Skip to Content

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden

De meeste mensen zien Ibiza als een feesteiland, maar je kunt er ook zeker goed vertoeven met je kinderen. Ook vergeten veel mensen dat Ibiza als onderdeel van de Balearen waar ook Mallora en Menora onder vallen ook een rustige kant heeft, waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen. De lokale overheid is het zat dat veel mensen Ibiza zien als een eiland waar alleen feestgangers naar toe gaan. Dit omdat er ook genoeg te bieden is voor gezinnen.

Op vakantie naar Ibiza

Het prachtige eiland in de Balearen, stond altijd bekend als hippie- of partyeiland. Mensen begrepen nooit waarom mijn ouders daar altijd met ons naar toe gingen. Maar Ibiza was en is heel geschikt voor kinderen. Het is een prachtig eiland met eigenlijk het hele jaar door mooi weer. Nu in oktober zitten mensen nog rustig op het strand, het is dan ook rond de 25C!

Juist in oktober is het lekker rustig, de feestbeesten zijn weg, en je ziet meer gezinnen. De stranden zijn weer schoner, en de straten weer leeg. Voor een feestje moet je dan wel echt weten waarnaartoe te gaan. Want ook als ouders heb je soms nog zin in een feestje.

Welke plaats het beste is? Dat is afhankelijk van het reisgezelschap; als koppel is dichtbij het strand of het uitgaansgebied wellicht ideaal of lekker in de stad, terwijl als je met de hele familie op pad gaat een wat rustiger uitvalsbasis wel zo fijn is. Hier vind je handige tips over fijne locaties om te verblijven op Ibiza.

Kinderen willen natuurlijk lekker spelen, en gelukkig kun je daar je hart ophalen. Er zijn in elke stad veel speeltuinen, van klein tot groot. Uiteraard kom je met een emmertje en schepje op het strand ook al heel ver. Je kunt bijvoorbeeld ook de bossen in, en eikels zoeken samen. Om daarna op 1 van de bergtoppen van het uitzicht te genieten. Er is nog steeds een zaterdagmarkt waar je heen kunt, en ook daar is altijd genoeg te doen voor de kinderen, zo vervelen ze zich niet als jij lekker gaat shoppen.

Bezoek Dalt Vila in Ibiza Stad

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Het historische gedeelte van Ibiza Stad heet Dalt Vila. Dalt Vila is een enorm oude plek die zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je komt er terecht in een wirwar van oude straatjes, terrasjes en een prachtige architectuur. Het is een plek waar je prachtige foto’s kunt maken, voor bijvoorbeeld je Instagramaccount. Dalt Vila is trouwens hoge stad in het Nederlands. Wil je een prachtig uitzicht over Ibiza Stad? Bezoek dan Castell Almudaina. Dit is een kathedraal uit de 14de eeuw, en was vroeger het belangrijkste verdedigingswerk van Ibiza. Je ziet er dan ook veel oude verdedigingsmuren staan.

Stadsmuren Dalt Vila

Wanneer je in Dalt Vila bent, kun je besluiten om over de stadsmuren te lopen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de lagere gedeeltes van Ibiza, en kunt zelfs Formentera zien liggen. Ook voor kinderen is dit een leuke activiteit, omdat de muren vroeger werden gebruikt om het eiland te beschermen tegen piraten.

Shoppen in Dalt Vila

In de oude straatjes van Dalt Vila kun je prima shoppen, en de typische Ibizalook aanmeten. Dit is dan ook zeker een aanrader voor een gezin met jonge meiden. Denk aan mooie jurkjes en bijvoorbeeld sieraden. Een leuk uitje voor moeder en dochter.

San Antonio

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

San Antonio is de populairste badplaats van Ibiza. Het ligt aan een grote baai en bestaat uit de oorspronkelijke plaatsen San Antonio Abad en Bahía de San Antonio. Vroeger was het klein vissersdorp, maar vanaf de vijftiger jaren is de toeristische groei begonnen. Tot op de dag van vandaag staat deze stad internationaal bekend vanwege de beste clubs in de wereld. Naast het uitgaansleven vind je in San Antonio diverse bezienswaardigheden zoals de ‘Torres d’en Lluc’, een vesting uit de middeleeuwen en de windmolens ‘Punta des Molí’. Ook heeft. San Antonio heeft een prachtige kerk in Ibiziaanse stijl.

