Skip to Content

Kerstpret op kasteel Doorwerth met volop activiteiten

Kerstpret op kasteel Doorwerth met volop activiteiten

Fotocredits: Floor ten Brink voor GLK

Tijdens de kerstvakantie van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari zijn er op kasteel Doorwerth extra activiteiten voor een kerstvakantie vol beleving en plezier, kerstsfeer gegarandeerd. Het kasteel is alleen 25 december en 1 januari gesloten, maar extra geopend op maandag 26 december en maandag 2 januari.

Familieuitje

Wat is er leuker dan met het hele gezin erop uit te gaan in de kerstvakantie?. Kasteel Doorwerth heeft een populaire Escaperoute die heel geschikt is voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Ook kun je schaapjes tellen in het kasteel of een van de andere speurtochten doen.

Kindertheater

Professor Bombasticus geeft op dinsdag 27 december 3 keer een show. Deze keer neemt de professor zijn publiek mee naar een winters sprookjesrijk. Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer 45 minuten.

Doe de ridderproef!

Op woensdag 4 januari kan je op ontdekkingstocht door het kasteel. Kinderen leren aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. Wanneer ze het geheime wachtwoord weten te kraken slaat Ridder Corneel ze tot ridder voor het leven.

Terug in de tijd met Ridder van Doorenweerd

Een van de eerste bewoners van kasteel Doorwerth was ridder Hendrik van Doorenweerd. Wandel op donderdag 5 januari samen met ridder Hendrik door het kasteel en hoor hoe hij hier in de Middeleeuwen leefde. De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar.

Ontmoet de vroegere bewoners

We sluiten op zondag 8 januari deze vakantie af met een extra editie van het populaire evenement Toevallige Ontmoetingen. Op deze dag lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Ontmoet Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, haar kamermeisjes of de keukenmeid uit de tijd van baron van Brakell, of de Baron zelf. Beleef deze toevallige ontmoetingen mee!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.