maar toen ze de dolfijnen onder haar voeten zag maakte dat enorm veel indruk. Weer terug op school is dat echter het verhaal wat ze aan iedereen vertelt 😉

Duikboot / boottocht

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Zijn de kinderen te jong dan kun je ook een vaartocht maken met een soort duikboot. Je vaart dan naar een speciale ‘boot’ toe waar je met een trap onder water komt en dus kan rondkijken. Een duiker geeft de visjes eten zodat je kan zien wie en wat er allemaal onder water leeft.

Wij hebben deze excursies geboekt via Getyourguide; een betrouwbare internationale aanbieder van excursies en ook één van de goedkopere. Er zijn diverse excursies mogelijk; zo hebben we een dag een combinatie gedaan van dolfijnen zoeken & snorkelen en de tweede dag een privéboottocht. Er zijn ook nog goedkopere dagtochten mogelijk inclusief maaltijd; je bent dan echter wel altijd in een groep zodat je tegelijk in het water duikt en deze duren 6 tot 8 uur. Mocht je kind het dus niets vinden of er klaar mee zijn, zit je nog wel vast aan de groep.

Quad rijden & Sahara Dessert Park

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

In een land met zoveel woestijn is het natuurlijk ook bijzonder om hier een bezoekje te brengen. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen aan het einde van de dag een stuk lager liggen en een trui of shawl geen overbodige luxe is. Vanaf Hurghada vind je heel veel quadtochten die je naar een showbedoeïenendorpje brengen waar je kennis maakt met diverse aspecten van de lokale cultuur, brood kan proeven, de dieren die in de woestijn leven kan vinden, maar ook een tochtje met een spider car en een ritje op een kameel.

Met na zonsondergang een bbq en een optreden met diverse culturele dansen en vuurwerkshow. Natuurlijk kun je vanaf hier ook heel goed sterren spotten! Als je niet al te hoge verwachtingen hebt, (het is geen Broadwayshow dat hier wordt opgevoerd) en het ritje op een kameel is meer voor het idee en foto, is het zeker een aanrader.

Ook deze excursie hebben we geboekt via Getyourguide.

Piramides van Gizeh & Sphinx

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Misschien toch wel de meest bekende bezienswaardigheid in Egypte, en één van de zeven wereldwonderen, zijn de piramides in Gizeh. Deze excursie wordt vaak ook gecombineerd met andere bezienswaardigheden en is zowel te boeken als dagtocht met bus of per vliegtuig. Populaire bezienswaardigheden zijn een bezoek aan de Grote Piramiden; Cheops, Chefren en Mykerinos. Het hoogtepunt is echter toch wel de Sfinx: de legendarische beschermer van de piramiden met het lichaam van een leeuw en het hoofd van koning Chefren.

Saqqara vind je op 27 km van Caïro. Dit is een grafveld behorend bij de voormalige (hoofd)stad Memphis. Hier vind je de eerste piramide in de geschiedenis, de trappiramide van Djoser, die werd gebouwd in de 3e dynastie voor koning Djoser, en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel in het proces van de evolutie van piramiden.

Ook de fascinerende Rode Piramide en Bent Piramide bij Dahshur, de vermaarde necropolis van de farao’s van Egypte, waar vele beroemde piramides van farao Sneferu staan, zijn een aanrader. Sommige tours brengen ook een bezoek aan het Egyptisch museum in Caïro waar je meer te weten komt over de oude Egyptenaren.

Ook deze excursie is te boeken via Getyourguide.

Vallei der Koningen in Luxor

Hurghada bezienswaardigheden & activiteiten - Reisliefde

Wil je ook een beetje cultuur dan is een excursie naar de Vallei der Koningen een optie. Dit is de plek waar de zon ‘onder’ ging en dus de grens vormde met het Dodenrijk volgens de oude Egyptenaren. Op de Westelijke Jordaanoever vind je hier de tempels, één van de belangrijkste monumenten ter wereld.

Je vindt hier de tempels en begraafplaatsen van de farao’s uit het Nieuwe Rijk. Waarvan het graf van Toetanchamon, de beroemdste farao ooit, toch wel één van de meest bekende is. Zijn graf werd in 1922 blootgelegd, ook al zijn veel schatten verhuisd naar een museum, vind je in de grafkamer nog de originele sacrofaag. Je vindt hier ook de Temple of Hatshepsut, opgedragen aan een enige vrouwelijke farao die 20 jaar lang Egypte regeerde met rijkdom en vrede. Ook de dodentempel van Amenhotep III bij de Colossi van Memnon zijn een aanrader.

Daarna kun je de oversteek maken met een traditionele Dahabiyaboot naar de oostelijke oever van de Nijl. Hier vind je onder andere de tempel van Karnak, dat misschien wel de grootste tempel ter wereld is en de prachtige Luxortempel.

Je kan hier trouwens ook een ballontocht maken of wat dacht je van een meerdaagse Nijlcruise van Aswan naar Luxor?

Ook deze excursies kan je boeken via Getyourguide.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.