Santa Eulària

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Santa Eularia aan de oostkust is de derde grootste stad van Ibiza is gelegen aan de Oostkust. Hier vind je niet zozeer het hippe uitgaanspubliek, maar vooral ouderen en gezinnen omdat het hier een stuk rustiger is en er geen discotheken te vinden zijn. Daarnaast zijn de accommodaties hier een stuk betaalbaarder en is het de perfecte uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. In de omgeving vind je authentieke dorpjes en gezellige hippiemarkten. Dit deel van Ibiza kenmerkt zich door een lange boulevard met wat kleinere strandjes en de haven.

Puerto de San Miguel

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Het traditionele dorp San Miguel en de bijbehorende haven Puerto de San Miguel is de toegangspoort tot het minder toeristische gedeelte in het Noorden van Ibiza. De natuur is hier ook een stuk ruiger. Je vindt hier één van de oudste en beroemdste kerken van het eiland, gebouwd tussen de 14e en 18e eeuw. San Miguel heeft een indrukwekkende positie en domineert het landschap helemaal tot aan de kust van Puerto de San Miguel, ooit de vissershaven van het dorpje en nu een populaire (kleine) badplaats.

San Rafael

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

San Rafael is een klein dorpje op Ibiza en ligt tussen Ibiza-stad en San Antonio. Het dorpje bestaat uit een mooie, 18e-eeuwse kerk, een paar winkeltjes waaronder de originele keramiekwinkels waar dit dorp om bekend staat, restaurants en wat huizen. Daardoor is het ideaal om hier even tot rust te komen.

Balàfia bezoeken

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Ver van het belangrijkste toeristische gedeelte van Ibiza kun je prachtige schatten vinden. Zoals het dorp Balàfia. Het is een mooi stukje architectuur, dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Het is een mysterieuze plek, omdat er niet veel over bekend is. Het is een compact dorp, waar mensen vroeger heen vluchtten wanneer er een piratenaanval was. Ook dit is een bijzondere plek voor foto’s. Zijn jullie klaar? Bezoek dan nog wel even het nabijgelegen restaurant Es Pins, dit is een betaalbaar restaurant. Mensen beweren zelfs dat de aioli zo lekker is, dat je er emotioneel van wordt.

Hippiemarkten

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

In de jaren ’70 kwamen vele kunstenaars en hippies naar Ibiza vanwege de vrije cultuur, en dit gevoel kun je nog steeds ervaren. Zo zijn er diverse hippiemarkten die een unieke ervaring zijn. Je vindt hier zowel lokale producten als bijzondere souvenirs om mee te nemen naar huis, natuurlijk wel allemaal met de bekende Ibizavibe. Vergeet ook vooral niet om af te dingen als je hier gaat winkelen. Populaire hippiemarkten zijn:

 • Punta Arabí; dit is een van de grootste hippiemarkten van Ibiza met ongeveer 500 kramen. Je vindt hier veel handgemaakte producten, lekkere hapjes, sieraden of warme truien. Ook zijn er diverse eetgelegenheden en wordt er muziek gespeeld.
 • Las Dalias: Dit is een kleurrijke markt in een mooie natuurlijke omgeving. Je vindt hier kleding en sieraden, maar je kan er ook prima eten. In de zomer wordt er ook een Night Market georganiseerd rond zonsondergang.
 • Vlakbij Ibiza-stad vind je Sant Jordi op een unieke locatie namelijk op een paardenracebaan. Hier vind je alles van kleding tot boeken tot meubels. Je kunt hier heerlijk rond slenteren en genieten van live muziek.
 • San Juan ligt in het noorden waar nog steeds veel hippies wonen. Dit is dan ook een authentieke hippiemarkt en een stuk rustiger.

Es Vedra & uitkijkpunt

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Voor de zuid-westkust van Ibiza ligt nog een rotseiland, genaamd Es Vedra. Over dit onbewoonde eilandje gaan heel veel verhalen rond, zoals dat dit een landingsplaats zou zijn van aliëns. Het is een beschermd natuurgebied met honderden meters hoge wanden. Eén van de mooiste viewpoints op Es Vedra vind je dichtbij Sa Pedrera vanwaar je een wandeling naar Atlantis kunt maken, maar ook vanaf Cala d’Hort heb je een mooi uitzicht op dit onbewoonde magische eilandje.

Torre Des Savinar

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Torre des Savinar staat ook wel bekend als Torre Pirata en is gebouwd in 1763 als onderdeel van de verdediging. Echter is de zware artillerie en een aantal kannonnen nooit aangekomen en werd het als wachtpunt gebruikt. Je komt hier vanaf het uitkijkpunt Es Vedra over een pad langs de rand van de klif.

Onder de toren vind je een steengroeve Cala d’Hort met een uniek uitzicht en een hippiegrot Cova de Mirador. Dit een goed bewaard geheim onder toeristen die hier een foto maken en iets schrijven in een schrift. Ook is dit de plaats waar inmiddels tientallen spulletjes achter zijn gelaten van radio’s tot aan zonnebrillen.

