Skip to Content

Kerst in Den Haag: Een betoverende ervaring

Den Haag, ook wel bekend als de hofstad van Nederland, heeft tijdens de kerstperiode een unieke charme. Van de sfeervolle kerstverlichting tot de traditionele kerstmarkten, Den Haag biedt een betoverende ervaring voor iedereen. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest bijzondere kerstactiviteiten in Den Haag.

Royal Christmas Fair

Een van de grootste kerstmarkten in Den Haag is de Royal Christmas Fair. Dit evenement vindt plaats op het prachtige Plein in het centrum van Den Haag en trekt elk jaar duizenden bezoekers. De markt bestaat uit houten chalets, versierd met kerstverlichting en kerstversiering.

Hier kun je terecht voor kerstcadeaus, glühwein, oliebollen en andere heerlijke kerstlekkernijen. Naast het winkelen zijn er ook verschillende optredens van lokale artiesten en muzikanten.

Kerstcircus

Een andere populaire kerstactiviteit in Den Haag is het Kerstcircus. Dit is een echte traditie geworden en vindt elk jaar plaats in het World Forum Theater. Het Kerstcircus biedt een spectaculaire show met verschillende acrobaten, jongleurs en clowns. Het circus is geschikt voor alle leeftijden en zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring.

Schaatsbaan

Een van de meest populaire winteractiviteiten in Den Haag is schaatsen. Tijdens de kerstperiode wordt het Plein in het centrum van Den Haag omgetoverd tot een schaatsbaan. Hier kun je genieten van het schaatsen onder de prachtige kerstverlichting en gezelligheid met vrienden en familie. Ook worden er regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd op de schaatsbaan, zoals curling clinics en schaatslessen.

Grote Kerk

Een andere kersttraditie in Den Haag is het bezoeken van de Grote Kerk tijdens de kerstperiode. De kerk is prachtig versierd met kerstverlichting en kerstdecoraties. Hier kun je genieten van de kerstsfeer en luisteren naar kerstliederen tijdens de speciale kerstvieringen. De kerk biedt ook verschillende evenementen en concerten tijdens de kerstperiode, zoals het Kerstconcert door het Residentie Bachkoor en het Residentie Orkest.

Kerstverlichting

Een van de meest opvallende kenmerken van Den Haag tijdens de kerstperiode is de prachtige kerstverlichting. De stad is versierd met duizenden lichtjes en kerstversiering, waardoor er een betoverende sfeer ontstaat. De winkelstraten, pleinen en historische gebouwen zijn allemaal versierd met kerstverlichting, waardoor Den Haag een bijzondere charme heeft tijdens de kerstperiode.

Royal Christmas Fair

Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats, het Hofkwartier en het Noordeinde strijkt in december de Royal Christmas Fair weer neer. Met meer dan 100 kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van 100.000 twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de prachtige omgeving staat de kerstmarkt ook dit jaar garant voor een ultieme, haast on-Nederlandse, kerstsfeer. 

Lees ook: Royal Christmas Fair

Cool Event Scheveningen

Er kan geschaatst worden op de 600m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus! Dus haal je schaatsen uit het vet (schaatsen kunnen ook gehuurd worden) en kom gezellig naar het Kurhausplein! De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes.

Ook is er ieder jaar en ijsfestival met de mogelijkheid om de magische ijssculpturen te bewonderen. Je vindt de ijsbeelden in de grote gekoelde tent op de Scheveningse boulevard tussen de Pier en Carlton Beach.

Lees ook: Cool Event Scheveningen

Oftewel

Kerst in Den Haag is een betoverende ervaring die je niet wilt missen. Of je nu op zoek bent naar kerstmarkten, schaatsbanen, kerstconcerten of een magische kerstervaring in de Winter Efteling, Den Haag biedt voor ieder wat wils.

De prachtige kerstverlichting en decoraties zorgen voor een bijzondere sfeer in de stad, waardoor je je gegarandeerd in de kerststemming zult voelen. Dus, plan je bezoek aan Den Haag tijdens de kerstperiode en geniet van de magie van kerst in de hofstad van Nederland.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.