Skip to Content

Pannenkoeken- en speelboerderij Jonge Johannes

Pannenkoeken- en speelboerderij Jonge Johannes

De jonge Johannes is een gezellige attractie in het Zeeuwse plaatsje Serooskerke. Het complex bestaat uit een molen, een speeltuin en een pannenkoekenrestaurant en is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, bezienswaardigheden en activiteiten van de Jonge Johannes.

De Jonge Johannes korenmolen

De Jonge Johannes is gevestigd in een oude korenmolen uit 1869 in Zeeland. De molen is nog steeds in gebruik en wordt onder andere gebruikt om graan te malen voor het pannenkoekenrestaurant. In 1995 is het idee ontstaan om naast de molen een speeltuin en een pannenkoekenrestaurant te bouwen, om zo een compleet dagje uit te bieden voor gezinnen met kinderen.

Speelboerderij

De Jonge Johannes heeft verschillende bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. De molen is natuurlijk een echte eyecatcher en zeker een bezoekje waard. Je kunt hier zien hoe het malen van graan in zijn werk gaat en de meelproducten zijn te koop in de winkel van de Jonge Johannes.

Voor kinderen is er een grote speeltuin met verschillende speeltoestellen, zoals glijbanen, schommels en klimrekken. Ook zijn er trampolines, een springkussen en een kabelbaan. De speeltuin is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en er is voldoende zitgelegenheid voor ouders.

Naast het bekijken van de molen, spelen in de speeltuin en genieten van een pannenkoek, zijn er nog meer activiteiten te doen in de Jonge Johannes. Zo is er een minigolfbaan, waar je een potje kunt golfen tussen de molen en de speeltuin, en een kinderboerderij. De baan is geschikt voor jong en oud en biedt plezier voor het hele gezin.

Ook kun je bij de Jonge Johannes terecht voor het huren van een trapkar. Dit is een leuke en actieve manier om het gebied te verkennen en is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt zelf kiezen hoe lang je op pad wilt gaan en waar je naartoe wilt fietsen.

Pannenkoekenrestaurant

Het pannenkoekenrestaurant van de Jonge Johannes is gevestigd in een oude schuur naast de molen. Hier kun je genieten van heerlijke pannenkoeken, gemaakt van het meel dat in de molen gemalen wordt. Het restaurant heeft een gezellige en knusse sfeer en is ook zeer geschikt voor groepen en kinderfeestjes.

Het pannenkoekenrestaurant van de Jonge Johannes is natuurlijk dé plek om te genieten van een heerlijke pannenkoek. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart met diverse soorten pannenkoeken, van zoet tot hartig en van klassiek tot verrassend. Ook zijn er speciale pannenkoeken voor kinderen en mensen met een allergie of dieetwensen.

Naast pannenkoeken biedt het restaurant ook andere gerechten aan, zoals broodjes, salades en snacks. Ook is er een uitgebreide drankenkaart, met onder andere koffie, thee, frisdrank, bier en wijn.

De Jonge Johannes is ook een ideale locatie voor groepen en feestjes. Het restaurant heeft een aparte ruimte voor groepen en er zijn diverse arrangementen mogelijk, zoals een pannenkoekenbuffet of een high tea. Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te organiseren, inclusief speeltuin, pannenkoek en cadeautje voor de jarige.

Praktische informatie en openingstijden

De Jonge Johannes is gevestigd aan de Noordweg 43 in Serooskerke en is goed bereikbaar met de auto en fiets. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en er is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Het complex is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet aanwezig.

De openingstijden van de Jonge Johannes variëren per seizoen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.