Cueva De Can Marcà

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

De Cueva De Can Marcà grot is 100.000 jaar geleden gevormd, en behoort dan ook tot de oudste grotten van Ibiza. Misschien leuk om te weten, de grot is pas in 1970 ontdekt door een Belg. Later bleek dat smokkelaars de grot al in 1950 gebruikten, om illegale goederen te verstoppen. De markeringen die de smokkelaars aanbrachten zijn nog steeds te zien. Bij het naar binnengaan van de grot zul je een prachtig uitzicht hebben over een baai, en toren “Torre des Molar” die stamt uit het jaar 1750. Het is ook zeker aan te raden om deze toren eens te bezoeken, en te genieten van het geweldige uitzicht.

In de grot zul je oog in oog komen te staan met druipstenen, versteende watervallen en waterbeddingen. Dit is prachtig om te zien. Wanneer je een bezoek aan de grot brengt, zal er een lichtshow worden opgevoerd bij de watervallen. Je zult genieten van het groenkleurige water, en de mooie kleuren op de muur.

Zoutmeren van Ses Salines

Ses salines is een beschermd natuurgebied met prachtige zoutmeren, die hier al eeuwenlang liggen. Het was altijd de belangrijkste industrie van het eiland totdat het toerisme toenam. Het zout wordt dan ook niet voor niets het ‘witte goud’ van Ibiza genoemd. Daarnaast kom je hier ook duinen, pijnbomen en het strand ‘Platja de Salines’ tegen. Deze unieke omgeving met zijn lange historie is dan ook niet voor niets Unesco werelderfgoed.

Kunstwerken Andrew Rogers

In de buurt van Cala Codolar vind je het kunstwerk Time and Space van de Australische Andrew Rogers, dat vanwege zijn gelijkenis ook wel de bijnaam Stonehenge van Ibiza heeft gekregen. Dit kunstwerk is in privé-opdracht gebouwd door de biljonair Guy Laliberte, de oprichter van Cirque du Soleil. Echter heeft hij hier nooit toestemming voor gevraagd, dus een enorme boete voor gekregen. Dit is een vrij onbekend plekje, maar zeker de moeite waard.

Iets verderop vind je Las puertas Can Soleil. Dit zijn twee deuren die tegenover elkaar liggen in een kleine vierkante ruimte. Een soort kamer maar dan zonder muren. Op de deuren vind je verschillende inscripties en Arabische motieven, waaronder een jamsa, ook bekend als ‘de hand van Fatima’. Het is een element dat voorkomt in Moslimculturen, maar ook door de Carthagers werd gebruikt (820 vC.) en geassocieerd wordt met een attribuut van de godin Tanit, de godin van Ibiza.

Spelen en afkoelen in Aguamar Waterpark

Aguamar is een groot waterpark in Playa d’en Bossa, het is dé plek om je als volwassene en kind helemaal uit te leven. Koel heerlijk af in het grote zwembad, of één van de kleinere zwembaden. En glijd van de verschillende glijbanen die het park te bieden heeft, ze hebben hoge glijbanen, steile glijbanen, maar ook glijbanen die wat minder spannend zijn.

Naast zwembaden zijn er ook grote grasvelden en picknicktafels te vinden, waar je heerlijk kunt genieten van je eigen meegenomen eten. Natuurlijk kun je ook in één van de horecagelegenheden terecht. Er zijn overigens ook ligbedjes aanwezig om heerlijk te zonnen.

Aquarium Cap Blanc

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Kom meer te weten over het zeeleven van Ibiza, en breng een bezoek aan Aquarium Cap Blanc. Iets wat natuurlijk ook erg leuk en leerzaam is voor kinderen. Wat extra leuk is, het aquarium is gevestigd in een grot. Vroeger werd de grot gebruikt als rustplaats door de bevolking, later werd het gebruikt door lokale vissers. De vissers bewaarden hun gevangen vissen in de grot, om ze later naar de vismarkt te kunnen brengen.

Kun je het niet vinden? Vraag dan aan de lokale bevolking hoe je bij “Cova des Vell Marí” kunt komen. Zo noemen zij de grot namelijk. Het is een groot aquarium waar je gekleurde vissen kunt zien, maar ook haaien, roggen, inktvissen en zeesterren. Maar je kunt er ook meer informatie vinden over uitgestorven zeedieren. Wil je nog even heerlijk eten? Bezoek dan het restaurant van het aquarium, deze heeft een prachtig uitzicht over zee.

