Skip to Content

Kampeertenten voor het hele gezin

Kampeertenten voor het hele gezin

Het is voor velen het hoogtepunt van het jaar: met het gezin op kampeervakantie. Samen op avontuur, de natuur in, slapen in een tent en genieten van het buitenleven. Geen wonder, dat steeds meer families kiezen voor een vakantie op de camping.

Maar als je er op uit trekt met kinderen is het wel zo belangrijk om aandacht te besteden aan optimaal comfort. Dankzij Coleman’s innovatieve gezinstenten met BlackOut Bedroom® is een ontspannen vakantie binnen handbereik. Over een paar maanden gaan we op stap met een van deze tenten en zullen we onze ervaringen delen.

Lees ook: Review Coleman Aspen 6L tunneltent

Meadowood 4

Kampeertenten voor het hele gezin - Reisliefde

De Meadowoodtenten van Coleman zijn ideaal voor gezinnen. Het model komt in drie formaten: 4 (oppervlak van 14.1 m2), 4L (oppervlak van 18.8 m2) en 6L (oppervlak van 25.6 m2). Daarmee bieden ze ruimte aan families van allerlei groottes.

Twee van de slaapcabines zijn te combineren tot één grote comfortabele slaapcabine, door simpelweg de scheidingswand open te ritsen. Dit biedt flexibiliteit aan wie kampeert met jongere kinderen of tieners die wellicht wat privacy willen. En de tenten, met stevige tentstokken van lichtgewicht glasvezel, zijn in 15 tot 20 minuten op te zetten, zodat de vakantiepret snel kan beginnen.

Meadowood 6L / 4L

Kampeertenten voor het hele gezin - Reisliefde

De Meadowoodserie behoort tot Coleman’s BlackOut Bedroom®-assortiment. Dit revolutionaire systeem bestaat uit een speciaal ontworpen tentdoek voor de slaapcabines en blokkeert tot 99% van het daglicht. Daardoor is het in deze ruimtes zelfs overdag donker, wat handig is om te voorkomen dat kinderen vroeg gewekt worden door de opkomende zon.

Maar het is ook ideaal voor jonge kinderen die nog een ochtend- of middagdutje doen. En de BlackOut Bedroom® heeft nóg een voordeel: de slaapcabine blijft dankzij het gebruikte materiaal op warme, zonnige dagen ook nog eens tot 5 graden koeler.

Om te voorkomen dat er condens in de tent ontstaat, is het belangrijk om goed te ventileren. De tenten zijn allemaal voorzien van verstelbare ventilatiepanelen om de temperatuur in de tent te regelen en condensatie te voorkomen.

De grote ramen in het leefgedeelte kunnen worden gesloten voor privacy door hoezen met ritssluiting. En fijnmazig materiaal aan de binnenkant van alle deuren en ventilatieopeningen houdt insecten buiten. De 4L- en 6L-modellen zijn ontworpen met een ruime voortent, perfect om beschut te kunnen zitten of uitrusting droog te houden.

De buitentent van de Meadowood heeft een waterkolom van 4.000 mm tegen regen. De tenten bevatten een volledig geïntegreerd grondzeil met opstaande randen, die gezamenlijk zorgen voor voldoende bescherming bij nat weer, zodat het hele gezin de trip droog doorkomt.

Veiligheid staat voorop bij Coleman. Zo hebben de Meadowood-tenten een barrièrevrije toegang, zonder randen waarover gestruikeld kan worden bij het in- en uitlopen. Ook is elke tent behandeld met Coleman’s UVGuard™, wat een zonbescherming van SPF 50 tegen uv-straling biedt. En voor extra gemoedsrust zijn de tentmaterialen ook nog eens brandvertragend.

Meer informatie vind je hier.

Redactie Reis-liefde

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.