Skip to Content

Jurassic World 2; Fallen Kingdom film recensie

Jurassic World 2; Fallen Kingdom film recensie

Afgelopen dinsdag ging de film Jurassic World 2; Fallen Kingdom in première. Vijfentwintig jaar nadat de eerste film te zien was en ondertussen alweer het vijfde deel van deze serie films. Als je Jurassic World zegt, denk je aan de wereld van de dinosaurussen. Dieren die miljoenen jaren geleden op deze wereld rondliepen tot ze uitstierven. De films die zich afspelen in en om Jurassic Parc spelen veel mensen tot de verbeelding, iedereen heeft wel minimaal één van de films gezien en het vorige deel is een van de meest succesvolle films ooit geweest. Dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Toen ik een uitnodiging kreeg voor de première in Theater Amsterdam wilde mijn man daar wel heen. Zelf twijfelde ik nog, ik heb het nooit zo op met spannende films. Natuurlijk is dit geen echte thriller, en zelf was ik toch ook wel erg nieuwsgierig. Dus vroegen we of de oppas op de kinderen kon letten en gingen wij weer eens op een ouderwetse date. Dat was tenslotte alweer veel te lang geleden. En een goed begin van een seizoen vol dinosauriërs.

Trailer Jurassic World: Fallen Kingdom & Verhaal

De film Jurassic World 2; Fallen Kingdom begint op een verlaten Isla Nubar waar de dinosauriërs vrij rondlopen. Van het resort is niets meer over. Er is echter een probleem, de slapende vulkaan staat op uitbarsten en bedreigd de dinosauriërs die dan voor de tweede keer zullen uitsterven. De regering besluit om niets te doen en Claire die centraal stond in de eerste film en nu strijdt voor de rechten van deze dieren, wordt om hulp gevraagd om in het geheim de dinosauriërs te redden.

Zij heeft daarbij de hulp van haar ex Owen nodig om ook Blue te redden. Op het eiland aangekomen blijken zaken toch net iets anders te liggen en begint de strijd om het geld en verschijnt er een compleet nieuwe gemodificeerde dinosaurus in beeld. Ook in deze film is er een kind dat gered moet worden en uiteindelijk het lot van de dinosauriërs bepaald.

Wat vonden wij van Jurassic World 2?

In een woord geweldig. Meteen vanaf het moment dat de film begint zit je in de film en wordt je meegesleept. Manlief was zeer te spreken over de elementen in de film die teruggrijpen op de eerdere films. Niet alleen als het gaat om de cast waar bekende en nieuwe personages de hoofdrol spelen, maar ook bijvoorbeeld de scène waar Owen de jungle in gaat om Blue, de velicoraptor die hij heeft getraind en opgeleid te vinden en ze bij de auto komen die daar ondersteboven ligt precies zoals in een eerdere scène. Of de scène waarbij twee dinosauriers die met elkaar strijden door een glazen dak vallen en hoe ze terecht komen.

Het verhaal zelf is niet heel ingewikkeld, en draait vooral om geld en macht. Waarbij geldt meer is beter. Dat wordt afgewisseld met een toch wel heel maatschappelijke boodschap. Weliswaar heel subtiel, maar toch erg mooi gedaan. Niet alleen met betrekking tot de dinosauriërs en of we ze voor een tweede keer mogen laten uitsterven. Maar vooral ook wat doen we met de wereld en de dieren die daar leven en hoe zorgen we ervoor dat die ook toegankelijk is voor de volgende generatie.

In de film zitten een aantal scènes waar de spanning flink wordt opgebouwd. In het begin gaat het nog een aantal keer erg goed ook al zit je op het puntje van je stoel. Maar naarmate de film verder gaat worden de dinosauriërs meer losgelaten met de nodige gevolgen. Dat levert ook een aantal bloederige scènes op en een aantal sterfgevallen.

In het begin gaan de dieren een aantal keer de strijd aan met elkaar, maar ook de mensen zijn niet veilig. Een aantal keer keek ik ook gewoon even weg, omdat het te smerig / spannend werd. Maar eerlijk is eerlijk, over de hele film genomen viel het me heel erg mee en had ik daar iets meer op gerekend. Ik had verwacht dat het 3D-effect de film een stuk enger zou maken.

Tot slot is de muziek ook echt super! Bij de rode loper was dit al op de achtergrond te horen en dit is echt toegevoegde waarde bij de film. Je wordt zo helemaal meegesleept.

