Skip to Content

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

Theater Terra heeft het weer voor elkaar gekregen; na Sneeuwwitje en de Tovenaar van Oz een sprankelende show op het podium neerzetten met de ultieme combinatie met poppenspel. Centraal staat het originele verhaal van Junglebook, waar weliswaar de bekende Disneyfilm op is gebaseerd, maar wel anders.

Trailer & Verhaal

Mowgli groeit op midden in de jungle, bij een familie van wolven. Met zijn vrienden Baloe de beer en Baghiera de panter beleeft hij avonturen in de wirwar van tropische bomen en planten.

Mowgli leert jagen en de taal van de dieren spreken. Dan verschijnt Shier de tijger, die achter hem aan zit. Tijd voor Mowgli om voor eens en voor altijd uit te maken wie de koning van de jungle is!

Onze ervaringen

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

Helaas zat ik zelf in het buitenland, waardoor manlief met zoonlief hier heen gingen. Na afloop was manlief enorm enthousiast en onder de indruk van de kwaliteit van de show, en dan vooral van de combinatie met het poppenspel.

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

Zo vertelde hij dat Mowgli soms van acteur op acteur overging, maar niet alleen de pop werd overgegeven, maar ook de stem mee veranderde. Ze weten zich dan ook echt helemaal in te leven in het karakter, en stemmen zelfs hun mimiek en bewegingen hier op af.

Zelf heb ik al eerdere theatershows van Theater Terra gezien, dus dan weet je dat ze hier ook echt heel erg goed in zijn en is het altijd goed om te horen dat een ander daar ook van onder de indruk is.

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

Ook de dieren in de jungle, en de overige karakters zijn heel duidelijk voor de kinderen zichtbaar. Ieder dier had zijn eigen kostuum en accessoires zodat het direct zichtbaar was om welk dier het gaat, ongeacht door welke acteur het gespeeld wordt.

Het theaterspel wordt afgewisseld met vrolijke liedjes, zodat het voor de kinderen een afwisselend geheel wordt.

Bijzonder is ook het decor; de ‘woonwagen’ staat centraal en kan met een aantal eenvoudige handelingen aangepast worden naar een andere ‘wereld’. Zo begint het als poppenkast en is het even later het podium waar de dieren uit het bos komen.

Leeftijdsadvies

JungleBoek de Musical van Theater Terra review

De kinderen gaan helemaal op in het verhaal en leven helemaal mee met Mowgli. Het publiek wordt ook echt bij het verhaal van betrokken, daardoor is het heel goed geschikt voor een jongere doelgroep. Er is regelmatig interactie tussen de kinderen in de zaal en wat er op het podium gebeurt. Het leeftijdsadvies van deze voorstelling is vanaf 6 jaar.

De voorstelling is echter niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo zitten er af en toe grappen tussen die vooral de ouderen in de zaal zullen begrijpen.

Extra leuk is dat na afloop van de voorstelling de kinderen in de zaal die dat willen, op de foto mogen met de acteurs.

Meer informatie en de speellijst vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.