Skip to Content

Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling

Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling

Na succesvolle edities strijkt de rondreizende tentoonstelling Jurassic Encounter weer neer in Nederland! Met maar liefst tientallen bewegende dino’s op ware grootte zorgt Jurassic Encounter van 28 juli tot en met 14 augustus 2022 voor een brullende tentoonstelling voor jong en oud in het Beatrixpark in Schiedam, tussen Rotterdam en Den Haag in! Als je kind fan is van dinosaurussen (en nog te jong is om de nieuwste film van Jurassic Parc in de bioscoop te zien) is dit een absolute aanrader. Eerder bezochten we ook al een andere dino-tentoonstelling in het oertijdmuseum en ze waren meteen groot fan!

Een tip; neem een telefoon of fototoestel mee met volle accu want je blijft foto’s maken! Wat het heel bijzonder maakt is dat deze dinosauriërs in de buitenlucht staan opgesteld. Daardoor voelt het een stuk echter aan dan binnen in een hal. En levert ook de mooiste foto’s op 😉

Jurassic Encounter; dagje uit voor het hele gezin

Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde

Deze zomer reis je in het Beatrixpark in Schiedam meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en ontmoet je levensgrote dinosauriërs. Met vijftig bewegende dino’s inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Encounter een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit bij Jurassic Encounter, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Jurassic Encounter is een echte beleving voor de kids én de ouders tijdens de schoolvakantie!

Stap terug in een tijdperk waarin dinosaurussen over de aarde dwaalden en maak kennis met de indrukwekkende reuzen uit de prehistorie. Als je het park verkent, pas dan op voor de dinosaurussen bij elke bocht langs de route. Ze verstoppen zich in de struiken, grazen in de boomtoppen en torenen boven je hoofd uit. De brullende, grommende en sissende geluidseffecten en bewegende lichaamsdelen maken een bezoek aan Jurassic Encounter een spannende, realistische en plezierige beleving.

Levensechte dinosauriërs aaien en knuffelen van wel heel dichtbij

Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde

Het Jurassic Encounter bevindt zich op een soort eiland in het midden van het Beatrixpark. Je komt over de brug binnen en ziet al de eerste levensechte modellen staan. Door dit gedeelte van het park lopen er een aantal paden waarlangs de dinosauriërs staan opgesteld. Je kan zo wel heel dichtbij komen en ze een knuffel geven of aaien.

De meest efficiente wandeling loop in een soort 8-je waarbij je na de brug kiest om linksaf of rechtsaf te gaan, en dan in het midden te kruisen en de andere kant op te gaan. Er staan wat kleinere modellen die de kinderen vaak wat sneller durven te aaien, maar ook de reusachtige Tyrannosaurus Rex of vlakbij de boom de Pterosaurus.

Enorm is ook de 16 meter hoge Diplodocus. Grote kans dat je eigen favoriete dinosaurus er ook tussen zit. Je moet ook wel goed opletten, want voor je het weet loop je er zo langs een paar heen. De kinderen vonden het ook heel interessant om de tong te voelen of hoe scherp de tanden zijn of de dino te aaien. Volgens hun voelde het aan als ‘squishies’, dit kan ik wel begrijpen want het is ook een soort zacht rubber.

Wat bij mijn kinderen erg populair was zijn de levensechte dinosauruseieren; daar kun je helemaal in kruipen en voelen hoe het is om in een dino-ei te zitten. Bij iedere dino bedachten ze ook hun eigen verhaal; zo waren er vaders en moeders en kindjes, of was er eentje heel eenzaam en zijn vriendjes kwijt of waren ze juist aan het vechten of verstoppertje aan het spelen. De fantasie sloeg aardig op hol. 😉

In een uur tijd kun je alle dinosauriërs gezien hebben, maar dan ga je wel in een heel hoog tempo. Zelf zou ik er minimaal het dubbele voor uit trekken. Dan kun je op je gemak rondwandelen, foto’s maken, even zitten in het gras of spelen. En dan heb je natuurlijk nog de extra activiteiten die er worden georganiseerd.

Lol en educatie

De dino´s in het park zijn voorzien van informatiepanelen met interessante feitjes over elke soort, zodat een bezoek aan Jurassic Encounter zowel educatief als spannend is. Bezoekers worden ook uitgenodigd in de bioscoop waar toffe documentaires worden getoond over de tijd waarin de dinosauriërs op aarde ronddwaalden. Daarnaast kunnen dinofans deelnemen aan een spannende virtual reality-ervaring: ga een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plaats voor een ritje in de virtuele dino-achtbaan!

In het midden staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester. Lomax’ programma voor Jurassic Encounter is wetenschappelijk onderbouwd, up-to-date en biedt verdieping voor de iets oudere dinofans tijdens een bezoek aan de tentoonstelling!

Faciliteiten Jurassic Encounter

Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde
Jurassic Encounter Schiedam dino park tentoonstelling - Reisliefde

Wil je zelf ervaren hoe het is om als paleontoloog aan de slag te gaan en dino’s op te graven? Er is een heuze opgravingsplek waar je botten aan het daglicht kan blootspellen. Ook de techniek wordt niet vergeten; zo kun je deelnemen aan een virtual reality-ervaring en een gevecht aangaan tegen een ‘echte’ dinosauriër. Of wat dacht je van een heuse virtuele dino-achtbaan, het ziet er misschien een beetje raar uit maar het is echt een aanrader!

Eten en drinken

Langs de route zijn verfrissende drankjes en lekkere versnaperingen verkrijgbaar, zoals traditionele Spaanse churros, broodjes steak, hamburgers, crêpes & wafels, noedels en andere pop-uphapjes. Om een bezoek aan Jurassic Encounter nooit meer te vergeten, is er leuke merchandise te koop om als herinnering mee naar huis te nemen.

Jurassic Encounter Tour

De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Encounter: Waar dinosauriërs tot leven komen, is haar Europese tour op 30 maart 2018 begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Encounter door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham. De internationaal erkende en prijswinnende paleontoloog Dean Lomax heeft de makers van deze bijzondere tentoonstelling geadviseerd over de inhoud en opbouw van de dino’s en prehistorische reptielen. De dinosauriërs op ware grote zijn gebouwd door experts in China en de tour wordt uitgevoerd door multimedia experts van Weli Creative.

Naz Kabir, event- en marketingdirecteur van Weli Cultural Alliance: “Ik denk dat bijna iedereen van dinosauriërs houdt. Je hoeft alleen maar naar kinderboeken en Hollywoodfilms te kijken om te zien hoe populair deze wezens zijn. Ze blijven één van de meest mysterieuze schepsels uit de geschiedenis. En hoewel we ze nooit meer tot leven kunnen brengen, kunnen we ze wel zo goed mogelijk namaken. Dat is wat Jurassic Encounter doet: het staat voor lol, avontuur en educatie. We kijken ernaar uit om de dino’s voor het eerst naar Nederland te brengen!”

Parkeren

Let op: Jurassic Encounter in Schiedam is een ‘NO PARKING’ evenement. Wij willen dit evenement zo milieuvriendelijk mogelijk laten verlopen en roepen al onze bezoekers op om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het Prinses Beatrixpark is bereikbaar met de lokale bus-, trein- en tramlijnen die op slechts 10 minuten lopen van de ingangen van het park liggen en gemakkelijk te bereiken zijn.

Eventueel kun je parkeren bij de Euroscoop bioscoop. Zodra je van de snelweg (A20 afslag 11) afgaat zie je dit gebouw al staan. Vanaf daar kun je lopen of met de bus. Het advies is echter om met het openbaar vervoer te komen, dat is prima te doen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.