Paardrijden

Is jouw dochter of zoon dol op paarden? Verken dan Ibiza per paard, en geniet van de prachtige natuur. Er zijn verschillende paardrijdservices te vinden op Ibiza, zoals Ibiza Horse Valley, North Ride Ibiza, en Club Hipico Ibiza Horses. Het is een prachtige manier om Ibiza te verkennen, samen met het gehele gezin.

Boottocht Ibiza

Ibiza is natuurlijk een eiland midden in de Middelandse Zee, daarom is het ook heel populair om vanaf hier het water op te gaan. Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kun je een boot, al dan niet met kapitein, huren voor een bepaalde tijdsperiode om een vaartocht te maken; je kan zowel een rondje varen als van de ene naar de andere stad. Je kunt ook kiezen om mee te varen op een rondvaartboot als onderdeel van een groep op een rondvaartboot. Ook erg populair zijn de catamarans waarmee je kunt zeilen, maar ook relaxen.

Stranden op Ibiza

Op Ibiza vind je heel veel stranden die absoluut de moeite waard zijn. De een ligt in een rustig baaitje verscholen tussen de rotsen terwijl de ander een langgerekt zandstrand is. Populaire stranden zijn onder andere; Cala Benirras, Sa Caleta, Cala Xarraca, Cala Xuclar,  Cala Salada en Es Colodor dat vlakbij het vliegveld ligt en dus ideaal is om laagvliegende vliegtuigen te spotten.

Es Figueral

Es Figueral is een voor Ibizabegrippen breed en lang zandstrand omgeven door hoge rotswanden aan de zijkant. Het is een echt familiestrand en populair bij gezinnen omdat het strand hier heel langzaam afloopt. Op het midden van het strand vind je een loopbruggetje naar een rots. Vanaf dit strand heb je ook een prachtig uitzicht op het privé-eilandje Tago Mago.

Talamanca

Ibiza vakantie met kinderen; Bezienswaardigheden, Activiteiten & Stranden - Reisliefde

Talamanca ligt vlakbij Ibiza-stad en is een erg mooi zandstrand met ronde uiteinden. Het water is hier iets minder helder dan bij de mooiere baaitjes op Ibiza, maar dan mag de pret niet drukken. Het strand is geschikt voor iedereen en een echt familiestrand. Dit komt mede door het ondiepe water, wat het strand erg geschikt maakt voor kinderen.

Langs het strand ligt een houten promenade wat het makkelijk maakt om jouw ideale plekje te vinden op het strand! Ook kun je via deze promenade gemakkelijk bij verschillende beachclubs, bars en restaurants terecht.

dav

Uitgaan op Ibiza; zomer en winter

Je hoeft niet altijd zonder kinderen naar een feestje. De strandtenten die in de winter nog open zijn, draaien allemaal lekkere muziek, zo kunnen de kinderen lekker in het zand graven, en jij genieten van de muziek en een cocktail. Vooral bijvoorbeeld Salinas wat in de zomer een echte partyplek is, is in de winter enorm aangenaam. Met mooie loungesets waar je heerlijk in kunt liggen, en dekens voor als het wat koeler wordt. Zo kun je dan heel relaxed de zonsondergang bekijken, die deze tijd van het jaar niet meer aan de andere kant van het eiland is.

De Pacha is ook open in de weekeinden. De meeste hotels zijn aangesloten bij een oppasservice, en je zou dus een avondje weg kunnen zonder kinderen. De entree is in de winter maar de helft, en ook is de helft van de club vaak gesloten, maar genoeg om een intiem feestje te hebben en nog lekker te kunnen dansen.

Populaire en internationaal bekende clubs op Ibiza zijn onder andere Blue Marlin en Ushaia. Met kinderen zou ik hier echter niet heen gaan.

Uit eten op Ibiza

Dit is altijd wel een kostenplaatje in de zomer. De prijzen gaan dan enorm omhoog. Maar in de winter hebben de restaurants die open zijn bijna allemaal een dagmenu, en rustig onder de 10€ per persoon. Het geweldige in Spanje is dat in restaurants niemand moeilijk doet over kinderen. Er word niet verwacht dat ze 2 uur stilzitten op een stoel, en ook niet dat ze die 2 uur hun mond houden. Zo zit je toch wat relaxter.

Er zijn heel veel grote supermarkten als de Lidl en de Mercadonna, waar je lekker vers eten kunt halen voor marktprijzen. Mocht je niet uit eten willen, dan kun je dus heel voordelig inkopen doen. Ze hebben voor baby’s en kinderen alles wat wij hier ook hebben, dus een voorraad inslaan is niet nodig.

