Skip to Content

Kerst in Kopenhagen: Een betoverende ervaring

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een prachtige stad die het hele jaar door veel toeristen trekt. Maar als het gaat om Kerstmis, dan verandert de stad in een magische en betoverende plek. In dit artikel zullen we enkele hoogtepunten van Kerstmis in Kopenhagen bespreken en wat je kunt verwachten als je tijdens de feestdagen deze stad bezoekt.

Tivoli Gardens

Een van de meest populaire attracties in Kopenhagen tijdens Kerstmis is Tivoli Gardens. Het pretpark wordt omgetoverd in een winterwonderland en wordt prachtig verlicht met kerstverlichting en decoraties.

Het park heeft meer dan 50 attracties, waaronder een schaatsbaan, een reuzenrad en een zweefmolen, evenals een verscheidenheid aan restaurants en kraampjes met traditionele Deense lekkernijen. Tivoli Gardens is geopend van half november tot begin januari en is een absoluut hoogtepunt tijdens de kerstperiode.

Strøget

Strøget is een van de langste autovrije winkelstraten ter wereld en is een geweldige plek om kerstinkopen te doen. Tijdens de kerstperiode is de straat versierd met lichtjes en kerstversieringen, wat zorgt voor een feestelijke sfeer. Hier vind je een breed scala aan winkels, variërend van high-end modemerken tot lokale ambachtelijke winkels en souvenirwinkels. Er zijn ook tal van restaurants en cafés waar je even kunt pauzeren tijdens het winkelen.

Kerstmarkten

Kerstmarkten zijn een integraal onderdeel van de kersttraditie in Denemarken en Kopenhagen is de thuisbasis van verschillende van deze markten. Een van de grootste en meest populaire is de kerstmarkt bij Nyhavn, een pittoreske haven met gekleurde huizen en restaurants.

Hier vind je kraampjes met handgemaakte ambachten, Deense lekkernijen en glühwein om je op te warmen tijdens de koude winterdagen. Een andere populaire kerstmarkt is de markt bij Kongens Nytorv, het centrale plein van Kopenhagen. Hier vind je ook kraampjes met kerstcadeaus, kerstversieringen en heerlijk eten.

Kerstbrouwsel

Een ander populair aspect van de Deense kersttraditie is het brouwen van kerstbrouwsel. Dit is een soort bier dat speciaal voor de kerstperiode wordt gebrouwen en vaak wordt gezoet met kaneel, kruidnagel en andere specerijen. In Kopenhagen zijn er verschillende brouwerijen die kerstbrouwsel aanbieden, waaronder Nørrebro Bryghus en Mikkeller. Een perfecte manier om in de feeststemming te komen!

Kerstavond in Kopenhagen

Kerstavond, ook bekend als Juleaften, is een bijzondere avond in Kopenhagen. Veel restaurants zijn gesloten en de stad is stil terwijl mensen samen met familie en vrienden thuis kerst vieren. Een populaire traditie op kerstavond is het kijken naar de kerstuitzending van de koningin. Om 18.00 uur verschijnt koningin Margrethe II op televisie om haar jaarlijkse kersttoespraak te houden. Het is een moment waarop Denen samenkomen om te luisteren naar de woorden van hun geliefde koningin.

Andere kerstactiviteiten

Naast de hierboven genoemde activiteiten zijn er nog tal van andere kerstactiviteiten in Kopenhagen. Zo kun je een bezoek brengen aan de prachtige kerken van de stad, zoals de Kopenhagen Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, om de kerstmissen bij te wonen. Ook zijn er verschillende concerten en voorstellingen die tijdens de feestdagen plaatsvinden, waaronder het jaarlijkse kerstconcert van de Deense Radio Symfonieorkest.

Tot slot Kopenhagen is een geweldige bestemming voor de kerstperiode en biedt tal van activiteiten en attracties om bezoekers in de feeststemming te brengen. Of je nu wilt genieten van traditionele Deense lekkernijen, kerstcadeaus wilt kopen op de markten of gewoon wilt genieten van de betoverende sfeer van de stad, Kopenhagen zal je niet teleurstellen. Het is een magische plek om de feestdagen door te brengen en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.