Toch is het een absolute must om deze film in de bioscoop te gaan zien, de perfecte date night om er weer even met je partner op uit te gaan. Van begin tot eind zit je gewoon in de film en zodra het is afgelopen en moet je toch weer even bijkomen. Het liefste zou je zelf nu ook een dinosaurus in het echt willen ontmoeten. Daarnaast zit je vol vragen die hopelijk in een volgende film beantwoord worden.

Leeftijd Jurassic World

De kijkwijzer heeft deze film een leeftijdsadvies gegeven van 12 jaar en ouder, vanwege de gewelddadige en spannende momenten. Dit is ook wel zeer terecht oordeel. Natuurlijk kan je er zelf voor kiezen om een uitzondering te maken als je denkt dat je kind dat aan kan, maar dan zou ik niet naar 3D gaan.

Bioscooppremière Jurassic World Nederland

Jurassic World 2; Fallen Kingdom film recensie - Reisliefde

Voor het Theater Amsterdam aan het IJ was de rode loper uitgerold. Ondanks de files waren we ruim op tijd, dus konden we nog even buiten heerlijk in het zonnetje wat rond kijken. De fotografen zochten een plaatsje langs de loper en nadat hij was ‘geopend’ kwam de groep op gang. De helft liep snel over de loper naar binnen, blijft toch altijd wel bijzonder, en een deel bleef staan om uitgebreid op de foto gezet te worden of vragen te beantwoorden.

Op de gastenlijst stonden onder andere Rico Verhoeven, Wibi Soerjadi, Danny Froger, Belle Zimmerman, Berget Lewis, Di-rect, Carolina Dijkhuizen, Kengsington, Roué Verveer, Rick Engelkes, Eddy Zoëy, Elle van Rijn,  Sonja Silva, Pleun Bierbooms en nog veel meer! Onder andere Edwin Smulders stond hier achter het ‘lijntje’. Binnen kregen we de ‘kaartjes’, in dit geval een ‘slap-armband’ die je om je pols moet slaan. Stukje nostalgie naar vroeger, maar wel erg leuk gedaan en een mooi aandenken.

Er was duidelijk aandacht besteed aan het thema, naast het interieur waren ook de crewleden in stijl gekleed. En de dresscode junglestijl met allemaal groene kleuren en jungleprintjes was duidelijk aanwezig.

De bar was goed gevuld met allerlei drankjes, omdat ik de dag ervoor nog in het ziekenhuis was geweest vanwege maagklachten, hield ik het in verband met de medicijnen nu maar op non-alcoholisch en zonder prik. Maar ook deze sapjes zagen er heerlijk uit. Er liepen dames rond met dienbladen vol versierde donuts. Ondertussen een traditie bij een première van Universal Pictures en dus niet alleen bij de kinderfilms.

Rond half acht gingen de deuren naar de zaal open, we kregen een 3D-bril en zochten een plekje in de enorme theaterzaal. Daar lagen popcorn en een flesje water klaar voor tijdens de voorstelling. Op het podium stond er een beeldscherm helemaal 180 graden rond waarop sfeerbeelden werden geprojecteerd. Daar liepen zo af en toe een aantal dinosaurussen voorbij met een heel zware bas waardoor de hele zaal mee dreunde met de stappen. Het was nog even wachten tot de film begon, maar de sfeer zat er zo goed in!

Na de aankondiging door een presentatrice van Veronica ter afsluiting van de Mei filmmaand begon de film. Er ging een klein golf van teleurstelling door de zaal toen bleek dat de film niet helemaal half rond werd geprojecteerd. Waar we toch een beetje onze stoel op hadden uitgezocht wat hoger zodat we het helemaal konden zien. Maar er in het midden een scherm tevoorschijn kwam. Op zich ook wel logisch, aangezien het een bioscoopfilm was.

Na afloop van de film was er nog een afterparty met originele hapjes en een drankje in de voyer van het theater. Na een drankje besloten we richting huis te gaan zodat het niet te laat zou worden voor de oppas. Bij het weggaan kregen we nog een aantal goodies mee die de volgende dag werden ‘ingepikt’ door de kinderen. Dankzij werkzaamheden deden we er uiteindelijk toch twee uur over, maar vooruit.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Jumanji 4DX; Welcome to the jungle

Ben jij van plan om deze film in de bioscoop te gaan zien?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.