Mocht je kindje ziek worden dan kun je bij elke apotheek terecht voor medicijnen, en bij echt hoge koorts bijvoorbeeld ben je gewoon welkom op de eerste hulp van het ziekenhuis of een kliniek in de stad waar je verblijft. Kinderen gaan altijd voor, dus geen lange wachttijden.

Genoeg te zien en doen dus!

Wanneer je niet op vakantie gaat om te feesten, kun je alsnog naar Ibiza. Het is eigenlijk alleen de media die Ibiza vaak laat zien als feesteiland. Er is genoeg te doen op Ibiza, voor jong en oud. Je kunt er heerlijk tot rust komen, en leuke activiteiten ondernemen.

Het eiland beschikt over een prachtige natuur, en kun je op verschillende manieren verkennen. Geniet van de zon, het eten, en de prachtige geschiedenis van Ibiza, samen met jouw gezin. Dit zijn trouwens nog maar een aantal voorbeelden, want Ibiza heeft nog veel meer te bieden voor gezinnen.

Overnachten op Ibiza

De meest populaire optie is het huren van een vakantiehuis op Ibiza. Verspreid over het eiland vind je diverse villa’s, compleet met zwembad, parking en meerdere slaapkamers zodat je er met de hele familie kan overnachten. Of je nu graag midden in de stad zit met alles op loopafstand of juist op een wat rustiger plek alles is mogelijk. De villa’s zijn volledig ingericht dus ideaal voor een comfortabele vakantie.

Wist je dat er op Ibiza ook heel veel campings zijn? Mocht je dus willen gaan kamperen dan zit je ook hier goed. Veel hotels zijn dicht in de winter, dus dan is dit een mooie optie. Zoals ik al zei wordt het nooit echt heel koud (zelden), dus je vriest niet weg in de nacht. Het is in de winter wel echt laagjesweer, in de ochtend en avond is het wat frisser, maar overdag kan het dus rustig 25 graden in de zon zijn.

 • Corendon; Bij Corendon heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod aan hotels en appartementen. Alle accommodaties worden met grote zorg geselecteerd om je vakantie zo zorgeloos mogelijk te maken. Of je nu kiest voor all-inclusive (ultra) of alleen logies. Bij de selectie wordt er gelet op de locatie. Het aanbod vind je hier.
 • TUI; Op zoek naar een voordelige vakantie in een hotel of appartement? TUI doet er alles aan om reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen en de verwachtingen te overtreffen. De belofte is niet voor niets; discover your smile.  Het aanbod vind je hier.
 • Prijsvrij; Ideaal voor als je op zoek bent naar een fijne pakketreis in combinatie met vlucht, transfer en accommodatie in een hotel en appartement. Je weet hier zeker dat je nooit teveel betaald. Het aanbod vind je hier.
 • Vakantiediscounter; Of je nu gaat voor de typische strandvakantie of toch liever een stedentrip. Bij Vakantiediscounter vindt je voordelige aanbiedingen. Inclusief fijne last-minute reizen. Het aanbod vind je hier.
 • De Jong Intra Vakanties; Voor als je op zoek bent naar populaire autoreizen of pakketreizen, ook in combinatie met een cruise of een busreis. Het aanbod vind je hier.
 • Belvilla; Voor een onvergetelijke vakantie is er altijd een Belvilla: Belvilla heeft een verrassend en breed aanbod aan unieke vakantiehuizen met typische streekkenmerken op prachtige locaties. Het aanbod vind je hier.
 • Campspace; Een aanrader voor als je op zoek bent naar een betaalbare en unieke accommodatie van boomhut, prive tent, glamping lodge of toch een eigen villa of vakantiehuis? Het aanbod vind je hier.
 • Suncamp Holidays; Dit is onderdeel van ASCI Eurocampings, maar dan met een specifieke selectie van kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad. Het aanbod vind je hier.
 • Natuurhuisje; Heerlijk ontspannen in een natuurlijke omgeving? Kies dan voor een natuurhuisje, deze vind je zowel op de natuurlijke bestemming als buiten de gebaande paden. Het aanbod vind je hier.
 • Eliza was here; Op zoek naar een kleinschalige vakantiebestemming in een authentiek hotel of een rustieke B&B, dan is dit een aanrader. Compleet met vlucht en huurauto. Het aanbod vind je hier.
 • SNP- Actief en avontuurlijk; Ideaal voor als je van actieve en avontuurlijke vakantie houdt en graag wandelt. Het aanbod bestaat uit zowel groepsreizen als individuele rondreizen met een aanbod van campings of hotels. Het aanbod vind je hier.

Geschreven met hulp van Judith van Pinkpress

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.