Skip to Content

Jumanji 4dx; Welcome to the jungle! film recensie

Jumanji 4dx; Welcome to the jungle! film recensie

Toen ik de vraag van Linda zag wie er namens Mamaliefde aanwezig kon zijn bij de première van de nieuwe bioscoopfilm Jumanji; Welcome tot the Jungle in 4dx hoefde ik er geen seconde over na te denken. Dit is op mijn lijf geschreven. Vanaf het moment dat ik wist dat er een 4dx bioscoopzaal wordt gebouwd, wilden zowel mijn oudste zoon als ik dit graag een keer meemaken. Met hem zou ik dan ook naar Jumanji gaan.

Mijn vriend was door het slechte weer later thuis dan normaal. (Zal je altijd zien) Het zou nog een race worden om op tijd te komen. Samen met mijn oudste zoon ging ik vol goede moed naar Amsterdam. Ik had er erg veel zin in maar was ook wel een beetje zenuwachtig. Dit zou mijn eerste première zijn en ik wist dan ook niet wat ik kon verwachten. Naast dat ik een plekje zou krijgen aan de rode loper om BN-ers op de foto te zetten en hopelijk nog interviewen. Tja daar ga ik toch wel heel ver buiten mijn comfortzone.

De première

Jumanji 4dx; Welcome to the jungle! film recensie - Reisliefde

Uiteindelijk kwamen we net dat de zaaldeuren opengingen binnen. BN-ers liepen er genoeg rond. Vele gezichten kwamen mij wel bekend voor, maar ik herkende er veel niet. Ik moet geloof ik wat vaker tv kijken en dan voor programma’s als show nieuws (die overigens ook aanwezig waren). Uiteindelijk herkende ik alleen Montell van Leijen, de grote winnaar van Holland Next Top Model 2017, Latanya Renfrum en Gio.

De 4DX bioscoopervaring

In december 2017 opent in Pathé De Munt te Amsterdam en Pathé De Kuip te Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen in Nederland. Dit maakt het bezoekje aan deze film extra bijzonder. We liepen de splinternieuwe bioscoopzaal in. Als eerste viel mij op dat er relatief weinig stoelen staan met veel beenruimte. Tijdens de film kwam ik erachter waar deze extra ruimte voor nodig was.

4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar krijgen echt het gevoel hier onderdeel van te zijn. De effecten zoals bewegende stoelen en wind, bubbels en geur zorgen, in perfecte harmonie met de actie op het scherm, voor een ongekende ervaring. 

Althans, volgens de beschrijving van Pathé over de 4DX-ervaring. De brede stoelen en enorme beenruimte maakt het aangenaam om in de stoel te zitten. Je voeten plaats je op een voetensteun. In de armsteun is ruimte voor een flesje drinken en bevindt zich de knop om water aan en uit te zetten. Omdat ik de ervaring optimaal wilde ervaren deed ik het waterknopje niet uit. Alles wat Pathé beweert over 4DX bleek al snel waar. De hoeveelheid beenruimte heb je nodig omdat de stoelen soms behoorlijk te keer gaan. En daardoor ver naar voren komen. Althans zo voelt het. De kogels vliegen je om de oren. Een neerstortende helikopter voelt ook echt aan als neerstorten. Een gevechtscène voelt nog net niet aan als een echt pak rammel. Maar het schud je flink door elkaar. Zo nu en dan rook ik ook een geur die anders was. Zoals een muffe grot. Kortom een fantastische ervaring om mee te maken. Behalve als je zwanger bent, een zwakke maag of nek- of rugklachten hebt, is dit niet echt aan te raden.

De film Jumanji

JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE is een Amerikaanse komische avonturenfilm geregisseerd door Jake Kasdan. Met in de hoofdrollen Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan. De film is het vervolg op Jumanji uit 1995. In het gloednieuwe avontuur JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE worden vier middelbare scholen de wereld van een oude videogame genaamd Jumanji binnen gesleurd. Ze worden meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de gamepersonages die ze zelf kozen. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten…

Wat vind ik van Jumanji?

De film Jumanji uit 1995 vond ik al geweldig. En met een cast als deze moet deel 2 wel goed zijn. Toch!! Deel 1 vond ik toch wat meer van een serieuze actiefilm. Deel 2 heeft een enorme komisch gehalte. Kan ook niet anders met sterren als Kevin Hart en Jack Black. Actie en komedie worden in deze film goed afgewisseld. En met namen Jack Black vind ik een geniale rol vertolken. Jumanji is een zeer leuke film. En zal zeker bij jong en oud in de smaak vallen. Ik vind deze film een echte aanrader.

Als je in de gelegenheid bent is het zeker de moeite waard om het in 4DX te gaan kijken. De trip naar Rotterdam (Pathe de Kuip) of Amsterdam (Pathe de Munt) zal meer dan de moeite waard zijn. JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE is vanaf 21 december te zien in alle bioscopen.

Veel kijk plezier, Melanie

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde
Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.